Nieuws / Artikelen met het woord

OPEC

455 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 28 november 2017

'Rusland en OPEC sluiten akkoord over bevriezen olieproductie'

Rusland en oliekartel OPEC zouden op hoofdlijnen een akkoord hebben bereikt over een langere bevriezing van de olieproductie.

De leden van de OPEC en een aantal andere olieproducerende landen onder aanvoering van Rusland komen volgende week bijeen in Wenen om over verlenging van de productiebeperking te praten, aldus bronnen van persbureau Bloomberg.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 november 2017

Vraag naar olie blijft voorlopig toenemen – OPEC

OPEC verwacht niet dat de wereldwijde vraag naar olie zal pieken voor 2040. Dit maakte het oliekartel dinsdag bekend.

De voorspellingen hebben betrekking op het debat over hoe snel de vraag naar olie zal gaan dalen. Tientallen jaren is de vraag bijna ieder jaar gegroeid, maar grote oliebedrijven willen weten wanneer dit zal eindigen als gevolg van meer efficiency, elektrische auto’s en overheidsregulering.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 oktober 2017

Saudi-Arabië wil langer doorgaan met beperking olieproductie

Saudi-Arabië steunt het idee om de beperking van de olieproductie door leden van oliekartel OPEC ook na maart volgend jaar te handhaven.

Dat heeft de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman bevestigd. Daarmee is overigens niet gezegd dat het kartel volgende maand instemt met het verlengen van de maatregelen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 16 oktober 2017

China wil aandeel in Saoedische oliegigant Aramco?

China zou bereid zijn een belang van 5% te nemen in de Saudi Aramco, de grootste olieproducent van Saoedi-Arabië. Volgens Reuters overweegt een consortium bestaande uit de Chinese oliebedrijven PetroChina en SinOPEC en een groot Chinees staatsfonds een aandeel in het Saoedische oliebedrijf te nemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 oktober 2017

Poetin hint op verlenging oliedeal met OPEC – media

Rusland denkt dat het akkoord over een productieverlaging tussen oliekartel OPEC en verschillende niet aangesloten grote producenten verlengd kan worden tot eind 2018. Dit meldde het Russische persbureau Interfax woensdag op basis van uitspraken van president Vladimir Poetin.

De Russische president wil binnenkort met de koning van Saoedi-Arabië over de toestand van de oliemarkt praten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$