Nieuws / Artikelen met het woord

platina

194 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 11 mei 2017

Wordt palladium weer duurder dan PLATINA?

Palladium zou wel eens duurder kunnen worden dan PLATINA, zo beweert analist Jeff Christian van consultancybureau CPM Group. De prijs van palladium bereikte onlangs het hoogste niveau in vijftien jaar, terwijl de prijs van PLATINA het laagste niveau in meer dan zes jaar tijd nadert. De afgelopen twintig jaar was het prijsverschil tussen beide edelmetalen gemiddeld $555 per troy ounce, maar op het moment van schrijven is dat verschil teruggelopen tot slechts $114 per troy ounce.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 9 mei 2017

LBMA maakt goudvoorraden Londen openbaar

Met ingang van deze zomer gaat de LBMA de totale voorraden goud en zilver van alle opslaglocaties in Londen openbaar maken. Ook de voorraden PLATINA en palladium in opslag zullen op een later moment worden vrijgegeven. De cijfers hebben uitsluitend betrekking op edelmetalen die fysiek in Londen opgeslagen liggen, dus niet op edelmetaal dat vanuit andere locaties aangeleverd kan worden.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 8 mei 2017

PLATINA en zilver onderuit door recessievrees?

Om eens te beginnen met een understatement: zilver heeft het een beetje moeilijk.

Zie je die opéénvolgende rode kaarsen?

Eén rechte lijn naar beneden. Rally’s kregen geen kans. Aanhoudende koersdruk.

Zilver is geen geïsoleerd geval.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: donderdag 23 maart 2017

Beleggers weer enthousiast over PLATINA

Beleggers zien weer kansen in PLATINA, nu de prijs van dit edelmetaal relatief laag is ten opzichte van goud. Bloomberg schrijft dat de totale voorraden van PLATINA-ETF‘s nu al zes weken op rij zijn gestegen, omdat beleggers rekening houden met een stijging van de PLATINAprijs. Ondanks de prijsdaling van de laatste weken blijven beleggers enthousiast over dit edelmetaal, omdat men verwacht dat het tekort aan PLATINA nog wel even zal aanhouden.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Waarom is goud vrijgesteld van btw?

Heeft u zich wel eens afgevraagd waarom u geen btw betaalt over de aankoop van gouden munten of goudbaren, terwijl u wel belasting betaalt voor andere metalen als zilver, PLATINA en palladium? Wat is de gedachte achter deze vrijstelling? En waarom geldt deze uitsluitend voor goud? In dit artikel geven we meer uitleg over het hoe en waarom van deze btw vrijstelling voor goud.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$