EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord crisis.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord CRISIS

Geplaatst op: vrijdag 13 september 2019

Podcast: Sander Boon over negatieve rente en staatsobligaties

Waarom is de rente op staatsobligaties negatief, terwijl vrijwel alle Westerse economieën diep in de schulden zitten? En hoe komt het dat er in tijden van CRISIS zoveel vraag is naar staatsleningen? Sander Boon legt in deze podcast van ‘De Geldbubbel’ uit dat de staatslening het fundament vormt van ons geldsysteem. Dat verklaart ook waarom centrale banken nu wederom de rente verlagen en opnieuw staatsobligaties opkopen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

Kleinste groei Nederlandse koopkracht sinds einde economische CRISIS

De gemiddelde Nederlander is er vorig jaar 0,3 procent in koopkracht op vooruitgegaan ten opzichte van 2017. Dat becijferde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Sinds het einde van de economische CRISIS in 2013 is de groei van de koopkracht niet meer zo gering geweest.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: donderdag 12 september 2019

Weer een 'big bazooka' van de ECB, maar omvang is onbekend

"The ECB is ready to do whatever it takes to preserve the euro (De ECB is bereid om alles te doen wat nodig is om de euro te behouden, red.)", verklaarde centralebankpresident Mario Draghi van de Europese Centrale Bank (ECB) zo'n zeven jaar geleden tijdens de Europese schuldenCRISIS.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: vrijdag 6 september 2019

Bankier die rijk werd door kredietCRISIS: “Passief beleggen is nieuwe bubbel”

Michael Burry, een bankier die de kredietCRISIS van 2008 voorspelde en daar miljoenen mee verdiende, voorspelt een nieuwe zeepbel. Het gevaar schuilt deze keer in afgeleide producten, zogenaamde trackers of ETF’s. “Passief beleggen is de nieuwe bubbel”, waarschuwt hij.

Lees verder op HLN.be
Geplaatst op: woensdag 4 september 2019

De Amerikaanse economie heeft het op dit moment ook niet gemakkelijk

Of de VS al dan niet in een recessie beland, is een gedachte waar veel Amerikanen op dit moment mee stoeien. De groei van de Amerikaanse economie is in verval geraakt en de handelsoorlogstaal van Donald Trump kan gaan leiden tot een verdere terugval. De belangrijkste grafieken maken in ieder geval duidelijk dat de Amerikaanse economie het op dit moment niet gemakkelijk heeft.

Google-zoekopdrachten tonen aan dat de recessieangst exponentieel is toegenomen sinds eind juli. Destijds verlaagde de Amerikaanse centrale bank voor het eerst sinds de financiële CRISIS de rente. Het is duidelijk dat steeds meer Amerikanen beginnen te vrezen voor een recessie.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs