EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
42
kliks
40
kliks
24
kliks
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord yuan.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord YUAN

Geplaatst op: dinsdag 30 april 2019

ING: China geeft een snauw naar Trump

China is begonnen met het lichtjes verzwakken van de YUAN. Volgens een rapport van ING wijst dat op een snauw naar de Amerikaanse president Donald Trump. Verschillende Amerikaanse regeringen claimden al dat China een oneerlijk beleid voert door de YUAN kunstmatig zwak te houden.

Het verzwakken van een munt is een tactiek die landen gebruiken om hun export te bevorderen en zo de economie te stimuleren. Maar dat gaat ten koste van de export van andere landen. Als de ene munt in waarde daalt, dan stijgt een andere munt juist in waarde.

Volgens ING laat China hiermee zien dat het onafhankelijk is van iedere invloed van buitenaf.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 11 februari 2019

Wordt Chinese YUAN de nieuwe wereldmunt?

De Amerikaanse dollar is nog steeds de belangrijkste valuta in de wereld, maar kan de Chinese YUAN deze rol overnemen? Deze vraag staat centraal in een nieuwe aflevering van Tegenlicht. Financieel journalist Maarten Schinkel ging op onderzoek uit en sprak met verschillende handelaren en economen over de opmars van de YUAN.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
Geplaatst op: maandag 4 februari 2019

Hedgefondsen speculeren op sterkere dollar

De Amerikaanse dollar begint steeds meer terrein te winnen op de concurrentie: de euro, pond en YUAN. De koers van de dollar maakte namelijk een ommekeer de afgelopen dagen.

Na twee weken van daling steeg de dollar nu met 0,1 procent ten opzichte van een mandje van de rivalen.Ten opzichte van de YUAN kende de dollar zijn grootste tweedaagse stijging in een jaar.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 4 februari 2019

Tegenlicht: Wordt de Chinese YUAN de nieuwe wereldmunt?

De Amerikaanse dollar is nog steeds de belangrijkste valuta in de wereld, maar kan de Chinese YUAN deze rol overnemen? Deze vraag staat centraal in een nieuwe aflevering van Tegenlicht. Financieel journalist Maarten van Schinkel ging op onderzoek uit en sprak met verschillende handelaren en economen over de opmars van de YUAN.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: zaterdag 19 januari 2019

Kan Rusland zich wel losmaken van de dollar?

De centrale bank van Rusland heeft het afgelopen jaar voor $101 miljard aan dollarreserves omgezet naar euro's en YUAN. Ook probeert het Kremlin bedrijven aan te sporen andere valuta te gebruiken in het internationale handelsverkeer. Het doel van deze maatregelen is om minder afhankelijk te worden van de dollar. Toch blijkt dat geen eenvoudige opgave, omdat de Amerikaanse valuta nog steeds de meest dominante in de wereld is.

[...]

Lees verder op GoudStandaard.com
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs