EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 31 artikelen gevonden met het woord hyperinflatie.
Artikel 31 tot 35 met de

betekenis van het woord HYPERINFLATIE

Geplaatst op: maandag 20 juni 2016

Venezuela verhongert door HYPERINFLATIE

In Venezuela zijn het niet de geldtransporten, maar de voedseltransporten die beveiliging nodig hebben. De vrachtwagens die de supermarkten bevoorraden worden bewaakt door gewapende beveiligers, om te voorkomen dat de lading geplunderd wordt door een uitgehongerde bevolking. Ondertussen worden soldaten ingezet om de bakkerijen te bewaken, terwijl de politiemacht haar handen vol heeft aan het bewaken van supermarkten en apotheken.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 8 juni 2016

Zimbabwe lanceert nieuwe munt na vorige geruïneerd te hebben

Zimbabwe kreeg in de jaren 2008/2009 te maken met een van de ergste HYPERINFLATIEs ooit. De centrale bank drukte zoveel geld dat het haar eigen munt vernielde. Maar dat belet hen niet om het nu opnieuw te proberen.

Zimbabwe kreeg in de jaren 2008/2009 te maken met een van de ergste HYPERINFLATIEs ooit. De centrale bank drukte zoveel geld dat het haar eigen munt vernielde. Maar dat belet hen niet om het nu opnieuw te proberen.

Het Afrikaanse land schreef geschiedenis toen het in 2008 een bankbiljet lanceerde met een waarde van 100 biljoen Zimbabwaanse dollar.

Dat is 100.000.000.000.000 en meteen het bankbiljet met de hoogste nominale waarde ooit uitgegeven!

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 20 mei 2016

Infographic: De Weimar HYPERINFLATIE

Het meest bekende voorbeeld van HYPERINFLATIE is misschien wel die van de Weimar republiek. Na de Eerste Wereldoorlog was Duitsland een belangrijk deel van haar productiemiddelen kwijtgeraakt, terwijl het land tegelijkertijd door de overwinnaars gedwongen werd grote herstelbetalingen te doen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 16 mei 2016

Het Zimbabwaanse biljet van 100 biljoen blijkt een topinvestering

Ze waren praktisch waardeloos: de biljetten van 100 biljoen Zimbabwaanse dollars. Maar in vijf jaar tijd is de waarde van de briefjes 15 keer over de kop gegaan.

Ze waren praktisch waardeloos: de biljetten van 100 biljoen Zimbabwaanse dollars. Maar in vijf jaar tijd is de waarde van de briefjes 15 keer over de kop gegaan.

Het was een bizarre uitwas van de HYPERINFLATIE die Zimbabwe rond 2010 in haar greep hield: de briefjes van 100 biljoen dollar. Voor de duidelijkheid: een biljoen is een 1 met twaalf nullen – een miljoen miljoen. Het was het grootste briefje van de Zimbabwaanse dollar, maar je kon er nauwelijks een brood voor krijgen.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: dinsdag 3 mei 2016

Venezuela kan de bankbiljetten niet meer betalen

De HYPERINFLATIE in Venezuela gaat een nieuwe fase in, want na een tekort aan levensmiddelen, auto-onderdelen en medicijnen dreigt nu ook een tekort aan geld te ontstaan. Het geld verliest zo snel aan waarde dat er voortdurend nieuwe bankbiljetten aangevoerd moeten worden om de economie draaiende te houden.

Lees verder op Marketupdate
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs