EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 19 artikelen gevonden met het woord deflatie.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord DEFLATIE

Geplaatst op: maandag 25 mei 2020

Hoe en wanneer DEFLATIE hyperinflatie wordt’/”Most people are not going to know what hit them”

We zijn als columnist nog druk doende iedereen aan het verwittigen voor een (langdurige) periode van economische DEFLATIE. Met alles wat dat voor onfraais (maar ook fraais) voor gevolgen heeft. We moeten tegelijkertijd zelf ook behappen wat, toch, voor financieel economische ramp er aan komt. Terwijl de maanden onder Coronabewind duidelijk reeds deflatoir zijn. Met een snelle toename van het aantal faillissementen en ontslagen. Sluitingen van handelszaken en bedrijven en hele sectoren die dringend om ‘redding’ vragen. Veel lagere consumentenuitgaven zeker ook.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 6 mei 2020

DEFLATIE: hier en nu en in de toekomst

DEFLATIE (‘uitblazen’) is in de economie een aanhoudende daling van het algemene prijsniveau. Anders gezegd is DEFLATIE een negatieve inflatie. Hoewel DEFLATIE op de korte termijn een stijging van de koopkracht betekent, kan het op de middellange termijn zeer schadelijke gevolgen hebben, omdat het de winstgevendheid van bedrijven aantast: zowel huishoudens als bedrijven zullen consumptie en investeringen uitstellen’. We kunnen het zelf niet beter omschrijven dan Wikipedia.org. En precies naar deze bijzonder ernstige toestand vrezen we dat de wereldeconomie evolueert. Sterker nog: we bevinden ons reeds in DEFLATIE sinds februari 2020. Blame it on Corona? Neeuh, het zat er gewoon aan te komen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: woensdag 15 april 2020

Hoe nu verder? Drie economische scenario’s

Ons geldsysteem op basis van schulden blijkt niet bestand tegen een schokgolf als het coronavirus. Overheden, bedrijven en burgers hebben onvoldoende buffers om tegenvallers op te vangen, waardoor een acute liquiditeitscrisis is ontstaan. Om een ongecontroleerde schuldDEFLATIE te voorkomen gooien centrale banken en overheden er duizenden miljarden tegenaan. Wat voor gevolgen heeft dit?

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: woensdag 8 april 2020

DEFLATIE en de komende hyperinflatie van de dollar

Deze Head Fake nu is de komende DEFLATIE, voorafgaand aan de eerder beschreven hyperinflatie van de US Dollar. Grote paradigma verschuivingen worden voorafgegaan door een Head Fake. Door deze DEFLATIE en de vermeende, kunstmatige, stabiliteit worden we op het verkeerde been gezet. Neem als voorbeeld de hyperinflatie in Argentinië. Gedurende het jaar 2001 viel de prijsinflatie onder de nul procent (DEFLATIE) en gelijktijdig daalde de geldhoeveelheid in omloop. Goed te zien is dat begin 2002 de geldhoeveelheid in omloop niet meer daalde, maar als een raket door het dak schoot, zo ook de prijsinflatie.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: maandag 30 maart 2020

Podcast: SchuldDEFLATIE of hyperinflatie?

Door de uitbraak van het coronavirus is de economie bijna stilgevallen. Net als in 2008 staan we aan de vooravond van een grote financiële crisis, die kan uitgroeien tot een wereldwijde depressie. De uitbraak van het virus legt de kwetsbaarheden bloot van onze op schulden gebaseerde economie. Daarom komen centrale banken en overheden met ongekende stimuleringsmaatregelen, alles om schuldDEFLATIE te voorkomen.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs