Nieuws / Artikelen met het woord

OPEC

450 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

OPEC in november om tafel over lot productieverlaging – media

Oliekartel OPEC zal in november dit jaar bijeenkomen om te vergaderen over het verlengen of het beëindigen van de huidige productiebeperking. Dit meldde olieminister Essam al-Marzouq van Koeweit maandag aan Kuwait TV, aldus persbureau Reuters.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

OPEC: “Schuldigen voor lage olieprijs bevinden zich onder ons”

Saoedi-Arabië probeert al een tijd orde te scheppen binnen de OPEC, de organisatie van landen die petroleum produceren. Dat gaat met ups en downs en het succes van de strategie om productiequota te respecteren kan worden afgelezen van de prijs van een vat ruwe olie. Die prijs blijft al een tijd steken onder de 50 dollar, ruim 20% onder het streefdoel van de Saoedi’s, die 60 dollar als een absoluut minimum zien om hun budget in evenwicht te houden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

OPEC vecht met bondgenoten tegen overvloed aan olie

De OPEC ontmoet maandag in het Russische Sint Petersburg bondgenoten van buiten het kartel zoals Rusland om te praten over de stand van zaken op de oliemarkt en het effect van de gemaakte productie-afspraken.

De 14 leden van de OPEC en 10 grote olieproducenten daarbuiten spraken vorig jaar af om hun output met 1,8 miljoen vaten per dag in te perken. Die afspraken werden afgelopen mei verlengd tot in maart 2018. Dit alles met als doel de oliemarkt in balans te brengen en de olieprijs verder te laten stijgen, maar vooralsnog komt de olieprijs niet verder dan een niveau van rond de 50 dollar per vat.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 26 juli 2017

Olieproductie Libie en Nigeria wederom gespreksonderwerp olietop

De olieproductie van Libië en Nigeria staat maandag weer op de agenda als een groot aantal olieproducerende landen elkaar ontmoeten. Dit zei de Russische minister van Olie, Alexander Novak zondag in aanloop naar een bijeenkomst in het Russische Sint Petersburg.

“We zullen de situatie op de markt bespreken”, aldus Novak, die toevoegde dat de productie van de twee Afrikaanse landen, die overigens zijn vrijgesteld van de productiebeperking die geldt voor leden van oliekartel OPEC en diverse niet aangesloten producenten als Rusland, tot de gespreksonderwerpen behoort.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 19 juli 2017

Ecuador breekt met afspraken OPEC over productieverlaging olie

Ecuador breekt met de productiebeperkingen die grote olieproducerende landen hebben afgesproken.

Het Zuid-Amerikaanse land heeft dringend geld nodig en wil daarom weer meer olie uit de grond gaan pompen, heeft de Ecuadoraanse olieminister Carlos Perez in een televisie-interview gezegd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$