Nieuws / Artikelen met het woord

wereldmacht

42 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Niet Verenigde Staten maar China is de WERELDMACHT om rekening mee te houden

De spanning tussen Trump en China blijft de afgelopen tijd stijgen. Niet enkel op economisch vlak maar ook op politiek vlak waarbij de kwestie Noord-Korea meermaals genoemd wordt. Het instellen van handelsbeperkingen kan echter pijnlijk duidelijk maken in welke mate de Verenigde Staten afhankelijk zijn van de Chinezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

Xi Jinping en Trump ontmoeten elkaar: strateeg vs beginner

De eerste week van april zal op politiek topniveau alvast een historische week worden. De Amerikaanse president Trump ontmoet namelijk de Chinese president Xi Jinping waarbij de sfeer op dit moment te snijden is.

De geplande ontmoeting tussen Xi Jinping en Trump is er één van het allerhoogste niveau waarbij een oude en nieuwe WERELDMACHT elkaar ontmoeten. In tegenstelling tot Obama is Trump niet bepaald een man van het compromis, noch een goed strateeg. Xi Jinping daarentegen heeft diverse troefkaarten in handen welke hij niet zomaar zal weggeven.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 9 december 2016

Gevraagd aan Frank Knopers

De serie ‘Gevraagd aan’ gaat verder met Frank Knopers. Hoofdredactuer van Market Update.

Denk je dat het huidige monetaire systeem zoals we dat nu kennen in een revolutionaire omwenteling zal hervormen, of acht je de kans dat deze omwenteling met ‘pais en vree’ gaat?

De dollar werd de wereldreservemunt in een tijdperk waarin de Verenigde Staten de onbetwiste WERELDMACHT was. Vandaag de dag is de VS nog steeds een WERELDMACHT, maar die macht wordt aan alle kanten uitgedaagd. Het Euraziatische continent heeft in economisch, militair en technologisch opzicht een grote inhaalslag gemaakt. Aangezien de meeste mensen op dit continent wonen lijkt het logisch dat het economische zwaartepunt op termijn van het Amerikaanse naar het Euraziatische continent zal verschuiven.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 21 november 2016

China investeert recordhoeveelheid in Verenigd Koninkrijk ondanks Brexit

Zoals gekend wil het Verenigd Koninkrijk volgend jaar uit de Europese Unie stappen, een stap die wereldwijde economische gevolgen zal hebben. Desondanks ziet WERELDMACHT China dit moment echter als een goede mogelijkheid om zwaar te investeren in Londen, met name met de bouw van een nieuw financieel district.

Het ziet er naar uit dat China volop door gaat met zijn plannen om een nieuw financieel district in Londen te financieren en uit te bouwen. Met name vier van China’s grootste banken hebben een eerste fase goedgekeurd van een enorme lening om het East End Dock om te bouwen tot een Aziatische financiële hub. Voor de eerste fase zal ongeveer 2 miljard euro geleend worden om deze werken te starten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 14 november 2016

Twee grootste economieën ter wereld gaan nauwer samenwerken

De twee grootste economieën ter wereld, China en de Verenigde Staten van Amerika, hebben in een onderhoud besproken hoe de samenwerking na de Amerikaanse presidentsverkiezingen verder moet. Beide partijen zijn het er over eens dat er geen andere keuze is dan nauwer samen te werken en de onderlinge handelsrelatie te versterken.

Het gesprek tussen de Chinese president Xi Jinping en de Amerikaanse president Donald J. Trump verliep via telefoon, beide heren hebben elkaar nog niet ontmoet na de felbevochten presidentsverkiezingen. Als we één ding moeten onthouden uit dat telefoongesprek, is het dat beide WERELDMACHTen dichter naar elkaar toe kruipen om de samenwerking te versterken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$