EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 13 artikelen gevonden met het woord goudstandaard.
Artikel 1 tot 5 met de

betekenis van het woord GOUDSTANDAARD

Geplaatst op: woensdag 25 maart 2020

Voer de GOUDSTANDAARD weer in

De werkelijke oorzaak van de financiële instabiliteit en de crises van 2008 en 2020 is de publiek-private samenwerking tussen overheden en financiële markten. Alleen een ontvlechting van belangen en het opnieuw invoeren van de GOUDSTANDAARD kunnen een oplossing bieden. En weer staan we aan de vooravond van wat mogelijk uitmondt in een diepe economische recessie.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: zaterdag 28 december 2019

Van goud naar Global Finance (Deel I)

Dit is het eerste deel van een serie artikelen over oorsprong, evolutie, functie en functioneren van ons huidige geld- en kapitaalmarktstelsel. In dit artikel gaan we van gouden muntstandaard naar GOUDSTANDAARD en het einde van Bretton Woods.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 16 december 2019

Goud, geld en geopolitiek

Eeuwenlang vormden goud en zilver ons geld en betaalden we met gouden en zilveren muntstukken. Ook stond goud lange tijd aan de basis van ons papieren geldstelsel. Onder de GOUDSTANDAARD konden burgers hun papiergeld te allen tijde inwisselen voor het edelmetaal. Bij de goudwisselstandaard was dat niet meer mogelijk.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 4 oktober 2019

Terug naar GOUDSTANDAARD? Dit moet er gebeuren

Geld wordt steeds minder waard. Een reden hiervoor is dat het niet meer is gekoppeld aan goud. Want in 1971 ontkoppelde de Amerikaanse president Nixon goud van de dollar. En de GOUDSTANDAARD werd verlaten. Wells Fargo, een grote Amerikaanse bank, keek eens wat er moet gebeuren om terug te gaan naar de GOUDSTANDAARD.

Terug naar de GOUDSTANDAARD zou betekenen dat centrale banken niet zomaar geld kunnen creëren. Hiervoor zouden ze eerst genoeg goud moeten hebben en dat zou geld schaarser maken en dus waardevoller.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 9 september 2019

Wat is de echte boodschap van negatieve rente?

Geld toe krijgen bij een hypotheeklening, negatieve spaarrentes, de wereld op z’n kop. Er zijn geen goede verklaringen voor. Boeken van economen worden herschreven, nieuwe theorieën zien het daglicht en worden weer het raam uitgegooid. Op het eerste gezicht is het inderdaad zeer vreemd wat er allemaal gebeurt, toch is er wel een goede verklaring voor. Gek genoeg stoelt die verklaring op de werking van een geldsysteem dat al een aantal decennia terug is losgelaten, de GOUDSTANDAARD.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs