EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord zilverprijs.
Artikel 601 tot 605 met de

betekenis van het woord ZILVERPRIJS

Geplaatst op: maandag 23 mei 2011

Flinke afname van speculanten in de zilvermarkt kan zorgen voor sterkere basis

De ZILVERPRIJS is onlangs behoorlijk gedaald na enkele maanden van flinke stijging. Waar de bodem precies zal gaan liggen is natuurlijk alleen achteraf met zekerheid te bepalen, maar het is wel opvallend dat het aantal netto long posities van prijsspeculanten is afgenomen.

De ZILVERPRIJS is onlangs behoorlijk gedaald na enkele maanden van flinke stijging. Waar de bodem precies zal gaan liggen is natuurlijk alleen achteraf met zekerheid te bepalen, maar het is wel opvallend dat het aantal netto long posities van prijsspeculanten is afgenomen.

De grondstoffenmarkt wordt grofweg bepaald door 2 soorten speculanten in grondstoffencontracten, namelijk de commercial speculators en de non-commercial speculators. De Amerikaanse Commodity Furures Trading Commission (CFTC) houdt zelf 3 groepen aan, maar de derde groep wordt niet door hen gemeten, omdat deze te klein is.

[...]

Lees verder op HB News
Geplaatst op: zaterdag 21 mei 2011

Middelkoop: Zilvercrash door manipulaties en hogere marginverplichting

AMSTERDAM -  Enorme verkooporders door enkele grote partijen tijdens een rustig handelsuur hebben de prijsval van zilver eerder deze maand in gang gezet. Deze werd vervolgens versterkt door een forse verhoging van de marginverplichting voor termijncontracten. Dit stelt oprichter Willem Middelkoop van het Gold & Discovery Fund die zijn positie in zilver gisteren draaide van short naar long.

AMSTERDAM -  Enorme verkooporders door enkele grote partijen tijdens een rustig handelsuur hebben de prijsval van zilver eerder deze maand in gang gezet. Deze werd vervolgens versterkt door een forse verhoging van de marginverplichting voor termijncontracten. Dit stelt oprichter Willem Middelkoop van het Gold & Discovery Fund die zijn positie in zilver gisteren draaide van short naar long.

Enorme verkooporders door enkele grote partijen tijdens een rustig handelsuur heeft de prijsval van zilver eerder deze maand in gang gezet. Deze werd nog eens versterkt door een forse verhoging van de marginverplichting voor termijncontracten. Dit stelt oprichter Willem Middelkoop van het Gold & Discovery Fund die zijn futurepositie in zilver gisteren draaide van short naar long.

De ZILVERPRIJS was in amper een jaar met 175% gestegen tot bijna $50 per ounce eind april. Deze enorme prijsstijging werd vooral versterkt door de handel in allerlei afgeleide producten, zoals turbo’s, ETF’s en termijncontracten. „Jaarlijks gaat slechts $15 miljard in fysiek zilver om. De speculatieve handel is 100 keer groter en zorgt voor de grote prijsbewegingen in de markt”, aldus Middelkoop.

[...]

Lees verder op de Telegraaf.nl
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2011

Naast NYSE en COMEX nu ook HKMEx

Naast NYSE en COMEX wordt morgen (18 mei 2011) de HKMEx gelanceerd. De Hong Kong Mercantile Exchange (HKMEx) biedt de mogelijkheid om te handelen in future contracten in goud. Voorlopig zal de HKMEx alleen goud aanbieden, maar in de toekomst zullen ook andere grondstoffen waaronder zilver, geïntroduceerd worden. Opvallend zijn de lange openingstijden van 08:00 HTK tot 23:00 HKT. Dit is van 02:00 tot 17:00 Nederlandse tijd. Dit betekend dat we voortaan de Kitco grafieken niet meer zullen zien onderbreken tussen 23:15 en 0:00

De metalen die worden verhandeld op de HKME zijn gegarandeerd fysiek uitleverbaar, net zoals dat beweerd wordt bij de COMEX. Maar ondertussen is bekend dat de COMEX hier niet meer aan kan voldoen.

Zilver is een markt die van alle kanten onder grote druk staat. De verhouding tussen de grootte van de markt (piepklein), de manipulatie in deze markt (gigantisch), en de veelbesprokenheid in deze markt (zeer populair) zijn enorm.

Iedereen vraagt zich natuurlijk af welke impact het openen van zo een HKMEx zal hebben op de prijs van goud en zilver. Met de komst van een nieuwe goud en zilver-boer zal er naar alle waarschijnlijkheid meer volume gedraaid worden. Maar vergeet niet dat de factor “manipulatie” door de komst van de HKMEx niet uit de weg geruimd is. Sterker nog, misschien neemt deze factor zelfs toe. Voor zilver staat er voorlopig niets te gebeuren, althans, niet door het verschijnen van de HKMEx, omdat deze voorlopig alleen goud zal gaan verhandelen. Daar goud verder zeer stabiel is, hoeven we ook voor goud geen kattensprongen te verwachten. Verder is de timing van de introductie  van de nieuwe goudaanbieder strategisch: in de voor goud en zilver matig presterende zomermaanden.

Op lange termijn zal deze nieuwe Commodity Exchange zeker invloed hebben. Deze Exchange wordt ook niet zonder reden opgezet. De vraag en enorme behoefte in edelmetalen spelen absoluut een rol in het verschijnen van de HKME.

In ieder geval krijgt het openen van de HKME nog een leuk staartje, daar ze niet alleen een concurrent van de NYSE en COMEX is, maar ook nog eens in populariteit kan winnen mede veroorzaakt door het wantrouwen in het westerse “Commodity Exchange systeem”, de enorme behoeve naar goud en zilver van inflatieontlopende oosterlingen, en de onderliggende waarde die de HKME haar klanten biedt: fysieke uitleverbaarheid. De oosterse economie wordt steeds dominanter, en wie weet, treedt de HKMEx ook in deze dominante voetsporen. Voor de naar goud en zilver hongerleidende oosterlingen kan dit op termijn een aanzienlijke versnelling naar nieuwe hoogtes leiden voor de goud en ZILVERPRIJS.

De korte termijn beweging van het stabiele goud zal het antwoord kunnen geven wat er op korte termijn met het volatielere zilver kan gaan gebeuren zodra de HKMEx dit goedje zal introduceren.

Achtergrond informatie:

HKMEx
Hong Kong Mercantile Exchange (abbreviated as HKMEx) is a new electronic commodities exchange established in Hong Kong for the trading of commodity futures, options and other financial derivatives. The exchange will provide standardised, cleared, and exchange-traded products on a transparent pricing platform to the Asia-Pacific time zone. The purpose is to eliminate market liquidity risks associated with Asian market participants trading in faraway commodities exchanges such as New York and London.[1] The exchange will serve commodities investors, consumers and producers for arbitrage and hedging purposes.

Openingstijden
The exchange plans to launch with trading days beginning at 08:00 Hong Kong Time and ending at 23:00 HKT, with an opening auction running from 07:30 HKT to 08:00 HKT. Daily and final settlement are planned to take place at 23:30 HKT. The long trading day is designed to overlap trading hours in European and North American markets to improve liquidity and boost the opportunity for cross-market arbitrage.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Hong_Kong_Mercantile_Exchange
http://www.youtube.com/watch?v=eOcH-_N83jU

Lees verder op Goud Portal
Geplaatst op: maandag 16 mei 2011

Papieren waardering voor zilver

Het mag u misschien gek overkomen, maar de ZILVERPRIJS komt niet voort uit de daadwerkelijke handel in het metaal.

Het is niet gezegd dat dit papiertje in zilver kan worden omgezet. Immers, het is slechts hoogst zeldzaam dat het gevraagd wordt. Als degene die het papiertje uitbracht niet kan leveren, dan mag deze ook kiezen voor een uitkering in cash.

Zilver zelf komt niet in beeld.

Lees verder op Beurs Box
Geplaatst op: zaterdag 14 mei 2011

Goud en zilver overzicht week 19

In week 19 hebben de goud en ZILVERPRIJS schijnbaar stabiliteit gevonden. In de week na de hevige koersval voor edelmetalen konden we goud zien schommelen tussen de 1478 dollar en de 1528 dollar per troy ounce.  Een trading range van 50 dollar per troy ounce in 5 handelsdagen. Een week waarbij goud net iets hoger opende dan 1490, en op het moment van schrijven rond de 1494 dollar schommelt.

Zilver, hoewel gestabiliseerd, begaf zich in week 19 van het jaar 2011 in een range van 8 dollar, te weten  tussen 32 dollar en 40 dollar, in 5 handelsdagen. Hoewel volatiel, toch stabiel. Zilver opende de week namelijk met 35,50 dollar en schommelt op het moment van schrijven rond de 35,30 dollar. Een verschil van enkele centen tussen het openen en sluiten van de week waarin de koers bewoog binnen een range van 8 dollar. Opmerkelijk, want de enige keer dat we een vergelijkbare situatie waar konden nemen (al dan niet minder heftig), was de week voor de hevige koersval waarin de ZILVERPRIJS viel met 32 procent, namelijk week 17.

Voor goud en zilver dus ongeveer hetzelfde verhaal. Waar deze metalen in dollars gemeten nauwelijks van hun plek zijn gekomen, mogen we voor deze metalen toch meer euro’s neerleggen. De euro is deze week namelijk gezakt van 1,4350 naar 1,4118 ten opzichte van de dollar - waar we onze grondstoffen nog steeds in afrekenen.

Verder kwam er nog interessant nieuws uit China. Hoewel het niet valt af te lezen uit de goud en ZILVERPRIJS, duiken beleggers ook in het oosten massaal in grondstoffen, voornamelijk edelmetalen. Goud en zilver zijn een goede hedge tegen de blijvende inflatie. China is daarin een voorloper, maar ook in de westerse economieën zoals die van Europa en de Verenigde Staten, blijkt dat inflatie een steeds lastiger te bestrijden virus is. Het is des te opmerkelijker dat grondstoffen, ondanks de voortdurende problemen in het Midden Oosten, zo gigantisch kunnen hebben dalen. Natuurlijk was het hoogtijd voor een correctie, maar duidelijk is dat hiervoor wel een aantal triggers handmatig ingezet moesten worden. Zo kwam Goldman Sachs met een rapport op de proppen waarin ze duidelijk maakte dat grondstoffen toe waren aan een correctie. Beleggers en speculanten stapte massaal uit. Daarnaast had Osama bin Laden, hoewel dood, ook zijn aandeel in de in waarde dalende grondstoffen. Zijn dood deed de dollar even herrijzen. Een soort stuiptrekking. We verzwijgen verder niet dat JP Morgan vorige week weer eens naked aan het short sellen was, ondersteund door de CME Group die er niet genoeg van kreeg om iedere keer maar weer margin verplichtingen aan te scherpen. Het feest was compleet.

Feit is dat deze ongein, waarin beleggers massaal in de maling genomen worden, niet onbeperkt zal voortduren. Hoe dan ook, zouden we gezien de fundamenten eerder een stijgende lijn voor grondstoffen kunnen verwachten dan een dalende lijn, zeker op langere termijn!


Goud en zilver blijken een goede hedge te zijn tegen inflatie. Hoewel met schommelingen, soms hele grote, blijven grondstoffen in waarde toenemen, zeker op lange termijn. Naarmate de waarde van grondstoffen toenemen, neemt ook de volatiliteit toe, wat niet wegneemt dat de trend nog steeds opwaarts blijft. Dipjes in koersen worden in het algemeen gezien als uitstekende gelegenheden om posities in te nemen of uit te breiden.

Lees verder op Goud Portal
" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs