Nieuws / Artikelen met het woord

koopkracht

357 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 18 april 2017

Beton gieten met geleend geld

In het Verenigd Koninkrijk vertaalt de lage werkloosheid zich nog niet in een vollere portemonnee voor de mensen. De inflatie begint op te lopen, waardoor de KOOPKRACHT van de Britse werknemers onder druk komt te staan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 27 maart 2017

Franse president centrale bank waarschuwt opnieuw voor gevaren euro-exit

Als Frankrijk zou besluiten uit de euro te stappen en terug te keren naar de franc, schaadt dat de KOOPKRACHT en nemen de kosten voor overheidsleningen aanzienlijk toe.

Die waarschuwing geeft president van de Franse centrale bank François VIlleroy de Galhau zaterdag in een interview met de Franse krant Ouest-France.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 22 maart 2017

Triodos verlaagt spaarrente naar nul procent

Triodos Bank is de eerste bank in Nederland die de spaarrente naar nul procent heeft verlaagd. Dat betekent dat je vanaf nu als spaarder bij deze bank geen extraatje meer hoeft te verwachten aan het einde van het jaar. Triodos, dat zich profileert als duurzaam alternatief voor de grote banken, is daarmee niet de beste keuze voor spaarders die ook graag rendement willen maken. Sterker nog, door de oplopende inflatie en de vermogensrendementsheffing lever je als spaarder ieder jaar wat KOOPKRACHT in. Je moet er dus wat over hebben om bij een ‘duurzame’ bank te mogen bankieren.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 13 maart 2017

Belgen verliezen als enige Europeanen KOOPKRACHT

België is het enige Europese land waar werknemers vorig jaar minder konden kopen met hun loon. De inkomens gingen door de index lichtjes omhoog, maar onvoldoende om de hoge inflatie op te vangen. Dat blijkt uit een studie van het Europees Vakbondsinstituut (ETUI), waarover de kranten van Mediahuis berichten. Sinds 2001 zijn de loonstijgingen in ons land overigens aan de magere kant en er is niet snel beterschap in zicht.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Eindelijk: zes centrale bankiers moeten voor rechtbank verschijnen

Bankiers, en zeker centrale bankiers, lijken nooit verantwoordelijkheid te moeten afleggen voor hun acties. Of ze nu risicovolle producten verkopen als veilig, de wereld in een depressie storten, inflatie creëren die de KOOPKRACHT van miljoenen spaarders wegvreet… ze komen er allemaal mee weg! Behalve in Spanje?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$