EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
33
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
32
kliks
16
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord crisis.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord CRISIS

Geplaatst op: donderdag 20 september 2018

JP Morgan: Nieuwe CRISIS begint voor 2020

De Amerikaanse zakenbank JP Morgan voorspelt een nieuwe financiële CRISIS voor 2020. Het financieel-economisch model om crises te voorspellen wat de Amerikaanse bank gebruikt, baseert zich op 5 soorten input:

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 18 september 2018

De Andere Financiële Krant gelanceerd

Welke lessen hebben we geleerd van het faillissement van Lehman Brothers? En functioneert ons geldsysteem na alle CRISISmaatregelen van verschillende centrale banken nog wel zoals het zou moeten? Zijn er misschien alternatieve geldsystemen die het overwegen waard zijn? En hoe bestendig is een internationale monetair en financieel systeem dat gebaseerd is op de Amerikaanse dollar als wereldreservemunt? En zijn er in deze onzekere tijden goede redenen om terug te grijpen op goud als veilige haven? Deze onderwerpen en nog veel meer worden behandeld in De Andere Financiële Krant, de tweede editie van de Andere Krant.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: maandag 17 september 2018

Tiende verjaardag KredietCRISIS: wat hebben we geleerd?

In 2008 brak wat achteraf de KredietCRISIS genoemd werd uit in de Verenigde Saten. Inhalige bankiers aldaar hadden jarenlang zogenaamde rommelhypotheken in de vorm van obligaties verkocht over heel de wereld. Toen meer en meer hypotheken niet konden afgelost worden, stortte het kaartenhuis in elkaar. De gevolgen lieten zich in de VS direct voelen. 8 miljoen mensen verloren hun baan en 6 miljoen hun woning. In de rest van de wereld waren de gevolgen nog desastreuzer. Te makkelijk verkrijgbaar krediet was de echte oorzaak. Het was de verantwoordelijkheid van de banken, maar tevens van al diegenen die dat krediet aangingen. It takes two to tango, right? Maar deze gevaarlijke dans stevende recht af op de grootste financieel-economische ramp sinds de jaren ’30. Hamvraag sindsdien is: hebben we er met z’n allen nu iets van geleerd…?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 17 september 2018

Deze 4 experts voorspelden de vorige financiële CRISIS. Dit is wat ze zeggen over de volgende

10 jaar geleden stond de westerse wereld op de rand van de afgrond. Volgens bepaalde insiders stonden we letterlijk op enkele uren van ruilhandel en een volledige implosie van het westerse banksysteem. 4 experts zagen de bui al hangen op voorhand. Dit is wat ze te zeggen hebben over de volgende CRISIS.

Er waren maar weinig beleggers en analisten die de ernst van de situatie voor de financiële CRISIS konden inschatten. Gary Shilling, Jim Stack, Raghuram Rajan en John Mauldin konden dat wel. En opnieuw zien deze experts een gelijkenis met de periode voor 2018.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 17 september 2018

Tien jaar na CRISIS: "Vertrouwen in banksector nog altijd te laag"

Tien jaar na de financiële CRISIS is het vertrouwen in de financiële sector nog altijd te laag. Dat zegt Febelfin, de sectorfederatie, die zich baseert op de Edelman Trust Barometer die jaarlijks het vertrouwen van de maatschappij in bedrijven en sectoren meet. “De financiële sector blijft onderaan bengelen. Zelfs na dieselgate geniet de automobielsector nog altijd zo’n 20 procent meer vertrouwen dan de financiële sector. Terwijl vertrouwen in de banksector net zo belangrijk is.”

Lees verder op HLN.be
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs