Nieuws / Artikelen met het woord

deflatie

435 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

Klaas Knot: ECB kan stimulering snel afbouwen

Volgens Klaas Knot kan de ECB binnen twaalf maanden haar stimuleringsprogramma afbouwen en de rente weer verhogen. Volgens de president van de Nederlandsche Bank zien de economische vooruitzichten van de Eurozone er weer beter uit en is het gevaar van DEFLATIE duidelijk geweken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Het beoogde inflatiedoel van de Fed komt wel erg dichtbij

Een jaar geleden was de kans op DEFLATIE bijna even groot als de kans op een toenemende inflatie. Met name in Europa werd er gevreesd voor het zogenoemde ‘DEFLATIEspook’. De wereldeconomie wist zich echter in het tweede deel van 2016 te herpakken en sindsdien zit de inflatie ook in de lift.

De Amerikaanse centrale bank heeft de afgelopen jaren meerdere malen gerefereerd naar het beoogde inflatiedoel van 2%. Het leek er lang op dat dit doel onhaalbaar zou zijn, maar vandaag de dag liggen de kaarten er duidelijk anders voor. De Amerikaanse inflatie kan er zelfs voor gaan zorgen dat de Fed eerder dan verwacht genoodzaakt is om de rentestand op te trekken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 januari 2017

Duitse inflatie op het hoogste niveau sinds 2013!

De Duitse inflatie is ten opzichte van een jaar geleden met 1,7% in waarde gestegen. Met andere woorden betekent dit dat de consumentenprijzen gemiddeld het afgelopen jaar met 1,7% zijn gestegen. Vormt de snel stijgende inflatie een bedreiging?

De stijgende inflatie is iets waar heel wat centrale bankiers al jaren naar snakken. De afgelopen jaren ging Europa namelijk gebukt onder dalende consumentenprijzen en het afgelopen jaar hadden we zelfs even te maken met ‘DEFLATIE’. Toch is de snel stijgende inflatie ook iets om bang voor te wezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 januari 2017

Hogere inflatie Eurozone nu goed of slecht nieuws?

De hogere olieprijzen lijken op het eerste zicht slecht nieuws voor de Europese economie die elke meevaller kan gebruiken. Dit klopt echter niet volledig aangezien deze olieprijzen zorgen voor een hogere inflatie. Het lost namelijk een fundamenteel probleem voor de ECB op, namelijk het gevaar op DEFLATIE wat goed nieuws is voor het enorme schuldenniveau van de Europese landen.

Het bericht dat de OPEC terug vat lijkt te krijgen op de olieprijzen en deze terug daadwerkelijk stijgen is goed nieuws voor Mario Draghi, alias Super-Mario voor sommigen. Deze stijgende olieprijzen in combinatie met de zwakkere Euro zorgen ervoor dat de ECB-doelstellingen om de inflatie naar 2% te krijgen vroeger dan verwacht bereikt zullen worden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 16 november 2016

Inflatie en het helikoptergeld van Trump

Een van de grootste mysteries van de afgelopen jaren is waar de inflatie is gebleven na 8 jaar geld printen. Er is maar liefst $3.000 miljard in de economie gepompt zonder een aanzienlijke stijging van de inflatie. Sterker nog, de afgelopen jaren heeft er angst geheerst voor DEFLATIE.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$