EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 13 artikelen gevonden met het woord goudstandaard.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord GOUDSTANDAARD

Geplaatst op: vrijdag 18 november 2016

Zilver: Deze feiten doen u snel de huidige correctie vergeten

Zilver is met alle waarschijnlijkheid de meest ondergewaardeerde grondstof van het moment. Al duizenden jaren geleden werd deze grondstof gebruikt als geld. Het Romeinse Rijk gebruikte zilver voor de Denarius, een zilveren munt dat gelijk stond aan een dagloon. Tot in 1965 besloot men in de Verenigde Staten geen zilver meer te gebruiken voor de vervaardiging van muntgeld. In 1971 verlieten de Verenigde Staten zelfs eenzijdig de GOUDSTANDAARD waarbij ook de dollar niet meer gedekt was door goud.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 11 november 2016

Goudprijs daalt 2,4%, zilver 4% onderuit

De goudprijs is zojuist met 2,39% gedaald naar €36.505 per kilogram, terwijl de zilverprijs zelfs met bijna 4% onderuit ging tot €531,33 per kilogram. Niet alleen de prijs van edelmetalen maakt een duikeling, ook grondstoffen als olie en koper gingen hard onderuit gaan. Volg de ontwikkeling van de goudprijs realtime op GOUDSTANDAARD.com.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 24 oktober 2016

Tijdschema voor de goudrally

Als je vandaag een 100% GOUDSTANDAARD zou introduceren, moet de prijs van goud stijgen tot boven 50.000 USD/ounce om de lading te dekken. Voer je een ‘GOUDSTANDAARD light’ in, zoals onder Bretton Woods, dan valt de dekkingsgraad terug tot bijvoorbeeld 40%, en bekom je een goudprijs van zo’n 25.000 USD.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 5 september 2016

War on cash: Langetermijnplanning voor meer staatscontrole

Het elimineren van cash is bijzonder gevaarlijk. Reeds jaren waarschuw ik dat we nooit meer zullen terugkeren naar een GOUDSTANDAARD – we zijn helemaal op weg naar elektronisch geld. Op dit punt wordt de regering een economische dictator die controle tracht te behouden over haar imploderende – corrupte – systeem. Ze zullen de ondergrondse economie samen met de drugshandel trachten uit te schakelen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: donderdag 1 september 2016

Australische mijn betaalt beleggers uit in goud!

De natte droom van elke goudkever is terug te keren naar een GOUDSTANDAARD. Om goud niet enkel te gebruiken om je spaargeld te beschermen tegen inflatie, maar het ook te gebruiken als transactiemiddel. Een Australische ontginner van edelmetalen brengt die droom nu iets dichterbij.

De natte droom van elke goudkever is terug te keren naar een GOUDSTANDAARD. Om goud niet enkel te gebruiken om je spaargeld te beschermen tegen inflatie, maar het ook te gebruiken als transactiemiddel. Een Australische ontginner van edelmetalen brengt die droom nu iets dichterbij.

Het Australische Resolute Mining, gaat aandeelhouders die daarvoor kiezen uitbetalen in fysiek goud.

Het kondigde gisteren aan dat wie minstens 5.000 aandelen bezit zijn dividenden kan ontvangen als goudbaren. De goudbaren, die bij de Perth Mint worden opgeslagen, worden op jouw naam gezet en van daar kan je ze laten versturen naar waar je wil.

Lees verder op Beurs.com
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs