EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 

Het kan slim zijn om goud te verkopen. Heb je thuis gouden voorwerpen zoals sieraden, horloges of munten liggen? Dan kun je erover nadenken om deze in te wisselen voor geld. Er zijn talloze redenen waarom je dit zou doen. In dit artikel lichten we een paar van deze motivaties toe.

Goud kan gestolen worden

Dagelijks gebeuren er veel inbraken in Nederland. We denken er liever niet over na, maar feit is dat een inbraak iedereen kan overkomen. Een inbreker zal maar wat blij zijn als hij een voorraadje goud vindt in een huis. Goud is erg waardevol en vrij compact, dus het is de ideale buit voor beroepscriminelen. Bovendien kan het moeilijk zijn om de eigenaar van een stuk goud te achterhalen, dus de kans is groot dat de inbreker het zonder problemen kan verkopen.

Geld dat gewoon op je betaal- of spaarrekening staat is natuurlijk niet bereikbaar voor een inbreker in je huis. Als je een voorraad goud in huis hebt liggen, dan kan het dus verstandig zijn om dit te verkopen voor geld dat op je rekening komt te staan. Bij een goudvoorraad hoef je trouwens direct te denken aan flinke gouden staven. Een gouden tientje verkopen kan ook al verstandig zijn vanuit een veiligheidsoogpunt.

Met goud kun je niet betalen in de winkel

Deze reden spreekt redelijk voor zich. In de supermarkt zul je raar aangekeken worden bij de kassa als je vraagt of ze een gouden Rolex horloge accepteren. Daar kun je natuurlijk alleen met contant geld of het liefst PIN betalen. Sieraden en andere voorwerpen kunnen behoorlijk wat geld waard zijn als ze een beetje massa hebben. Het zou zomaar kunnen dat je aardig wat geld in je huis hebt liggen zonder dat je dit volledig beseft. Een oud horloge dat nu ergens in een la ligt te verstoffen kan je aardig wat cash opleveren bij het Goudwisselkantoor. Met dat geld kun je vervolgens leuke dingen doen of mooie dingen kopen.

Je denkt dat de goudprijs gaat dalen

Als mensen ergens in investeren, dan zijn ze vaak geneigd om te denken dat de waarde van hun investering alleen maar kan toenemen. Niks is echter minder waar. Een investering kan net zo makkelijk waarde verliezen als winnen. Hetzelfde geldt voor goud. Als je geïnvesteerd hebt in goud en je denkt dat de goudprijs gaat dalen, dan kun je overwegen om je goud te verkopen. Of dit altijd een goede keuze is? Daar kom je vanzelf achter als je een tijdje later de nieuwe goudprijs opzoekt.

" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs