Nieuws / Artikelen met het woord

platina

191 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 23 maart 2017

Beleggers weer enthousiast over PLATINA

Beleggers zien weer kansen in PLATINA, nu de prijs van dit edelmetaal relatief laag is ten opzichte van goud. Bloomberg schrijft dat de totale voorraden van PLATINA-ETF‘s nu al zes weken op rij zijn gestegen, omdat beleggers rekening houden met een stijging van de PLATINAprijs. Ondanks de prijsdaling van de laatste weken blijven beleggers enthousiast over dit edelmetaal, omdat men verwacht dat het tekort aan PLATINA nog wel even zal aanhouden.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Waarom is goud vrijgesteld van btw?

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u geen btw betaalt over de aankoop van gouden munten of goudbaren, terwijl u wel belasting betaalt voor andere metalen als zilver, PLATINA en palladium? Wat is de gedachte achter deze vrijstelling? En waarom geldt deze uitsluitend voor goud? In dit artikel geven we meer uitleg over het hoe en waarom van deze btw vrijstelling voor goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 februari 2017

Het ultieme teken dat de commoditysector weer ‘hot’ is

De commoditysector heeft het de afgelopen jaren niet bepaald gemakkelijk gehad. Als gevolg van de dalende grondstofprijzen hebben heel wat bedrijven het speelveld moeten verlaten. De bedrijven die de dans wisten te ontspringen, waren genoodzaakt om drastisch te snijden in de kosten.

De zwaarste tijd voor de grondstofbedrijven lijkt inmiddels achter onze rug te liggen. Het afgelopen jaar vond er een herstelbeweging plaats op de grondstoffenmarkt en de toekomst ziet er ook rooskleurig uit. Dat de commoditysector uit het dal klimt, blijkt onder andere uit de groeiverwachting van de grootste PLATINAproducent van de wereld.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 januari 2017

Dit is een zeer sterk koopsignaal voor edelmetalen

Wanneer we over edelmetalen lezen, denken we steeds aan goud en zilver. Maar er zijn nog 2 edelmetalen: palladium en PLATINA. Beide metalen kennen een knallende start van 2017. Dit is dan ook een zeer sterk koopsignaal voor edelmetalen in het algemeen.

Palladium is in de eerste 2 weken van het jaar de best presterende grondstof. In de eerste week alleen al steeg palladium 11%. En wie naar onderstaande grafiek kijkt, kan zien dat de grondstof in een gezonde opwaartse trend zit. We kunnen dus nog meer verwachten van palladium.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 27 augustus 2016

Goud/PLATINA heeft goed nieuws voor aandelen

De vooruitzichten voor de Amerikaanse aandelenmarkten op middellange termijn zien er vandaag afgaande op de ratio goud/PLATINA uitstekend uit. Dat beweert althans Darien Huang, universiteitsprofessor economie aan de Cornell University, op Marketwatch. Hij bestempelt deze indicator als de meest betrouwbare van al deze die hij reeds heeft bestudeerd.

Een zeer verrassende vaststelling want edelmetalen worden immers beschouwd als weinig of zelfs negatief gecorreleerd met de aandelenmarkten. Vandaar dat velen edelmetalen als een uitstekende diversificatie voor een portefeuille zien.

Maar Huang is categoriek en geeft aan dat de goud/PLATINA-ratio de voorbije 40 jaar, sinds goud in de VS vrij kan worden verhandeld, de beste voorspellende waarde heeft voor een brede aandelenindex zoals de Wilshire 5000. En dat van alle indicatoren die hij heeft bestudeerd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$