EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 

Ben je op zoek naar een toffe ring voor je partner? Wil je voor jezelf een stijlvolle ring aanschaffen? Of wil je 'gewoon' een diamant aanschaffen? Of ben je benieuwd wat je diamant op dit moment waard is? Als je hier onderzoek naar doet, zie je direct dat de prijzen nogal uiteenlopen. Waar deze prijsverschillen vandaan komen? Daarvoor moeten we goed kijken naar de 4 C's.

Carat

De eerste C staat voor 'Carat', oftewel karaat. Hiermee wordt het gewicht van een diamant aangegeven. Hierbij kun je uitgaan van de volgende maataanduiding: 1 karaat is 0,2 gram. Als je voor een 24-karaats diamant kiest, weegt deze diamant dus 4,8 gram.

Bij diamanten kopen online is het karaat van groot belang. Des te zwaarder een diamant is, des te meer je hier namelijk voor moet betalen.

Clarity

De tweede C staat voor Clarity, oftewel de zuiverheid. Als je een hele zuivere diamant hebt, ben je een behoorlijke geluksvogel. Echt zuivere diamanten zijn namelijk zeer zeldzaam. Over deze C kan daarom het volgende gesteld worden: des te zuiverder de diamant is, des te waardevoller de diamant is.

Cut

De derde C staat voor Cut, oftewel de slijpvorm van de diamant. De manier waarop de diamant geslepen is, is bepalend voor het schitteren van de steen. Het doel van diamantslijpers is om het diamant aan de hand van wiskundige formules te slijpen. Als dit heel goed gelukt is, krijgt de diamant een prachtige vorm - en daarmee prachtige schitteringen.

Colour

De vierde C staat voor Colour, oftewel de kleur van de diamant. Binnen het kleurenaanbod kan onderscheid gemaakt worden tussen twee groepen:

  • Kleurloos: dit zijn diamanten die geen echte kleur hebben. Dit varieert een beetje van kleurloos tot aan geelachtig.
  • Fantasiekleuren: er bestaan ook diamanten in bijvoorbeeld blauw, roze, rood, groen, bruin en zwart. Dergelijke kleuren worden door experts aangeduid als 'fantasiekleuren'. Met name als je een roze of blauwe diamant hebt, kan deze diamant erg veel waard zijn.

Diamant kopen of verkopen; kijk goed naar de prijs

Wil je graag een diamant kopen? Of ben je aan het kijken naar de verkoopmogelijkheden van je diamant? In beide gevallen is het belangrijk om goed naar de prijs te kijken. Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, wordt de prijs in ieder geval door meerdere factoren bepaald. Kijk daarom heel goed naar de 4 C's.

Laat je diamant taxeren

Heb je in huis een prachtige diamant liggen? En heb je zomaar het idee dat deze diamant veel waard kan zijn? Bij een diamanten specialist kun je deze diamant laten taxeren. Aan de hand van deze taxatie weet je direct wat de actuele waarde van de diamant is.

" ... Everything is in a bubble ..." — Peter Schiff

Warning: mysql_fetch_array() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/usergp/domains/goudportal.nl/public_html/gp3_def/includes/c_allesover.php on line 34
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs