Nieuws / Artikelen met het woord

bankrun

116 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 31 juli 2017

EU bespreekt bevriezen van bankrekeningen ‘in uitzonderlijke omstandigheden’

De lidstaten van de EU willen maatregelen introduceren die mensen tijdelijk zouden verhinderen geld van hun bankrekeningen te halen om zo de kans op een BANKRUN te voorkomen. Dat blijkt uit een EU-document dat het persagentschap Reuters kon inkijken.  Een BANKRUN doet zich voor wanneer het gerucht zich verspreidt – al dan niet terecht – dat een bank zich in financiële moeilijkheden bevindt en grote aantallen rekeninghouders tegelijkertijd het zekere voor het onzekere nemen door hun geld bij die bank weg te halen. Eerder dit jaar leidde zo’n BANKRUN nog tot de val van de Spaanse Banco Popular. Klanten haalden daar op 48 uur ruim 3,6 miljard euro in cash af.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 31 juli 2017

Financiële repressie op komst: EU wil spaargeld blokkeren

EU wil BANKRUNs voorkomen door spaargeld te blokkeren. De Europese Unie wil rekeninghouders verbieden hun spaargeld van de bank te halen als die bank dreigt om te vallen, zo blijkt uit een nieuw document dat in handen is van Reuters. Door tegoeden van spaarders te blokkeren wil de EU voorkomen dat een bank omvalt als gevolg van een BANKRUN. Volgens Reuters wordt er al sinds het begin van dit jaar gewerkt aan een voorstel om tegoeden van rekeninghouders te bevriezen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 29 juli 2017

EU wil BANKRUNs voorkomen door spaargeld te blokkeren

De Europese Unie wil rekeninghouders verbieden hun spaargeld van de bank te halen als die bank dreigt om te vallen, zo blijkt uit een nieuw document dat in handen is van Reuters. Door tegoeden van spaarders te blokkeren wil de EU voorkomen dat een bank omvalt als gevolg van een BANKRUN. Volgens Reuters wordt er al sinds het begin van dit jaar gewerkt aan een voorstel om tegoeden van rekeninghouders te bevriezen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

BANKRUN Deutsche Bank is begonnen

De zorgen omtrent Deutsche Bank nemen steeds sneller toe. Donderdag haalden 3 grote hedge funds hun geld weg bij de bank. Hoewel dit op andere moment een normale transactie is, lijkt het deze keer op een paniekreactie en kan het een echte BANKRUN ontketenen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Italie geeft E150 miljard garanties aan banken

De Europese Commissie heeft de Italiaanse regering goedkeuring gegeven om de bankensector van het land te ondersteunen. De regering stelt maximaal €150 miljard aan garanties beschikbaar, zodat banken gemakkelijker aan hun verplichtingen kunnen voldoen. De regering van Italië probeert met deze ingreep de zorgen bij aandeelhouders en obligatiehouders weg te nemen en een BANKRUN te voorkomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$