Nieuws / Artikelen met het woord

intermediate

39 artikelen gevonden. Artikel 31 tot 35
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 23 mei 2013

“Prijsexplosie bij ruwe olie behoort tot nog steeds de mogelijkheden”

In een recente periode stelden we een extreme volatiliteit op de oliemarkten vast, met grote bewegingen naar omhoog én naar omlaag. Wat West Texas INTERMEDIATE betreft was er toch 1 ding opvallend: je kon kopen in een band tussen 92 en 93 Dollar en verkopen in een band tussen 96.50 en 97 Dollar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 30 juni 2012

Lange termijn blik op de olieprijs

Op deze lange termijn grafiek van de West Texas INTERMEDIATE Crude, aangepast aan inflatie, valt op dat de olieprijs piekt tijdens crisissen in het Midden-Oosten. Meestal wordt dit gevolgd door een wereldwijde recessie.

Dit is een logisch oorzaak-gevolg verband. Een crisis in het Midden-Oosten stuurt de olieprijs hoger. Hogere olieprijzen wakkert de inflatie aan. Bij een hogere inflatie wordt er een rem gezet op de globale economie wat resulteert in een recessie.

Bron: Forum.BeursBox.nl
Geplaatst: vrijdag 1 juni 2012

Wedstrijd juni-juli...

De wedstrijdvraag luidt : wat zal de prijs zijn in USD van de Brent Crude Oil (nu op 101,71 USD) op 31 juli 2012 om 22:00 onze tijd ? Inzenden kan als reactie op deze mail tot en met woensdag 6 juni.  Er zijn weer leuke prijzen te winnen natuurlijk ! De hoofdprijs voor wie er het dichtst tegen zit is het Engelstalige boek Endgame van John Mauldin, en de tweede prijs het eveneens Engelstalige boek Liberty Defined van Dr. Ron Paul.  Wie niet voldoende Engels verstaat kan altijd ruilen voor mijn recentste boek in e-vorm, De Grootste Depressie En Andere Voorspellingen.  Op volgende pagina kunt u de stand van de Brent volgen : http://www.oil-price.net/?gclid=COmFleGH_qwCFdEj3godyBj1TQ.  Europa heeft besloten binnenkort geen Iraanse olie meer af te nemen, dit onder druk van de Verenigde Staten.  Wij verbruiken hier Brent, Noordzee-olie; in de States is dat dan weer de Western Texas INTERMEDIATE.  Er is een groot prijsverschil tussen beide.  Het is de Brent die ons hier interesseert.  Op de lange termijn is er voor olie in het algemeen maar één weg en dat is : omhoog.  Maar wat zal er op korte termijn gebeuren ? Aan u om dat uit te zoeken.  Er is de vertragende wereldeconomie, het schaarser worden van Brent door geen Iraanse olie meer te zullen afnemen, maar er is ook het volgens mij en anderen al bereikt hebben van Peak Oil, de toestand waarbij er wel nog genoeg olie is maar tegen een steeds hogere prijs.  Niet makkelijk in te schatten allemaal…  Veel succes !

Bron: hln.be
Geplaatst: vrijdag 18 mei 2012

Olieprijzen zetten dalende trend voort

In de Londense ochtendhandel kostte een vat (159 liter) Brent-olie, afkomstig uit de Noordzee en met levering in juli, 106,93 dollar. Dat is een daling met 0,5 procent. De prijs voor een vat Amerikaanse ruwe West Texas INTERMEDIATE-olie voor levering in juni daalde in New York met 96 cent tot 91,60 dollar.

Bron: nos.nl
Geplaatst: vrijdag 4 mei 2012

Olieprijs in korte tijd flink omlaag

De olieprijs is in een paar dagen flink gedaald. Olie uit de Noordzee, de zogeheten Brent Olie, is in drie dagen 6 procent goedkoper geworden en kost nu zo'n 112 dollar per vat. Amerikaanse olie (West Texas INTERMEDIATE) kost voor het eerst sinds februari minder dan 100 dollar per vat.

De olieprijs daalt doordat er veel tekenen zijn van tegenvallende economische groei in Europa en Amerika. Zo kwamen er in de VS vorige maand nog maar weinig banen bij en worstelen in Europa veel landen met een hoge staatsschuld. Daarom verwachten analisten dat de vraag naar olie de komende tijd zal teruglopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$