EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 14 artikelen gevonden met het woord wereldmacht.
Artikel 11 tot 15 met de

betekenis van het woord WERELDMACHT

Geplaatst op: donderdag 17 mei 2018

Michael Bloomberg lanceert Chinese variant van 'Davos'

Michael Bloomberg organiseert dit najaar een nieuwe topbijeenkomst tussen kopstukken uit de wereldpolitiek en het zakenleven. 

Het New Economy Forum, zoals het evenement gaat heten, staat in het teken van de opkomst van China als economische WERELDMACHT en de gevolgen daarvan. Dat laat de Amerikaanse zakenman en miljardair weten aan zakenkrant Financial Times.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: woensdag 9 mei 2018

Explosie van de olieprijs lijkt een certitude

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag aangekondigd dat de Verenigde Staten zich terugtrekken uit het akkoord dat Iran, vijf andere WERELDMACHTen (China, Rusland, Frankrijk, Groot-Brittannië en Duitsland)  en de EU in 2015 hebben gesloten. Bedoeling was daarbij om het Iraanse kernprogramma af te remmen. 

De president zei ook dat hij ‘het hoogste niveau van sancties’ tegen de Islamitische Republiek opnieuw wil invoeren. Voor de oliemarkten gaat het om het belangrijkste evenement sinds het akkoord tussen de OPEC en Rusland in december 2016.

Lees verder op Express.live
Geplaatst op: vrijdag 30 juni 2017

Niet Verenigde Staten maar China is de WERELDMACHT om rekening mee te houden

De spanning tussen Trump en China blijft de afgelopen tijd stijgen. Niet enkel op economisch vlak maar ook op politiek vlak waarbij de kwestie Noord-Korea meermaals genoemd wordt. Het instellen van handelsbeperkingen kan echter pijnlijk duidelijk maken in welke mate de Verenigde Staten afhankelijk zijn van de Chinezen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 4 april 2017

Xi Jinping en Trump ontmoeten elkaar: strateeg vs beginner

De eerste week van april zal op politiek topniveau alvast een historische week worden. De Amerikaanse president Trump ontmoet namelijk de Chinese president Xi Jinping waarbij de sfeer op dit moment te snijden is.

De geplande ontmoeting tussen Xi Jinping en Trump is er één van het allerhoogste niveau waarbij een oude en nieuwe WERELDMACHT elkaar ontmoeten. In tegenstelling tot Obama is Trump niet bepaald een man van het compromis, noch een goed strateeg. Xi Jinping daarentegen heeft diverse troefkaarten in handen welke hij niet zomaar zal weggeven.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 9 december 2016

Gevraagd aan Frank Knopers

De serie ‘Gevraagd aan’ gaat verder met Frank Knopers. Hoofdredactuer van Market Update.

De serie ‘Gevraagd aan’ gaat verder met Frank Knopers. Hoofdredactuer van Market Update.

Denk je dat het huidige monetaire systeem zoals we dat nu kennen in een revolutionaire omwenteling zal hervormen, of acht je de kans dat deze omwenteling met ‘pais en vree’ gaat?

De dollar werd de wereldreservemunt in een tijdperk waarin de Verenigde Staten de onbetwiste WERELDMACHT was. Vandaag de dag is de VS nog steeds een WERELDMACHT, maar die macht wordt aan alle kanten uitgedaagd. Het Euraziatische continent heeft in economisch, militair en technologisch opzicht een grote inhaalslag gemaakt. Aangezien de meeste mensen op dit continent wonen lijkt het logisch dat het economische zwaartepunt op termijn van het Amerikaanse naar het Euraziatische continent zal verschuiven.

Lees verder op Edelmetaal-info.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs