Nieuws / Artikelen met het woord

China

3742 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 22 februari 2018

Rusland heeft nu meer goud dan CHINA

In het westen halen de meeste mensen nog steeds hun neus op voor goud. In Rusland denken ze daar heel anders over. Rusland cumuleert al jaren grote hoeveelheden van het gele edelmetaal, zoveel zelfs dat het in januari CHINA voorbij stak. Rusland heeft nu de 5e grootste goudreserves ter wereld en veruit de grootste in verhouding tot zijn bbp.

In januari kocht de Russische Centrale Bank opnieuw 600.000 ounces of bijna 20 ton goud voor zijn reserves. Die reserves bedragen nu ruim $447 miljard. De goudreserves hebben een waarde van ruim $80 miljard of bijna 18% van de totale reserves. In 2017 voegde Rusland in het totaal al 224 ton goud toe.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 22 februari 2018

CHINA opent 55 kilometer lange brug tussen Hong Kong en Macau

CHINA heeft het Chinese Nieuwjaar groots gevierd met de opening van een 55 kilometer lange brug tussen Hong Kong en Macau. Met de nieuwe brug wordt de reistijd tussen deze twee gebieden verkort van drie uur naar slechts 30 minuten. Het is tevens de langste brug over zee, waarvan een gedeelte via kunstmatige eilanden onder het water loopt om ruimte te geven aan grote containerschepen.

Bron: Express.live
Geplaatst: maandag 19 februari 2018

Wordt Londen de hoofdstad van Eurazië?

Net zoals in het verleden worden Europa en Azië met een aantal handelsroutes met elkaar verbonden, maar dat gebeurt wel op grotere schaal. Dat staat in het boek The Dawn of Eurasia van Bruno Maçães, voormalig Europees minister van Portugal. In het boek wordt duidelijk gemaakt dat CHINA met deze initiatieven een poging onderneemt om de hele economie van Eurazië te hervormen, zodat de eigen nationale behoeften optimaal kunnen worden ingevuld.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 15 februari 2018

Saudi-Arabie en Rusland sluiten grote energiedeals

Saudi-Arabië en Rusland hebben deze week verschillende grote energiedeals gesloten, waarmee beide landen hun geopolitieke positie en hun onderlinge relatie verder versterken. Rusland wil samen met CHINA deelnemen aan de beursgang van Aramco, terwijl Rusland ook kansen ziet om te investeren in pijpleidingen en raffinagecapaciteit in Saudi-Arabië.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 14 februari 2018

CHINA lanceert op 26 maart oliecontracten in yuan

CHINA biedt vanaf 26 maart de mogelijkheid om olie in yuan te verhandelen, zo maakte de Chinese toezichthouder op de financiële markten afgelopen week bekend. Vanaf dat moment is het mogelijk om oliecontracten af te sluiten die in de Chinese yuan worden afgerekend.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$