EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 9 artikelen gevonden met het woord wereldmacht.
Artikel 6 tot 10
Geplaatst op: woensdag 9 november 2016

Poetin: We zijn bereid relaties met de VS te herstellen

De Russische president heeft zojuist een persconferentie gegeven in reactie op de Amerikaanse verkiezingen. Daarin feliciteerde hij de Amerikaanse bevolking met het kiezen van een nieuwe president en sprak hij nogmaals zijn wens uit om de relaties tussen Rusland en de Verenigde Staten te herstellen. Hij deed een handreiking aan Trump om de banden tussen beide WERELDMACHTen aan te halen.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 5 september 2016

Wereld opnieuw op weg naar nieuw conflict? Gelijkenis met vooravond WW1 opvallend

Het falen van het TTIP-handelsakkoord kwam vorige week uitgebreid in de pers. Officieel zijn er nog steeds gesprekken bezig al lijkt de realiteit de bovenhand gehaald te hebben waarbij de verschillen tussen de Verenigde Staten en Europa te groot blijken te zijn.

Het TTIP-akkoord zou een gigantische vrije handelszone moeten vormen tussen de Verenigde Staten en Europa waarbij op die manier de Westerse economie de wereld beter en langer zou kunnen domineren. Door het falen hiervan dreigen de Aziatische landen hun invloed te kunnen versterken waardoor het Westen binnenkort niet meer de dominante WERELDMACHT zal zijn.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 18 juli 2016

Iran lachende derde na mislukte Turkse coup

Een lachende derde in dit hele verhaal is opnieuw Iran. Na het opheffen van de sancties ziet Iran zijn macht opnieuw groeien als grote regionale speler. Enkel de aanwezigheid van enkele concurrenten belemmeren Iran om terug een zelfde macht te verkrijgen als tijdens het toenmalige Perzische Rijk. De Arabieren (Saoedi-Arabië) zien hun macht echter snel minderen na het opheffen van de Iraanse sancties en de Turken (voormalige Ottomaanse Rijk)lijken hun externe groei te hypothekeren door de interne problemen.

Ondertussen verhoogt Iran zijn olieproductie gestaag en ziet het zijn macht groeien in de regio. Indien de naaste concurrenten hun huidige beleid blijven volgen dan zal Iran binnen 1-2 decennia niet enkel een grote regionale macht worden maar ook een nieuwe WERELDMACHT. Dit niet enkel door de grootte van het land maar voornamelijk door de strategische positie waarbij het gehele Midden-Oosten binnen de invloedssfeer van Iran valt.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 22 februari 2016

Tegenlicht over China

Afgelopen zondag stond Tegenlicht in het teken van de opkomst van China als nieuwe WERELDMACHT. Een bijzonder interessante documentaire waarin de verschillen tussen het Westerse model en het Chinese model worden blootgelegd.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: maandag 18 januari 2016

Sancties tegen Iran opgeheven: kansen voor bedrijven, maar er blijven obstakels

Iran heeft zijn atoomactiviteiten op grote schaal teruggeschroefd volgens de afspraken die daarover vorig jaar juli zijn vastgelegd in een verdrag met zes WERELDMACHTen. Dat heeft het Internationaal Energieatoomagentschap (IAEA) van de Verenigde Naties zaterdag meegedeeld. De Verenigde Staten en de EU zullen daarom de sancties die tegen Iran waren ingesteld, opheffen.

Lees verder op z24.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs