Nieuws / Artikelen met het woord

ESM

624 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 20 maart 2017

Dijsselbloem wil Europees Monetair Fonds

Als het aan Eurogroep voorzitter Dijsselbloem ligt wordt het Europese Stabiliteitsmechanisme (ESM) uiteindelijk omgezet in een Europees Monetair Fonds. Deze nieuwe organisatie moet, naar het voorbeeld van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), de Europese landen die in de problemen zijn gekomen te hulp schieten. Naast het verstrekken van noodleningen moet deze supra-nationale autoriteit zich dus ook gaan bemoeien met het doorvoeren van hervormingen in de probleemlanden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Verkiezingskoorts stijgt ten top: Franse PS geeft het IMF de middenvinger

Het IMF, de Wereldbank, de ECB en het ESM, het Europese Stabiliteitsmechanisme, raken het niet eens over de tweede evaluatie van de geleverde en te leveren noodsteun aan de Grieken.

Het IMF heeft geen vertrouwen in de door de ECB voorspelde economische groei in Griekenland (budgetoverschot van 3,5%) en eist meer hervormingen, zoals een sanering van de pensioenen en verdere privatiseringen. De regering Tsipras oppert daarentegen dat dit nieuwe voorwaarden zijn, en dus niet in overweging mogen genomen worden voor de betaling van de toegezegde gelden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 23 februari 2017

Waarom maakt de zilverprijs zo’n bokkensprongen?

Zilverfutures doen het bijzonder goed. Year-on-year is de prijs voor kortlopende contracten (levering in maart) met bijna een derde gestegen. Een groot verschil met de duik die ziverfutures namen in de tweede week van november, toen de verkiezing van Trump een schokgolf op de futurESMarkten veroorzaakte.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 24 januari 2017

Poetin: Gefabriceerde bewijzen worden gebruikt om Trump te bESMeuren

Volgens Poetin is er in de Verenigde Staten een politieke machtsstrijd gaande die als doel heeft de legitimiteit van president Trump te ondermijnen. De geruchten die onlangs naar buiten kwamen over dingen die Trump gedaan zou hebben tijdens zijn bezoek aan Moskou zijn volgens de Russische president een goed voorbeeld van een gefabriceerd verhaal dat las doel heeft Trump onderuit te halen.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 7 januari 2017

De woede van de Amerikaanse arbeidersklasse in 2 grafieken

Hillary Clinton won de popular vote uiteindelijk met 2,85 miljoen stemmen, maar ze kwam in totaal 38.872 stemmen tekort in de staten Wisconsin (11.374), Pennsylvania (22.146) en Michigan (5.352) om voldoende kiESMannen achter zich te krijgen in het Electoral College dat de nieuwe president aanduidt.

Haar verlies daar kwam voor velen als een complete verrassing, vooral omdat de drie staten zowel in 2008 als in 2012 nog makkelijk door Barack Obama en Joe Biden waren binnengehaald. Clinton voerde er dan ook amper campagne. Wisconsin (10 kiESMannen) achtte ze niet eens een bezoek waard. De staat stemde voor het eerst sinds 1984 Republikeins.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$