Nieuws / Artikelen met het woord

goudstandaard

197 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 3 april 2017

Grafiek: Goudaankopen centrale banken sinds 1948

Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft het internationale monetaire systeem verschillende fasen ondergaan. Door het loslaten van de GOUDSTANDAARD speelde het edelmetaal geen rol van betekenis meer in het dagelijkse betalingsverkeer, maar daarmee was de rol van goud als monetair anker en als ultieme reserve nog niet uitgespeeld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Alan Greenspan laat zich uit over een GOUDSTANDAARD

Greenspan beschikt als geen ander over een scherp inzicht inzake goud, zowel over het verleden als het heden. Hoewel zijn carrière bij de Federal Reserve ver achter zich ligt, laat hij regelmatig nog van zich horen. De persoon die de vrije markten altijd verdedigd is terug, en hoe. Onlangs liet hij zich interviewen door het ‘Gold Investor Magazine’. Greenspan maakte enkele interessante opmerking inzake de historische GOUDSTANDAARD.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 16 februari 2017

Terug naar de GOUDSTANDAARD?

Sinds Nixon in 1971 de GOUDSTANDAARD ophief, is de dollar de wereldmunt. De dollar geldt als betaalmiddel voor een groot deel van de wereldhandel. Ook tussen niet-Amerikaanse landen.

China koopt olie van Saudi-Arabië. China betaalt in dollars. Saudi-Arabië zet de ontvangen dollars om in Amerikaanse staatsobligaties.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 1 februari 2017

Terugkeer GOUDSTANDAARD geen goed idee

De terugkeer naar een GOUDSTANDAARD is geen goed idee, omdat je daarmee de geldhoeveelheid in de economie vastlegt. Daarmee belemmer je de economische groei, omdat iedereen moet werken voor diezelfde gelimiteerde hoeveelheid geld. Dat zegt econoom Michael Norman op zijn videoblog.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Goud niet aan te slepen door referendum Italie

Het Italiaanse referendum en de daling van de goudprijs zorgen voor extra drukte in de goudhandel. Bij goudhandelaren als GOUDSTANDAARD en Hollandgold kwamen er het afgelopen weekend aanzienlijk meer bestellingen binnen dan normaal. “De drukte is vergelijkbaar met de Amerikaanse presidentsverkiezingen van een maand geleden en het Brexit referendum van afgelopen zomer”, zo verklaarde Menno Brandsma van Hollandgold tegenover Marketupdate.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$