Nieuws / Artikelen met het woord

hyperinflatie

195 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 7 november 2017

Venezuela zit aan de grond

Venezuela kan de buitenlandse schuldeisers niet meer terugbetalen. Het land zit economisch aan de grond. President Maduro kondigde vrijdag aan een grote ‘herstructurering’ van de schulden te willen aangaan. Daarnaast nam hij maatregelen tegen de HYPERINFLATIE.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 2 november 2017

Herhaalt Europa de fouten van de jaren dertig?

Europa dreigt de fouten van de jaren dertig te herhalen door de nadruk te leggen op bezuinigen, zo concludeert historicus en trendwatcher Martin Armstrong. Vanuit het perspectief van de Duitse bondskanselier Merkel bezien is deze koers wel te begrijpen, gezien de HYPERINFLATIE van de Weimar republiek. Maar tegelijkertijd negeert Duitsland de eveneens traumatische ervaringen van de deflatoire crisis in Europa aan het begin van de jaren dertig.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 1 november 2017

De leegloop van Venezuela

Venezuela wordt met een massale exodus geconfronteerd. Vele inwoners proberen immers de onhoudbare omstandigheden van een gigantische economische catastrofe te ontvluchten.

In eigen land worden de Venezolanen dan ook met problemen zoals een HYPERINFLATIE, voedseltekorten, werkloosheid en wetteloosheid geconfronteerd

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 september 2017

Er ligt goud ter waarde van €644 BILJOEN in de oceaan, maar kunnen we het er ooit uit halen?

Goud biedt historisch gezien bescherming tegen inflatie en HYPERINFLATIE. Het laat toe je koopwaarde te beschermen als geen enkel ander financieel actief dat kan. Maar wat als we plots op een berg onontgonnen goud stuiten?!

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Bitcoin-‘mining’ is overlevingsstrategie van vele Venezolanen

In Venezuela is het delven van bitcoins voor velen inmiddels een overlevingsstrategie geworden. Het land wordt immers geconfronteerd met een gigantische HYPERINFLATIE, waarbij de muntontwaarding inmiddels tot 1.600 procent per jaar is opgelopen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$