EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
 

Investeren doe je voor de lange termijn. Zeker als je vroeg begint met investeren, heb je veel kans om een mooi appeltje voor de dorst op te bouwen. Tegenwoordig wordt investeren en beleggen steeds laagdrempeliger en kun je ook met een laag maandelijks bedrag al investeren. Met deze praktische tips maak je meer geld vrij voor investeringen.

Krijg overzicht op wat er in- en uit gaat

Deze eerste tip zegt het eigenlijk al allemaal. Zodra je weet waar je geld blijft, zie je waar ruimte zit om te besparen of meer te verdienen. Begin met het opschrijven wat je inkomsten zijn, dit kan overzichtelijk in Excel, maar als je het prettiger vindt om op papier te werken kun je ook een eenvoudig schriftje pakken. Neem ook mee wat er momenteel op je bankrekening(en) staat en of er schulden zijn. Blijft er bij jou iedere maand wat over? Dat kan je vanaf nu gebruiken om je investeringen te laten groeien. Als je juist iedere maand wat te kort komt is er vast ruimte voor verbetering. Door overzicht te creëren, zie je vanzelf waar je geld naartoe gaat. Tegenwoordig zijn er ook allerlei handige apps waarmee je jouw inkomsten en uitgaven in beeld kunt brengen. Met de app Grip, ontwikkelt door de ABN Amro maar ook te gebruiken voor klanten van SNS Bank, Rabobank en Bunq, deel je jouw inkomsten en uitgaven automatisch op in categorieën. Hierdoor zie je in een oogopslag hoeveel je spendeert aan boodschappen, uitgaan of shoppen.

Hou de vaste lasten laag

De vaste lasten komen maandelijks terug, dus zodra je hier wat op kunt besparen heb je direct een extraatje om te beleggen. Je kunt onder andere besparen door over te stappen op een goedkope autoverzekering, je energielasten te verlagen, abonnementen die je niet gebruikt op te zeggen, je telefoonkosten te verlagen en ga zo maar door. Vaak is het al genoeg om online de verschillende aanbieders te vergelijken. Zo zie je direct waar je het voordeligst uit bent en kun je ook gelijk jouw goedkope autoverzekering of zorgverzekering oversluiten.

Behoed je voor leefstijlinflatie

Kan jij je de tijd dat je een arme student was nog herinneren? Je had waarschijnlijk weinig te besteden maar kon prima rondkomen. Later, als je groot was, zou je wel veel geld overhouden waarvan je kon reizen, een mooi huis kopen, een of meerdere auto's voor de deur, dacht je toen. Het kenmerk van leefstijlinflatie is dat je weliswaar meer geld binnenkrijgt, maar dit er net zo snel doorheen jaagt als toen je minder te besteden had waardoor je aan het eind van de maand niets meer over hebt. Krijg je een salarisverhoging op het werk? Gebruik het extra bedrag om te beleggen. Zo groeit je vermogen zonder dat je het direct in je portemonnee voelt.

Als je straks door deze tips een extra potje hebt opgebouwd hoef je alleen nog maar te beslissen waar je in gaat investeren: cryptocurrency, grondstoffen of toch in traditionele beursgenoteerde bedrijven? It is up to you.

 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs