Nieuws / Artikelen met het woord

OPEC

435 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 april 2017

Olieminister Saoedi-Arabie pleit voor verlenging OPEC-productie-deal

De olieminister van Saoedi-Arabië wil de OPEC-productie-overeenkomst over een tijdelijke verlaging van de productie verlengen, maar met minder dan zes maanden. Dit meldde de Saoedische minister van energie Khalid Al-Falih donderdag.

Een verlenging van de overeenkomst tussen de OPEC-lidstaten en een aantal niet-lidstaten om de productie te verlagen is volgens de minister waarschijnlijk nodig, maar misschien voor minder dan zes maanden. De minister meldde dat een voorlopige overeenkomst is bereikt, maar dat nog niet alle OPEC-minister het akkoord hebben ondertekent.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 april 2017

‘Olieprijs naar 60 dollar per vat’, aldus OPEC

We zijn nu ondertussen enkele maanden verder na het ‘raamakkoord’ tussen de OPEC- en andere olieproducerende landen voor de vermindering van de olieproductie en zien nog steeds een slabakkende evolutie van de olieprijzen. Een aantal OPEC-landen mikken daarom op een olieprijs van 60 dollar per vat, oftewel een stijging van maar liefst 17 procent.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

Rusland verlaagt olieproductie na OPEC-deal

Rusland heeft zijn olieproductie in maart verlaagd, in lijn met de afspraak met oliekartel OPEC om minder te produceren om zo de prijzen te stutten. Dat blijkt uit cijfers van het Russische energieministerie zondag.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 maart 2017

OPEC-deal in gevaar

De olieprijzen geven weer wat terrein prijs deze maand. De Amerikaanse olievoorraden veren de laatste weken op waardoor de inspanningen van de OPEC ietwat worden teniet gedaan…

Eind 2016 kwamen de OPEC-landen dan toch overeen de productie van olie te beperken. Eerst draaiden enkele gesprekken immers op niets uit.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 19 maart 2017

Olieprijs opnieuw naar beneden, Saoedi-Arabië verliest controle

Na enkele maanden een stabiele olieprijs gekend te hebben voorspellen analisten opnieuw een (sterke) daling of op zijn minst een hoge volaliteit. Dit toont des te pijnlijker aan dat de OPEC maar geen vat krijgt op de wereldwijde olieprijzen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$