Nieuws / Artikelen met het woord

bankrun

113 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 30 september 2016

BANKRUN Deutsche Bank is begonnen

De zorgen omtrent Deutsche Bank nemen steeds sneller toe. Donderdag haalden 3 grote hedge funds hun geld weg bij de bank. Hoewel dit op andere moment een normale transactie is, lijkt het deze keer op een paniekreactie en kan het een echte BANKRUN ontketenen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 1 juli 2016

Italie geeft E150 miljard garanties aan banken

De Europese Commissie heeft de Italiaanse regering goedkeuring gegeven om de bankensector van het land te ondersteunen. De regering stelt maximaal €150 miljard aan garanties beschikbaar, zodat banken gemakkelijker aan hun verplichtingen kunnen voldoen. De regering van Italië probeert met deze ingreep de zorgen bij aandeelhouders en obligatiehouders weg te nemen en een BANKRUN te voorkomen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 26 juni 2016

De komende BANKRUN op goud

[...]

Het is misschien nog wel het beste te vergelijken met een BANKRUN, waarin het kopen van fysiek goud gelijk staat aan je spaargeld van de bank halen. Doen heel veel mensen dat tegelijk, dan valt de bank om en zijn de spaartegoeden weg. Kopen veel mensen tegelijk goud, dan kan het veelvoud aan claims op goud dat circuleert niet meer ingewisseld worden voor fysiek metaal.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 8 juni 2016

Belgische centrale bank probeert BANKRUN Optima Bank te voorkomen

De Belgische centrale bank heeft bankrekeningen bij Optima Bank geblokkeerd om een BANKRUN te voorkomen.

De beslissing van de Nationale Bank van Belgiƫ (NBB) hangt samen met "de publicatie van berichten in de media over de situatie bij Optima Bank". Zo meldt NBB woensdag in een persverklaring.

De blokkering blijft van kracht tot de nodige procedures zijn opgestart om de bankactiviteiten definitief af te wikkelen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 26 november 2015

Draagt depositobank bij aan stabieler geldsysteem?

Met de depositobank komt de eerste full reserve bank op de Nederlandse markt. Deze bank leent geen geld uit, wat betekent dat je spaargeld veilig is bij een BANKRUN. Wel moet je voor deze extra zekerheid rente betalen. Is dit de bank van de toekomst? Marketupdate vroeg het aan Paul Buitink.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$