Nieuws / Artikelen met het woord

ESM

632 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 16 januari 2018

Toezichthouder ESMA waarschuwt voor kans op verliezen met bitcoin

Beleggers in bitcoin moeten er rekening mee houden dat zij al hun geld kunnen verliezen met investeringen in de digitale munt. Daarvoor waarschuwt voorzitter Steven Maijoor van de ESMA, voluit European Securities and Markets Authority, in een interview met persbureau Bloomberg.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 12 januari 2018

In het socialistische paradijs Venezuela kost een ei nu een dagloon

In Venezuela stijgen de prijzen van basisproducten zo snel een ei inmiddels meer kost dan het minimum dagloon. Het land had al de hoogste inflatie van de wereld. Voor volgend jaar wordt echter een inflatieniveau van 2.300 procent verwacht.

Een groot gedeelte van de Venezolaanse bevolking kan zelfs geen basisproducten – zoals luiers, benzine of geneESMiddelen – meer kopen. Zelfs bloem en melk zijn voor vele huishoudens onbetaalbaar geworden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 november 2017

Markttoezichthouders waarschuwen voor ICO’s en cryptomunten

De stijgende populariteit van digitale munten en ICO’s zorgt voor verhoogde nieuwsgierigheid bij beleggers en investeerders maar het trekt ook de aandacht van controlerende instanties, zoals bijvoorbeeld de Belgische beurswaakhond FSMA en de Europese toezichthouder ESMA. Zij waarschuwen namelijk voor de risico’s die gepaard gaan met investeringen in initial coin offerings (ICO’s).

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 18 oktober 2017

IMF: “Belast de superrijken, ze kunnen er tegen”

Een hogere belasting van de superrijken heeft geen negatieve invloed op de economie. Dat schrijft het Internationaal Muntfonds (IMF) in haar woensdag gepubliceerde zESMaandelijkse studie Global Financial stability Report.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 11 september 2017

Zorgwekkend: China koopt Russische industrie op

Slecht nieuws: Glencore en Qatar InvESMent Authority hebben hun aandelen in de Russische gasreus Rosneft, goed voor zo’n 14% van alle aandelen, verkocht aan het Chinese CEFC.

Dat is zorgwekkend om twee redenen:Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$