EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 35 artikelen gevonden met het woord yen.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord YEN

Geplaatst op: dinsdag 4 oktober 2016

Chinese yuan treedt toe tot de galerij der groten

De Chinese munt yuan is sinds zaterdag een referentiemunt geworden voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De munt werd opgenomen in de galerij der groten – de zogenaamde SDR Basket – waar hij naast de dollar, de euro, het Britse pond en de YEN prijkt.

Het was van 1969 geleden dat de samenstelling van die galerij nog wezenlijk veranderde, afgezien van de vervanging van Duitse en Franse munteenheden door de euro. 

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: vrijdag 23 september 2016

Column: Euro als alternatief voor de petrodollar

Na de ontkoppeling van de dollar aan goud in 1971 ontstond er binnen de organisatie van olieproducerende en exporterende landen (OPEC) de discussie of het nog wel verstandig was om olie in dollars af te rekenen of dat er gekeken moest worden naar een alternatieve munt. Deze discussie kwam op gang door de aanhoudende daling in de waarde van de dollar ten opzichte van andere wereldmunten zoals de Duitse mark en de Japanse YEN.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 21 september 2016

The YEN is climbing

The currency is up 0.7% at 101.15 per dollar as of 7:42 a.m. ET.

The currency is up 0.7% at 101.15 per dollar as of 7:42 a.m. ET.

Earlier in the day, the Bank of Japan said it will now target the shape of the yield curve, and will purchase Japanese government bonds, or JGBs, with the aim of keeping the 10-year JGB rate “more or less at the current level” of about 0%.

Lees verder op z24.nl
Geplaatst op: maandag 29 augustus 2016

Grootste pensioenfonds ter wereld verliest $52 miljard

’s werelds grootste pensioenfonds rapporteerde over het 2e kwartaal 2016 een verlies van maar liefst $52 miljard. Het Government Pension Investment Fund uit Japan zag de waarde van zijn activa 3,9% dalen door een dalende aandelenmarkt en stijgende YEN.

’s werelds grootste pensioenfonds rapporteerde over het 2e kwartaal 2016 een verlies van maar liefst $52 miljard. Het Government Pension Investment Fund uit Japan zag de waarde van zijn activa 3,9% dalen door een dalende aandelenmarkt en stijgende YEN.

Oktober 2014 besloot GPIF om meer kapitaal in te zetten op aandelen in plaats van obligaties. De daling van het 2e kwartaal zorgde ervoor dat bijna alle winst van de laatste 6 kwartalen van tafel werd geveegd.

Het verlies van 5,3 biljoen YEN of $52 miljard volgt op het grootste jaarlijkse verlies (Q12015 – Q12016) sinds de financiële crisis. Nadat het fonds profiteerde van stijgende aandelenkoersen en een dalende YEN krijgt het pensioenfonds in 2016 af te rekenen met het tegenovergesteld.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: vrijdag 26 augustus 2016

'Grootste pensioenfonds ter wereld verliest 5,2 biljoen YEN'

Het grootste pensioenfonds ter wereld, het Government Pension Investment Fund (GPIF) in Japan, heeft in het afgelopen kwartaal ruim 5,2 biljoen YEN (ruim 46 miljard euro) op investeringen verloren.

Het grootste pensioenfonds ter wereld, het Government Pension Investment Fund (GPIF) in Japan, heeft in het afgelopen kwartaal ruim 5,2 biljoen YEN (ruim 46 miljard euro) op investeringen verloren.

De opbrengsten van investeringen werden tenietgedaan door dalende aandelenkoersen en een verdere waardestijging van de YEN, meldt persbureau Bloomberg vrijdag.

GPIF heeft in het tweede kwartaal 3,9 procent verloren op investeringen. De bezittingen van het fonds daalden daarmee naar 129,7 biljoen YEN. Eerder probeerde het fonds het tij te keren door meer in aandelen te beleggen en minder in staatsleningen.

Lees verder op nu.nl
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs