EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 

Een paar uitzonderingen daargelaten, zijn er nog maar weinig overheden die bitcoins accepteren. Reguleren doen we steeds meer landen, maar de centrale banken en financiële instellingen waarschuwen nog steeds voor cryptovaluta. Waarom eigenlijk?

Sinds bitcoins werden gelanceerd is er door overheden met argusogen gekeken naar deze crypto, net alle andere munten die daarna kwamen. Het feit dat de munt niet gereguleerd was, niet onder toezicht stond bij een financiële waakhond en daarnaast volledig digitaal was, in een blockchain systeem: het daagde de gevestigde financiële markten uit en tot op de dag van vandaag hebben Westerse landen nog geen eensluitend antwoord kunnen vinden op hoe ze moeten omgaan met cryptovaluta.

In Nederland wil de regering de munt niet verbieden. Momenteel wordt er gezocht naar manieren om de munt te reguleren, om er voor te zorgen dat er op een gelijkwaardige manier met de munt wordt omgegaan. Wie cryptovaluta verkoopt, moet een vergunning hebben en komt onder toezicht te staan van de Nederlandse Bank.

Cryptovaluta kan nog sterker worden als het door de overheid wordt gereguleerd, iets wat ook uit een recent rapport bleek van twee onderzoekers. Juist door gebruik te maken van blockchain is virtueel geld heel lastig te traceren, waardoor autoriteiten er moeilijk achter komen waar geld vandaan komt.

img_alt

Toch zijn die bezwaren vaak ongegrond: cryptovaluta hebben een wereld geopend waar iedereen aan kan meedoen, waarin overheden geen controle hebben, en waar juist die toegankelijkheid zo een voordeel is. Mensen kunnen profiteren van de technologie: ze kunnen zelfs achteroverleunen en kijken hoe een tradingrobot als Bitcoin Revival het werk opknapt. Via die robot ontvangen tot 20.000 mensen momenteel geautomatiseerde, professionele rapporten met analyses. Op basis van die analyses wordt geïnvesteerd. Gelukkig zien andere Europese landen wel de voordelen van crypto in.

Hoe zit het in Europa?

Een van de beste voorbeelden is Frankrijk, een van de grootste economieën van Europa. Daar wordt bitcoin en soortgelijke cryptovaluta al door meer dan 25,000 winkels door het hele land geaccepteerd dankzij samenwerkingen met vertrouwde financiële dienstverleners en creditcardmaatschappijen.

In Duitsland, een van die andere grote economieën, is er nog geen eenduidige aanpak van cryptovaluta, maar wordt er al wel gekeken hoe er kan worden samengewerkt met bedrijven die actief zijn in de blockchain- of cryptosector. Geen afwijzende houding dus, van onze Oosterburen.

img_alt

Het Verenigd Koninkrijk volgt meer de lijn van Nederland, door cryptovaluta meer te linken aan witwassen en criminaliteit om daarmee de pogingen tot regulatie te verdedigen.

Deze drie economieën zijn leidend in Europa en veel andere landen kijken dan ook naar hen voordat ze zelf met wetten komen om te reguleren of juist volledig te accepteren. In Spanje toonde voetbalclub Atlético Madrid zich modern door zelf samen met een cryptobedrijf een eigen digitale token op de markt te brengen, die fans kunnen kopen en verhandelen voor bijvoorbeeld merchandise. Het toont een van de positieve kanten van crypto, zeker als het gaat om het bouwen van netwerken en communities. Als de Nederlandse overheid dat nou eens in ziet...

 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs