Nieuws / Artikelen met het woord

woningmarkt

276 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

IMF sluit zich aan bij DNB en AFM

Nadat de toezichthouders Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) vorige week aandrongen op hervormingen op de WONINGMARKT sluit het IMF zich nu bij hen aan. Volgens het IMF moet de maximale ‘loan-to-value-ratio’ in Nederland terug naar 90% van de waarde van een woning. Verder moet de hypotheekrenteaftrek met minstens 1 procentpunt per jaar omlaag. Door de hypotheekrenteaftrek zijn huizenprijzen veel te hoog opgelopen, waardoor er steeds meer geleend wordt om die prijzen te kunnen betalen.     

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

AFM en DNB voorzien grote problemen op de WONINGMARKT

Miljoenen huiseigenaren met aflossingsvrije hypotheken moeten worden aangespoord om af te lossen. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) vindt dit nodig om problemen te voorkomen. Gelijktijdig komt de president-directeur van De Nederlandsche Centrale Bank, Klaas Knot in de media omdat hij vindt dat er nog altijd te veel geleend en te veel gespaard wordt in Nederland.

Bron: Huizenmarkt-Zeepbel.nl
Geplaatst: maandag 7 november 2016

Nieuwe WONINGMARKTbubbel met nieuwe risico’s door opkomst buy-to-let

De Nederlandse WONINGMARKT wordt overspoeld door een nieuwe groep marktdeelnemers die uitsluitend woningen kopen om weer te verhuren, de zogenaamde buy-to-let. WONINGMARKTexpert Maartje Martens analyseert deze ontwikkeling en komt tot de conclusie dat die niet zonder gevaren is. Hoewel er geen harde data zijn over de opkomst van buy-to-let moeten beleidsmakers deze ontwikkeling niet veronachtzamen omdat het in potentie onevenwichtigheden op de WONINGMARKT niet oplost maar kan versterken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 11 augustus 2016

Huizenverkopen Verenigd Koninkrijk kent grootste daling sinds 2008

Huizenverkopen in het Verenigd Koninkrijk daalde in hetzelfde tempo als in juni en daarmee zijn het de zwakste twee maanden sinds de financiële crisis van 2008.

Eigenwoningbezit in het Verenigd Koninkrijk is gedaald tot het laagste niveau sinds 1986 en stijgende onroerendgoedprijzen sluiten miljoenen mensen uit de markt.

Brexit ondermijnt verder de vooruitzichten op de korte termijn voor de Britse WONINGMARKT. Zowel de huizenprijzen, de vraag als de huizenverkopen zien een daling.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 30 juli 2016

Vastgoedkoopjes in Zuid-Europa

De economische en financiële crisis heeft in heel wat landen voor aanzienlijke correcties op de vastgoedmarkten gezorgd. Nederland kende een zware daling van (segmenten in) de WONINGMARKT. Ook Amerika kreeg een subprime crisis in de vastgoedsector voor de kiezen.

In Zuid-Europa, door de eurocrisis en de daarop volgende interne devaluaties, zijn ook heel wat prijzen gekelderd. Bekend is vooral de Spaanse vastgoedmarkt, die in de jaren 2000 een grote zeepbel werd en vanaf 2007-2008 uit elkaar spatte.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$