Nieuws / Artikelen met het woord

hyperinflatie

192 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 21 september 2017

Er ligt goud ter waarde van €644 BILJOEN in de oceaan, maar kunnen we het er ooit uit halen?

Goud biedt historisch gezien bescherming tegen inflatie en HYPERINFLATIE. Het laat toe je koopwaarde te beschermen als geen enkel ander financieel actief dat kan. Maar wat als we plots op een berg onontgonnen goud stuiten?!

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 augustus 2017

Bitcoin-‘mining’ is overlevingsstrategie van vele Venezolanen

In Venezuela is het delven van bitcoins voor velen inmiddels een overlevingsstrategie geworden. Het land wordt immers geconfronteerd met een gigantische HYPERINFLATIE, waarbij de muntontwaarding inmiddels tot 1.600 procent per jaar is opgelopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

HYPERINFLATIE in Venezuela tot boven de 2000 procent

Het Zuid-Amerikaanse Venezuela gaat gebukt onder een grote economische crisis. Al meer dan 100 dagen protesteren Venezolanen ondertussen tegen hun socialistische president Nicolas Maduro en zijn regering.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 5 juni 2017

Japanse centrale bank blaast balans op tot 90% van het BBP!

In de race naar HYPERINFLATIE neemt de Japanse centrale bank weer het voortouw. De stimulusprogramma’s waarbij miljarden yen worden bijgedrukt hebben ervoor gezorgd dat de balans van de bank even groot is als die van de Fed. In de komende maanden haalt ze de Amerikaanse centrale bank in.

De centrale bank van Japan heeft een nieuw record bereikt: haar totale balans bedraagt nu 500 BILJOEN yen. Dat is 4 biljoen euro.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 9 mei 2017

Bevolking Venezuela vlucht het land uit

Er is geen oorlog voor nodig om een vluchtelingenstroom op gang te brengen, want ook een totale economische chaos kan reden zijn om een land te ontvluchten. Dat zien we bijvoorbeeld in Venezuela, waar de bevolking door HYPERINFLATIE dreigt te verhongeren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$