EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 45 artikelen gevonden met het woord koopkracht.
Artikel 46 tot 50 met de

betekenis van het woord KOOPKRACHT

Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2016

Het BIS in Basel komt met zware waarschuwing aan centrale banken

[...]

In het laatste rapport stelt de BIS: ‘historically low interest rates and bond-buying programs – which have sent yields below zero on more than $8 biljoen (12 nullen) government bonds – are causing anomalies (verstoringen) in asset values. Interessant was ook de verklaring van het hoofd research van de BIS Hyun Song Shin in een recent interview: ‘monetary policy is running out of room for maneuver using tools without inviting unwanted distortions’. Het antwoord hierop was: het verdubbelen van de pogingen tot structurele en financiële hervormingen maar hoe wil je die in hemelsnaam bereiken anders dan door de schuld te amortizeren en dat betekent de verarming (in KOOPKRACHT) die we nou net niet wensen!

[... ...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: donderdag 23 juni 2016

De gigantische inkomensongelijkheid in één grafiek

Er is de afgelopen jaren al meermaals gesproken over de toegenomen inkomensongelijkheid waaronder de wereldburgers gebukt gaan. Terwijl de rijken alleen maar rijker worden, neemt de KOOPKRACHT van het armere deel van de bevolking steeds verder af. Daarnaast weet deze inkomensongelijkheid te zorgen voor een groeiende onrust onder de wereldbevolking.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 14 juni 2016

Video: ECB toont trots hoe ze onze KOOPKRACHT vernietigt!

Een poging van de Europese Centrale Bank om haar aankoopprogramma’s te verdedigen leidde enkel tot het tegenovergestelde effect. De marketingvideo toont aan hoe wereldvreemd de ECB is.

Een poging van de Europese Centrale Bank om haar aankoopprogramma’s te verdedigen leidde enkel tot het tegenovergestelde effect. De marketingvideo toont aan hoe wereldvreemd de ECB is.

Om de kritiek op haar gelddrukprogramma’s wat te doen bedaren maakte de ECB een video om uit te leggen hoe haar manipulatie van de markten juist werkt.

In de video nemen ze ons mee naar de ruimte waar de handelaars van de ECB de trades uitvoeren.

We krijgen een ruimte te zien met Bloomberg Terminals, waar een achttal mensen hard werken om onze KOOPKRACHT te vernietigen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 13 juni 2016

Een nieuwe financiële architectuur

De schulden van ‘rijke landen’ zijn zo ver opgelopen dat alleen naïeve pensioenbestuurders nog blijven volhouden dat alle staatsobligaties zullen worden terugbetaald, in valuta met gelijke KOOPKRACHT. Met een staatsschuld van meer dan 250 procent van het BBP in Japan en meer dan 100 procent in de VS en veel andere westerse landen, kunnen we de rijke landen inmiddels beter de arme landen noemen.

Ter vergelijking: Rusland heeft een staatsschuld van slechts 14 procent van het BBP, terwijl de teller in China  op ruim 40 procent staat. Opvallend genoeg trekken beide landen gelijk op binnen het huidige monetaire systeem. Ze hebben allebei een deel van hun dollarobligaties omgeruild voor enorme hoeveelheden goud. Samen hebben ze nu voor zo’n 500 miljard dollar aan US-Treasuries ingewisseld voor bijna 1000 ton goud.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: dinsdag 17 mei 2016

KOOPKRACHT Russische bevolking blijft afkalven

De economische problemen van hun land hebben het optimisme van de Russische bevolking zwaar uitgehold. Dat wordt ook aangetoond door een rapport van consulent Nielsen.

De economische problemen van hun land hebben het optimisme van de Russische bevolking zwaar uitgehold. Dat wordt ook aangetoond door een rapport van consulent Nielsen.

Vastgesteld dat het Russische consumentenvertrouwen tijdens het eerste kwartaal van dit jaar is teruggevallen tot 63 punten. Dat is het laagste niveau sinds midden vorig decennium met de metingen werden gestart. Tijdens de eerste drie maanden vorig jaar werd nog een consumentenvertrouwen van 72 procent opgetekend.

Volgens Nielsen heeft in Rusland een recordaantal gezinnen alleen nog voldoende geld om zijn basisbehoeften te betalen. Bovendien blijkt dat 76 procent zijn bestedingsbudget heeft dienden in te perken.

Lees verder op Express.be
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs