EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 25 artikelen gevonden met het woord asset.
Artikel 26 tot 30 met de

betekenis van het woord ASSET

Geplaatst op: vrijdag 1 juli 2016

Het BIS in Basel komt met zware waarschuwing aan centrale banken

[...]

In het laatste rapport stelt de BIS: ‘historically low interest rates and bond-buying programs – which have sent yields below zero on more than $8 biljoen (12 nullen) government bonds – are causing anomalies (verstoringen) in ASSET values. Interessant was ook de verklaring van het hoofd research van de BIS Hyun Song Shin in een recent interview: ‘monetary policy is running out of room for maneuver using tools without inviting unwanted distortions’. Het antwoord hierop was: het verdubbelen van de pogingen tot structurele en financiële hervormingen maar hoe wil je die in hemelsnaam bereiken anders dan door de schuld te amortizeren en dat betekent de verarming (in koopkracht) die we nou net niet wensen!

[... ...]

Lees verder op Biflatie.nl
Geplaatst op: dinsdag 7 juni 2016

Verkoop van kluizen explodeert door negatieve rentevoeten

When safe ASSETs return less than nothing, people evidently turn to safes.

When safe ASSETs return less than nothing, people evidently turn to safes.

De invoering van negatieve rentevoeten zorgde in Japan voor een ware stormloop naar kluizen. Hetzelfde zien we nu ook in Europa. Zo krijgt de maatregel een tegengestelde werking.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 26 mei 2016

Lage rente komt niet door de ECB

De hypotheek- en spaarrentes zijn al een tijdlang stevig aan het dalen. Dat hangt samen met het beleid van de Europese Centrale Bank specifiek en centrale banken in zijn algemeenheid. De ECB houdt de rente in de eurozone laag en pompt indirect miljarden in de bankensector.

De hypotheek- en spaarrentes zijn al een tijdlang stevig aan het dalen. Dat hangt samen met het beleid van de Europese Centrale Bank specifiek en centrale banken in zijn algemeenheid. De ECB houdt de rente in de eurozone laag en pompt indirect miljarden in de bankensector.

Die lage rente is volgens beleggingsexperts van vermogensbeheerders Fidelity, Deutsche ASSET Management en Schroders niet de schuld van de ECB, maar is een gevolg van spaaroverschotten en vergrijzing. Phil Poole – hoofd internationaal onderzoek van Deutsche ASSET Management – zegt dat de lage rente een consequentie van de respons op een probleem is. Hij pleit net als Schroders’ hoofdeconoom Keith Wade voor structurele hervormingen. Schroders:

“Overheden kunnen beter hun beschikbare gereedschappen gebruiken dan de ECB als zondebok gebruiken”

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 20 mei 2016

JP Morgan: Ultimately gold could wind up actually replacing sovereign bonds

We just received some incredible honest statements from Solita Marcelli, global head of fixed income, currencies and commodities at JPMorgan Private Bank (open only to wealthy investors with at least $5 million of investable ASSETs). She told CNBC this week that the bank’s analysts are expecting to see gold prices go higher for the rest of the year. ($1400 by the end of 2016). This is a huge shift from the bank’s position early this year when they expected an average annual price of $1,104 for 2016.

Marcelli points to the negative interest rates around the world and said, “Gold is looking more and more attractive every single day. As a non-yielding ASSET, it has a minimal storage cost, so when you compare it to negative-yielding ASSETs, it actually has a positive carry…Gold is a great portfolio hedge in an environment where world government bonds are yielding at historically low levels.”

Lees verder op The BIG RESET
Geplaatst op: dinsdag 3 mei 2016

Video: Lars Schall in gesprek met Ronan Manly

Lars Schall van Matterhorn ASSET Management sprak met goudmarktanalist Ronan Manly over de laatste ontwikkelingen op de goudmarkt. Manly werkte de afgelopen maanden aan een uitgebreide encyclopedie van de wereldwijde goudmarkt en vertelt daarover in een bijna half uur durend gesprek.

Lees verder op Marketupdate
Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs