Nieuws / Artikelen met het woord

OPEC

438 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 17 mei 2017

Olieprijzen gedoemd om onder 60 USD te blijven aldus analisten

De hoge olieprijzen lijken ondanks de inspanningen Rusland en de OPEC-leden gedoemd om eeuwig laag te blijven. Dit door de enorme schalie-industrie die terug actief komt bij een bodemprijs van ongeveer 60 USD. Een situatie die in het Midden-Oosten als een waar nachtmerriescenario wordt aanzien.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 15 mei 2017

Saudi-Arabië en Rusland pleiten voor verlengen productieverlaging olie

Saudi-Arabië en Rusland zijn voorstander van een verlenging van de verlaging van de olieproductie tot eind maart volgend jaar. Dat kwamen de grote olieproducenten overeen op een bijeenkomst in Peking.

Oliekartel OPEC heeft samen met onder meer Rusland sinds begin dit jaar de productie verlaagd om zo de prijzen te stutten.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

Waarom daalde de olieprijs met bijna 5% op één dag?

De prijs van een vat ruwe olie moest donderdag een verlies van bijna 5% incasseren en noteert nu op zijn laagste niveau in vijf maanden. Daarenboven lijkt voorlopig niets de val van de olieprijs te kunnen stoppen. De prijsdaling is een gevolg van de toename van de Amerikaanse olievoorraden. Was de prijs van een vat olie onder impuls van Saoedi-Arabië in 2015 gedaald tot onder de 30 dollar per vat, dan waren het diezelfde Saoedi’s die er in waren geslaagd door het opleggen van productiequota binnen de OPEC om de prijs opnieuw boven de 50 dollar per vat te duwen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 april 2017

Olieminister Saoedi-Arabie pleit voor verlenging OPEC-productie-deal

De olieminister van Saoedi-Arabië wil de OPEC-productie-overeenkomst over een tijdelijke verlaging van de productie verlengen, maar met minder dan zes maanden. Dit meldde de Saoedische minister van energie Khalid Al-Falih donderdag.

Een verlenging van de overeenkomst tussen de OPEC-lidstaten en een aantal niet-lidstaten om de productie te verlagen is volgens de minister waarschijnlijk nodig, maar misschien voor minder dan zes maanden. De minister meldde dat een voorlopige overeenkomst is bereikt, maar dat nog niet alle OPEC-minister het akkoord hebben ondertekent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 april 2017

‘Olieprijs naar 60 dollar per vat’, aldus OPEC

We zijn nu ondertussen enkele maanden verder na het ‘raamakkoord’ tussen de OPEC- en andere olieproducerende landen voor de vermindering van de olieproductie en zien nog steeds een slabakkende evolutie van de olieprijzen. Een aantal OPEC-landen mikken daarom op een olieprijs van 60 dollar per vat, oftewel een stijging van maar liefst 17 procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$