EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 15 artikelen gevonden met het woord zilvermarkt.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord ZILVERMARKT

Geplaatst op: donderdag 25 juli 2019

Zilver was in vergelijking met aandelen slechts één keer eerder zo goedkoop

De zilverprijs wist tijdens de afgelopen week goede zaken te doen. Voor het eerst sinds tijden wist zilver een betere prestatie af te leveren dan goud. En dat was ook wel hard nodig, want de goudprijs is de afgelopen tijd behoorlijk uitgelopen op de zilverprijs. Zilver lijkt op dit moment zwaar ondergewaardeerd te zijn. Helemaal in vergelijking met aandelen.

De zilverprijs wist tijdens de afgelopen handelsweek met enkele procenten in waarde te stijgen. En daarmee wist de ZILVERMARKT goede zaken te doen. Toch weten de meeste zilvermijnaandelen dit jaar nog wel altijd minder goed te presteren dan de meeste goudmijnaandelen. En dat is ook niet verwonderlijk, want de goudprijs wist tijdens de afgelopen weken hoofdzakelijk de aandacht naar zich toe te trekken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 2 juli 2019

Zilver blijft achter op goud, is dat een probleem?

Op dit moment wordt er in de media, voor het eerst sinds lange tijd, weer gesproken over goud. En dat is te danken aan de opwaartse uitbraak die afgelopen week bij de goudprijs gerealiseerd werd. Toch wordt er relatief weinig gesproken over de zilverprijs. Is dat een probleem?

Dat er op dit moment voornamelijk gesproken wordt over de prestatie van het gele edelmetaal, is niet vreemd. De goudprijs wist namelijk onlangs opwaarts uit te breken en daar is bij de zilverprijs nog geen sprake van. Het kleine broertje van het gele edelmetaal noteert nog steeds lager dan een aantal jaar geleden het geval was. Wat dat betreft zou je dus kunnen stellen dat er binnen de ZILVERMARKT nog geen reden voor feestvreugde is.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 25 juni 2019

Breekt er een nieuwe 10-jarige zilverrally aan?

De zilverprijs kende net als de goudprijs een uitstekende handelsweek. Toch wordt er in de media vaak uitsluitend gesproken over het gele edelmetaal. En dat moet beleggers niet op het verkeerde been zetten, want het is met name de ZILVERMARKT dat op dit moment interessant is voor beleggers.

Dat er op dit moment meer aandacht is voor de goudprijs dan voor de zilverprijs is niet verwonderlijk. Het gele edelmetaal heeft immers tijdens de afgelopen maanden een betere prestatie afgeleverd dan zilver. Dat kan echter ook gezien worden als goed nieuws voor de ZILVERMARKT, want in dat geval valt te zeggen dat de zilverprijs nog over het nodige potentieel beschikt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 25 april 2019

Grafiek: Zilverprijs moet deze steunlijn in leven houden

De zilverprijs heeft het de laatste weken niet gemakkelijk gehad. De stijging op de aandelenmarkten heeft duidelijk een negatief effect gehad op de goud- en ZILVERMARKT. En dat is ook niet verwonderlijk, want in ‘stille tijden’ hebben beleggers minder behoefte aan veilige havens. Voor de zilverprijs is het van groots belang om de steunlijn intact te houden.

De zilverprijs kende een fantastisch jaareinde. Door de onrust op de financiële markten wist het edelmetaal met behoorlijk wat procenten in waarde te stijgen. Ook tijdens de eerste weken van dit jaar wist de zilverprijs de stijgende trend voort te zetten. Maar, vanaf februari kwam daar verandering in. Inmiddels heeft de zilverprijs alweer een groot deel van de winst prijsgegeven en wordt er gevreesd voor een hertest van de belangrijke steunlijn.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 6 december 2018

Staat zilver aan de vooravond van een grote uitbraak?

De edelmetalen hebben het al jaren lastig. In de periode van 2000 tot 2011 heerste er groot optimisme in de goud- en ZILVERMARKT, maar dat optimisme is de afgelopen jaren in rap tempo verdwenen. Op dit moment heerst en hoofdzakelijk pessimisme en als gevolg daarvan durven maar weinig beleggers te investeren in goud- en zilveraandelen.

De goud- en zilverprijs liggen op dit moment op schema om het beursjaar 2018 met een verlies af te sluiten. Toch zijn er nog genoeg handelsdagen te gaan en de goud- en zilverstieren zouden door middel van een eindejaarsrally het verlies volledig kunnen wegwerken. Tijdens de afgelopen weken werd daar in ieder geval een goede basis voor gelegd.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs