EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 

Wanneer je ondernemer bent, heb je de mogelijkheid om een zakelijke rekening te openen. Voor een eenmanszaak, vennootschap onder firma (vof) en maatschap is dit niet verplicht, voor een besloten vennootschap (bv) en naamloze vennootschap (nv) is dit wel het geval. Ook als je het niet verplicht bent, is het verstandig om een zakelijke rekening te openen. Helaas ziet niet iedere ondernemer dit in. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In dit artikel vertellen wij jou namelijk waarom het belangrijk is om een zakelijke rekening te hebben.

Je scheidt zakelijk geld en privégeld van elkaar

Is jouw bedrijf een eenmanszaak, vof of maatschap? Dan ben je weliswaar niet verplicht om een zakelijke rekening te openen, maar je ontkomt er vaak niet aan. In de algemene voorwaarden van veel banken staat vaak dat je een privérekening niet voor zakelijke doeleinden mag gebruiken. Je kunt ervoor kiezen om dit toch te doen, maar wenselijk is dit niet. Zakelijk geld en privégeld lopen dan door elkaar. Het gevolg hiervan is dat het allemaal behoorlijk onoverzichtelijk kan worden.

Wanneer je deze twee geldstromen van elkaar scheidt, wordt het allemaal een stuk overzichtelijker. Heb je bijvoorbeeld informatie nodig over een specifieke betaling? Dan is dit een stuk makkelijker te vinden als je een zakelijke rekening gebruikt. Deze rekening gebruik je immers alleen voor zakelijke doeleinden. Gebruik je toch een privérekening om zakelijk geld te ontvangen? Dan moet je eerst uitzoeken welke betalingen zakelijk en welke privé zijn. Hierdoor ben je aanzienlijk meer tijd kwijt.

Je kunt een zakelijke rekening koppelen aan een boekhoudprogramma

Als zelfstandig ondernemer moet je ervoor zorgen dat jij jouw administratie op orde hebt. Daarom doe je er goed aan regelmatig aandacht te besteden aan de boekhouding. Omdat veel ondernemers boekhouden niet leuk vinden, stellen zij het vaak uit. Nadeel hiervan is dat jouw administratie mogelijk een puinhoop is. Een zakelijke rekening kan je helpen om dit te voorkomen. Je kunt deze rekening namelijk koppelen aan een boekhoudprogramma. Als je dit doet, worden transacties automatisch ingelezen. Doordat je transacties niet langer handmatig in hoeft te voeren, kost boekhouden je minder tijd. Bovendien kost een boekhoudprogramma je minder dan de boekhouding uitbesteden aan een boekhouder of accountant.

Je straalt professionaliteit uit naar jouw klanten

Een zakelijke rekening openen zorgt er bovendien voor dat jouw bedrijf een professionelere uitstraling krijgt. Hoe dit precies zit? Dat leggen we je uit. Een zakelijke bankrekening staat op naam van jouw bedrijf. Wanneer een klant geld naar jou overmaakt, komt de naam van jouw bedrijf op zijn bankafschrift te staan. Als je een persoonlijke bankrekening gebruikt, is dit niet het geval. Deze rekening staat namelijk op jouw eigen naam. Dit kan vraagtekens oproepen wanneer iemand zijn bankafschrift bestudeert. Niet iedereen linkt jouw naam namelijk aan een specifiek bedrijf. Wil je dergelijke verwarring voorkomen? Dan raden wij je aan een zakelijke rekening te openen.

" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs