Nieuws / Artikelen met het woord

zilvermijnen

79 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 1 mei 2017

Zilverproductie

Er bestaan niet zo heel veel ZILVERMIJNEN. De reden daarvoor is dat twee derde van het zilver dat geproduceerd wordt bij mijnbedrijven gewonnen wordt die andere metalen delven en zilver als bonus meekrijgen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Broos onevenwicht

Er zijn heel erg weinig pure ZILVERMIJNEN. Daarmee bedoel ik mijnen die enkel zilver uit de grond halen. Zilver is gewoonlijk een bijproduct dat gevonden wordt samen met lood, zink of koper.

De productie van zilver is hierdoor minder stuurbaar. Als de vraag stijgt, kan je niet zomaar meer zilver uit de grond halen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

De beste zilvermijn steeg 462% in 2016

Beleggen in ZILVERMIJNEN is heel speculatief. Ten opzichte van de goudmarkt is de zilvermarkt bijzonder klein. Koersbewegingen zijn dan ook meer volatiel, naar beneden … maar ook naar boven. Vorig jaar was een goed jaar voor zilver en ZILVERMIJNEN. Gemiddeld werden er koerswinsten genoteerd van tientallen tot honderden procenten.

ZILVERMIJNEN zijn afgelopen jaar flink gestegen. Tussen 2011 en 2015 zijn de koersen van de aandelen van alle ZILVERMIJNEN fors onderuit gegaan. De daling van de zilverprijs van zo’n $48 in 2011 naar $13,82 per troy ounce eind 2015 heeft een slagveld van de sector gemaakt. De daling vanaf de top komt neer op iets meer dan 71%. De aandelen van de grootste primaire ZILVERMIJNEN daalde in dezelfde periode nog harder. De gemiddelde aandelenkoers van de mijnen is van 2011 tot en met 2015 met 82% gedaald.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: zaterdag 14 januari 2017

ZILVERMIJNEN stegen 13 keer harder dan de zilverprijs

De aandelenkoersen van de ZILVERMIJNEN zijn stukken harder gestegen dan de zilverprijs. Het best presterende aandeeln is....

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 29 augustus 2016

Rick Rule: ‘komende terugval goud opportuniteit’

Rick Rule, voorzitter van Sprott US Holdings, is van mening dat goud en zilver een adempauze zullen nemen en aandelen van goud- en ZILVERMIJNEN een terugval zullen kennen. Deze appelflauwte biedt echter een opportuniteit op de langere termijn.

“Het is hoog tijd dat er wat gas wordt teruggenomen in de goud- en zilvermarkt en voor traders is de tijd dan ook gekomen om wat winst van tafel te nemen na de fenomenale stijging van de afgelopen maanden”, geeft goudkever Rick Rule aan in een interview met Kingworldnews. “Maar daarmee wil ik niet gezegd hebben dat het feest over is. We zitten nog in de begindagen van een zeer lange bullmarkt.”Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$