Nieuws / Artikelen met het woord

deflatie

437 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 17 november 2017

Europese economie op weg naar een gouden periode

De eurozone verkeert in goede gezondheid. Dat is ook de boodschap van rapporten van Crédit Suisse en Oxford Economics, die gewag maken van een gouden periode.

Deze ommekeer is opmerkelijk voor een regio die na de wereldwijde financiële crisis terecht kwam in een periode met problematische overheidsschulden, een gigantische werkloosheid en een financiële markt die heel dicht bij een DEFLATIE zat en zelfs de overleving van de eurozone in het gedrang bracht.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 12 september 2017

Bank of Japan bezit driekwart Japanse ETFs

De Bank of Japan heeft inmiddels driekwart van de Japanse markt voor exchange traded funds (ETF‘s) in handen. Dat is opvallend, want tot eind 2010 had de centrale bank nog helemaal geen ETF’s op haar balans staan. Om voor eens en voor altijd af te rekenen met de kwakkelende economie en de dreiging van DEFLATIE besloot de centrale bank op dat moment structureel aandelen en ander schuldpapier uit de markt te halen, met als resultaat dat de centrale bank nu de grootste speler is in de markt voor ETF’s.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

Klaas Knot: ECB kan stimulering snel afbouwen

Volgens Klaas Knot kan de ECB binnen twaalf maanden haar stimuleringsprogramma afbouwen en de rente weer verhogen. Volgens de president van de Nederlandsche Bank zien de economische vooruitzichten van de Eurozone er weer beter uit en is het gevaar van DEFLATIE duidelijk geweken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Het beoogde inflatiedoel van de Fed komt wel erg dichtbij

Een jaar geleden was de kans op DEFLATIE bijna even groot als de kans op een toenemende inflatie. Met name in Europa werd er gevreesd voor het zogenoemde ‘DEFLATIEspook’. De wereldeconomie wist zich echter in het tweede deel van 2016 te herpakken en sindsdien zit de inflatie ook in de lift.

De Amerikaanse centrale bank heeft de afgelopen jaren meerdere malen gerefereerd naar het beoogde inflatiedoel van 2%. Het leek er lang op dat dit doel onhaalbaar zou zijn, maar vandaag de dag liggen de kaarten er duidelijk anders voor. De Amerikaanse inflatie kan er zelfs voor gaan zorgen dat de Fed eerder dan verwacht genoodzaakt is om de rentestand op te trekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 januari 2017

Duitse inflatie op het hoogste niveau sinds 2013!

De Duitse inflatie is ten opzichte van een jaar geleden met 1,7% in waarde gestegen. Met andere woorden betekent dit dat de consumentenprijzen gemiddeld het afgelopen jaar met 1,7% zijn gestegen. Vormt de snel stijgende inflatie een bedreiging?

De stijgende inflatie is iets waar heel wat centrale bankiers al jaren naar snakken. De afgelopen jaren ging Europa namelijk gebukt onder dalende consumentenprijzen en het afgelopen jaar hadden we zelfs even te maken met ‘DEFLATIE’. Toch is de snel stijgende inflatie ook iets om bang voor te wezen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$