EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 

Cryptotechnologie - sommige noemen het een bubbel, zelfs erger nog dan de tulpenmanie rond 1635, die zich (ook al?) in Nederland manifesteerde. Andere noemen het een begin van een nieuw tijdperk. Een technische revolutie te vergelijken het met het internet dat zich in de vroege jaren '70 begon te ontwikkelen. Minder sympathieke beweringen die we onlangs voorbij hoorde komen kwam bijvoorbeeld van Paypal's Ex-CEO Bill Harris. Hij deed uitingen als 'scam, fraude en ponzi'. Een 'pump-and-dump-systeem' en 'de grootste zwendel uit de geschiedenis'.

Een ieder mag natuurlijk zijn uitingen doen op basis van zijn eigen representatie of kader van hoe hij de financiële en technologische wereld om zich heen ervaart. En dat is precies waar al snel misvattingen ontstaan. Vaak hebben mensen in de financiële branche maar weinig benul van technologie en visa versa. Waar techneuten mogelijkheden en zelfs revolutie voorzien, delen mensen uit de financiële wereld een andere kijk. Sommige zien de cryptotechnologie als een wanhoopspoging van een nieuwe generatie andersdenkenden. Een poging het huidige financiële stelsel omver te werpen of zelfs te vervangen.

cryptotechnologie

De gedachte achter cryptotechnologie

Het is waar dat de cryptotechnologie gepaard gaat met beloningen. Deze zijn in de vorm van 'tokens en coins' op beurzen te verhandelen. Daarmee is het doel van cryptotechnologie niet bepaald het omverwerpen van het in grote moeilijkheden verkerende financiële systeem. Zeker bestaan er 'coins' die dienst doen als transactiemiddel. Dit neemt niet weg dat een diversiteit aan systemen prima naast elkaar zouden kunnen draaien. Primair echter deelt de cryptotechnologie bij aan het uitrollen van een compleet nieuwe infrastructuur. Zo zal data, bijvoorbeeld een grootboek van geldtransacties, middels de blockchaintechnologie decentraal opgeslagen worden.

Het tijdperk dat banken, financiële instellingen en bedrijven her en der een server en een back-up server in een datacenter hebben draaien, komt langzaam ten einde. Alles gaat 'in the cloud', en waar precies deze 'cloud' zich bevindt, zal de afnemer een worst wezen. The cloud is veilig en betrouwbaar gebleken wegens zijn redundante infrastructuur. En laat zich het toeval dat er niets meer redundant is dan een blockchain, waar data zodanig gewaarborgd blijft. Zelfs als de helft van de wereld afbrandt zal deze data niet vergaan.

We leven in een periode waar tijdperken elkaar aan het overlappen zijn. Zowel binnen de technologische sector alsook binnen de financiële sector. En dan kom ik zoals vaker uit bij één van mijn favoriete uitspraken van Hermann Hesse: "Human life is reduced to real suffering, to hell, only when two ages, two cultures and religions overlap". En ja, voor sommige is Bitcoin bijna een religie en cultuur aan het worden. Echter waar het in deze uitspraak voornamelijk om gaat is de overlappingsperiode van tijdperken wat de wereld in beweging brengt. Wie stil blijft staan zal achteruit gaan. Blockchain zal de wereld voorgoed veranderen.

Praat hierover met ons mee in onze telegram.

 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs