EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 13 artikelen gevonden met het woord goudstandaard.
Artikel 6 tot 10 met de

betekenis van het woord GOUDSTANDAARD

Geplaatst op: dinsdag 20 augustus 2019

Dr. Ron Paul: “Ik ben absoluut pro cryptomunten”

De voormalige presidentskandidaat (geboren VS, 1935) was in zijn actieve leven als een van de weinige Republikeinen voorstander van ‘sound money’. ‘Gezond geld’, waarmee hij bedoelt: gelinkt aan echte waarde. De GOUDSTANDAARD dus. Zelfs teruggetrokken uit de politiek blijft hij zich interesseren voor de richting die zijn land uitgaat. Wat hij met lede ogen nu moet aanzien. Zo trok de opkomst van cryptomunten wel zijn aandacht en hij is er helemaal voor gewonnen.

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: zaterdag 17 augustus 2019

Column: De GOUDSTANDAARD terug?

John Maynard Keynes zei eens dat de GOUDSTANDAARD een ‘barbaarse reliek’ is, omdat het overheden de mogelijkheid ontneemt om bij te sturen in tijden van crisis. Onder een GOUDSTANDAARD is de waarde van het geld gekoppeld aan een vaste hoeveelheid goud, met als gevolg dat overheden en centrale banken weinig speelruimte hebben om de economie te stimuleren.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 6 mei 2019

Sander Boon over de fundamentele crisis in het geldsysteem

Sander Boon geeft in deze podcast van Geotrendlines inzicht in de evolutie van het internationale monetaire en financiële systeem over de afgelopen honderd jaar. Van het loslaten van de GOUDSTANDAARD na WO1 tot het ontstaan van het eurodollar systeem na WO2.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: dinsdag 2 april 2019

Dit zijn de 6 landen met het meeste goud

De laatste 10 jaar kopen centrale banken weer goud. In 2018 stegen de goudreserves van centrale banken met 36 procent ten opzichte van 2017. Totaal hebben centrale banken 366 ton goud in reserves. Dat is het meeste sinds 1971, toen de Verenigde Staten de GOUDSTANDAARD verliet. Maar welke landen hebben nu het meeste goud?

Hier de 6 grootste goudreserves ter wereld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: woensdag 27 maart 2019

Podcast: Sander Boon over de falende verzorgingsstaat

Met het loslaten van de GOUDSTANDAARD hebben staatsobligaties de rol van goud overgenomen als fundament van ons financiële systeem. Daarmee werd het mogelijk om schulden te gebruiken als onderpand voor nieuwe schulden. De kredietbubbel die daarmee werd opgeblazen stelde overheden in staat om de verzorgingsstaat verder uit te breiden.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs