EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 44 artikelen gevonden met het woord koopkracht.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord KOOPKRACHT

Geplaatst op: donderdag 11 augustus 2016

Europa laat zich weer de kaas van het brood eten

Chinese internetreus en beursgigant Alibaba zal de komende jaren structureel investeren in de Russische internet- en retailmarkt. Het vertrouwen van het bedrijf zal het internationale financiële vertrouwen in de Russische economie alleen maar versterken.

Chinese internetreus en beursgigant Alibaba zal de komende jaren structureel investeren in de Russische internet- en retailmarkt. Het vertrouwen van het bedrijf zal het internationale financiële vertrouwen in de Russische economie alleen maar versterken.

Concreet wil Alibaba de Russische markt overspoelen met Chinese producten. Dat betekent dat eigenaar Jack Ma vertrouwen heeft in de KOOPKRACHT en consumptie van de Russen, en voorlopig geen doorstart van de Russisch-Europese handelsrelaties ziet.

Ma wil dus de troebele relatie tussen Rusland en het Westen verzilveren. Daarmee laten Europese investeerders en ondernemers alweer de kaas van hun brood eten. Zo worden alweer duizenden jobs op de tocht gezet en wordt de heropleving van de wederzijdse handelsrelaties voor de komende decennia gehypothekeerd.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 9 augustus 2016

Creatieve oplossingen

Er is meer werkgelegenheid in de VS en de lonen stijgen zelfs een beetje. Kees de Kort is gematigd positief over de VS, maar pessimistisch over China.

Er is meer werkgelegenheid in de VS en de lonen stijgen zelfs een beetje. Kees de Kort is gematigd positief over de VS, maar pessimistisch over China.

'Het begint ergens op te lijken in de VS. De inflatie stijgt nauwelijks, de KOOPKRACHT stijgt', vertelt De Kort. 'Maar daar staat tegenover dat er vooral parttime banen en banen voor ouderen bij zijn gekomen. Het gaat nu even goed in de VS, maar jaarlijks stijgt de bevolking met 2,5 miljoen mensen. De arbeidsmarkt moet wel blijven groeien om de mensen aan het werk te houden.'

Lees verder op BNR.nl
Geplaatst op: maandag 25 juli 2016

Dit doet inflatie met honderd gulden

Vandaag was de laatste dag dat u het bankbiljet van honderd gulden met het portret van Michiel de Ruyter kon omwisselen bij de Nederlandsche Bank. Het briefje heeft door inflatie nog maar een kwart van de KOOPKRACHT van 1970. Uitgedrukt in grammen goud verloor het biljet zelfs 95% van haar waarde.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: vrijdag 8 juli 2016

Pond keldert door Brexit, kun je nu goedkoper op vakantie?

De Brexit heeft zowel positieve als nadelige gevolgen voor Nederlandse vakantiegangers en het inkomend toerisme.

De Brexit heeft zowel positieve als nadelige gevolgen voor Nederlandse vakantiegangers en het inkomend toerisme.

Volgens het Economisch Bureau van ING is het Britse vertrek uit de EU door het gedaalde Britse pond (ongeveer 10 procent lager) gunstig voor een vakantie in Engeland, Schotland of Wales, becijferde de bank vrijdag aan de vooravond van de vakantieperiode.

Aan de andere kant zal vooral Amsterdam schade ondervinden van de verminderde KOOPKRACHT van de Britten. Britse reizigers spenderen jaarlijks circa 900 miljoen euro in Nederland. Hotels en bed & breakfasts in de hoofdstad zijn voor 16 procent afhankelijk van Britse gasten, in de rest van Nederland ligt dat percentage op 8.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2016

Het BIS in Basel komt met zware waarschuwing aan centrale banken

[...]

In het laatste rapport stelt de BIS: ‘historically low interest rates and bond-buying programs – which have sent yields below zero on more than $8 biljoen (12 nullen) government bonds – are causing anomalies (verstoringen) in asset values. Interessant was ook de verklaring van het hoofd research van de BIS Hyun Song Shin in een recent interview: ‘monetary policy is running out of room for maneuver using tools without inviting unwanted distortions’. Het antwoord hierop was: het verdubbelen van de pogingen tot structurele en financiële hervormingen maar hoe wil je die in hemelsnaam bereiken anders dan door de schuld te amortizeren en dat betekent de verarming (in KOOPKRACHT) die we nou net niet wensen!

[... ...]

Lees verder op Biflatie.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs