Nieuws / Artikelen met het woord

woningmarkt

285 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 23 november 2017

Stijging van 400% in hypothecaire kredieten sinds 2000; regering grijpt in

Het gaat hard op de Belgische WONINGMARKT: de prijzen voor huizen en appartementen zijn de laatste jaren fel gestegen. Een eigen woning kopen is zeker voor jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan helemaal niet evident. Vaak gebeurt zo’n eerste aankoop ook met financiële steun van de ouders of grootouders.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 20 november 2017

Recordhoogte gemiddelde hypotheeksom door gespannen WONINGMARKT

De gemiddelde hypotheeksom is nog nooit zo hoog geweest als in het derde kwartaal van 2017 (€287.000,-). Na een relatief stabiele hypotheeksom over de eerste twee kwartalen van 2017, groeit de gemiddelde hypotheeksom in het derde kwartaal van 2017 weer. Ook stijgt het aantal verstrekte hypotheken flink, behalve bij starters. Bij deze groep daalt dit aantal met 7 procent. In het derde kwartaal van 2017 zijn 87.000 hypotheken verkocht. Dit is een stijging van ruim 4procent ten opzichte van een jaar geleden. De gemiddelde huizenprijs is in hetzelfde jaar gestegen met 7,8 procent. Het woningaanbod is daarentegen met bijna 26 procent gedaald. ... ...

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 20 november 2017

Huis kopen zonder eigen startkapitaal wordt bijzonder moeilijk

KBC-baas Johan Thijs stelt voor om leningsbedragen voor het kopen van een huis te beperken tot 90 of zelfs 80 procent. Voor jongeren zonder kapitaalkrachtige (groot)ouders zou dat enorm slecht nieuws zijn.

Is de Belgische WONINGMARKT oververhit? Feit is dat de prijzen voor huizen en appartementen de laatste jaren fel gestegen zijn: een eigen woning kopen is zeker voor jonge mensen die aan het begin van hun carrière staan helemaal niet evident meer.Vaak gebeurt zo’n eerste aankoop ook met financiële steun van de ouders of grootouders.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

De WONINGMARKT: geschiedenis, heden en toekomst

De WONINGMARKT bereikte onlangs het niveau van de grote piek in 2008. Het einde lijkt nog niet zicht. Welke lessen trekken we uit het verleden en wat is de prognose voor de nabije toekomst?

De generatie na de Tweede Wereldoorlog is er eentje van opbouwen en werken. In de jaren '50 is dat dan ook de tendens. Pas rond de jaren '60 en '70 van de vorige eeuw, wordt de sfeer iets vrijer. De economie bloeit langzaam op als resultaat van de opbouw in de jaren '50.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 12 oktober 2017

WONINGMARKT verder verhit door laag aanbod nieuwe huizen

De daling in woningverkopen die in het tweede kwartaal werd ingezet, zet in de Randstad door. In minder populaire gebieden neemt de verkoop en ook de verkoopprijs nog steeds toe.

De belangrijkste conclusie van de WONINGMARKTcijfers over het derde kwartaal van 2017 is dat het krimpend woningaanbod niet aan de vraag kan voldoen in met name steden en de Randstad-regio’s.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$