EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord OPEC.
Artikel 41 tot 45 met de

betekenis van het woord OPEC

Geplaatst op: donderdag 1 november 2018

OPEC-leden hebben olieproductie in oktober fors opgevoerd

De landen aangesloten bij oliekartel OPEC hebben de olieproductie in oktober fors opgevoerd. Vooral Saoedi-Arabië en Libië pompten flink meer olie op. Dit gebeurde kort voordat nieuwe sancties tegen Iran in werking traden. De olieprijzen gingen, nadat de raming naar buiten kwam, stevig omlaag.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 20 augustus 2018

Iran waarschuwt dat OPEC-leden aandeel olie-export niet mogen compenseren

Iran heeft zondag gezegd dat het andere OPEC-leden niet is toegestaan om de beperkte olie-export van Iran te compenseren. De mogelijkheden voor Iran om olie te exporteren zijn beperkt door de sancties die de Amerikaanse president Trump heeft ingesteld tegen het land.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 8 augustus 2018

China wil olie uit Iran blijven importeren

De dreigende handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China lijkt zich nu ook uit te breiden naar de oliemarkt. Zo heeft het Chinese oliebedrijf SinOPEC besloten nieuwe aankopen van olie uit de Verenigde Staten voorlopig uit te stellen, omdat het bedrijf vreest voor importheffingen die Amerikaanse olie duurder zullen maken. In afwachting van deze importheffingen blijft het Chinese oliebedrijf wel onverminderd olie uit Iran importeren.

Lees verder op Geotrendlines
Geplaatst op: zondag 8 juli 2018

Spanningen alom in aanloop van NAVO-top

Veel spanningen en bedreigingen in aanloop van de NAVO-top komende week. Ernstige dreigementen, serieuze waarschuwingen en strenge vermaningen over en weer; is het bluf of zijn de gevaren maar al te reëel? In ieder geval is het politieke en economische landschap zelden zo onrustig geweest als dezer dagen. Europa waarschuwt Trump. Op zijn beurt zet hij de NAVO onder druk.

Ook General Motors waarschuwt Trump. Donald uit bedreiging aan OPEC. Iran dreigt de Straat van Hormuz te blokkeren – terwijl de VS zweren die open te zullen houden. Spanningen alom. Zou het iets te maken met de komende NAVO-top in Brussel op 11 en 12 juli?

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 11 juni 2018

De Amerikanen produceerden nog nooit zoveel olie

De Amerikanen lijken behoorlijk te profiteren van de hogere olieprijs. Aangezien de prijs voor een vat ruwe olie nu boven de kostprijs ligt van het gemiddelde schaliegasplatform. Niet verwonderlijk dus dat de productie de afgelopen maanden flink is opgeschroefd.

De Amerikanen hebben eigenlijk het geluk dat ze niet lid zijn van de organisatie van olielanden; beter bekend onder de naam OPEC. De OPEC besloot namelijk twee jaar geleden om het aanbod op de oliemarkt flink terug te schroeven om de olieprijs te stimuleren. De Amerikanen hoeven zich echter niet te houden aan deze maatregel.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs