EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
32
kliks
26
kliks
23
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord edelmetaal.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord EDELMETAAL

Geplaatst op: dinsdag 12 februari 2019

Moeten beleggers goud verkiezen boven de aandelenmarkten?

Tijdens de afgelopen jaren heeft goud een deel van haar glans verloren. Niet in materiële, maar wel in immateriële zin. In de ogen van veel beleggers behoort goud niet langer tot de portefeuille. En dat is ook niet vreemd, want het gele EDELMETAAL heeft het de afgelopen jaren niet gemakkelijk gehad. Toch lijkt goud goed op weg te zijn om weer wat glans terug te winnen.

Maar weinig beleggers hebben er oog voor, maar de goudsector wist tijdens de afgelopen maanden uitstekende zaken te doen. Tijdens het vierde kwartaal wisten de goudaandelen erg goede zaken te doen. En dat was te danken aan de dalende beweging op de aandelenmarkten. In tijden van angst en nood vluchten beleggers naar veilige havens en goud is er daar een van.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 februari 2019

Wat is de toegevoegde waarde van goud?

Wat zijn vandaag de dag de belangrijkste redenen om goud te kopen? Dat is de vraag die de World Gold Council probeert te beantwoorden in een nieuw rapport over de goudmarkt. Volgens de organisatie vormt het EDELMETAAL een waardevolle toevoeging aan de beleggingsportefeuille, omdat het een goed rendement heeft opgeleverd en geen tegenpartij risico kent. Ook blijkt goud goed te presteren in tijden van onzekerheid, waardoor het een goede manier is om risico's te spreiden.

[...]

Lees verder op HollandGold
Geplaatst op: dinsdag 5 februari 2019

Centrale banken kopen het meeste goud in sinds 1967

Er is tijdens de afgelopen jaren een beeld ontstaan dat goud haar functie verloren heeft als het gaat om het fungeren als veilige haven. Toch werden die ‘doemdenkers’ tijdens de afgelopen maanden keihard op hun plek gezet. Juist tijdens de laatste maanden van 2018 bewees het gele EDELMETAAL dat het nog steeds fungeert als veilige haven. En dat blijkt ook uit de aankopen van de centrale banken.

Volgens de World Gold Council (WGC) was het jaar 2018 een historisch jaar voor goud. Sinds 1967 was het immers niet meer voorgekomen dat centrale banken zoveel goud inkochten als afgelopen jaar het geval was. De netto-aankopen van centrale banken bedroeg 651,5 ton in 2018. En dat betekende een jaar-op-jaar stijging van ruim 74%!

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: zondag 3 februari 2019

Goudprijs naar hoogste niveau sinds juni 2017

De goudprijs steeg deze week tot boven de €37.000 per kilo en bereikte daarmee het hoogste niveau in ruim anderhalf jaar tijd. De prijs van het EDELMETAAL zit nu al vier maanden in een opwaartse trend, geholpen door de correctie op de aandelenmarkt en zorgen over de groei van de Chinese economie. Ook heeft goud palladium weer ingehaald, waarmee het EDELMETAAL haar rol als vluchthaven bevestigt.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
Geplaatst op: zondag 3 februari 2019

Goudaankopen centrale banken naar hoogste niveau sinds 1967

Centrale banken voegde in 2018 netto 651 ton goud aan hun reserves toe, het hoogste volume sinds 1967. Rusland, Turkije en Kazachstan waren vorig jaar de grootste kopers, maar ook andere landen voegden EDELMETAAL aan hun reserves toe. Vergeleken met een jaar geleden stegen de totale goudaankopen zelfs met 74%.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs