EUR/USD:
GOUD:
ZILVER:
BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord valuta.
Artikel 16 tot 20 met de

betekenis van het woord VALUTA

Geplaatst op: maandag 16 september 2019

Rusland wil voortaan in euro’s en yuan lenen

Rusland zal dit jaar en volgend jaar geen geld meer lenen in dollars, maar in andere VALUTA zoals de euro en de yuan. Dat zei de Russische minister van Financiën Anton Siluanov vorige week donderdag. Op deze manier wil Rusland haar blootstelling aan de dollar verkleinen. Eerder zette de centrale bank van Rusland al een deel van haar VALUTAreserves om van dollars naar euro’s en yuan.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 9 september 2019

Rusland wil obligaties in yuan uitgeven

Rusland wil eind dit jaar of begin volgend jaar obligaties in yuan uitgeven, zo meldt de South China Morning Post. Met de uitgifte van nieuwe leningen in de Chinese VALUTA krijgen handelaren uit China een nieuw instrument in handen om in Rusland te beleggen. Ook geeft het bedrijven en beleggers in Rusland de mogelijkheid om veilig tegoeden in yuan aan te houden.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: vrijdag 6 september 2019

Het verband tussen de Zuid-Koreaanse munt en de MSCI World Index…

Wat veel beleggers niet weten is dat er sprake is van een sterk verband tussen de Zuid-Koreaanse munt en de MSCI World Index. De laatstgenoemde index bevat alle belangrijke wereldwijde aandelen. Het probleem is alleen dat de Zuid-Koreaanse VALUTA het op dit moment bijzonder lastig heeft. En dat kan ook slecht nieuws betekenen voor de wereldwijde aandelenmarkten.

De Zuid-Koreaanse munt is sterk afhankelijk van de export en kan tevens gezien worden als een barometer voor de financiële condities wereldwijd. Op het moment dat de Zuid-Koreaanse VALUTA het lastig heeft dan is dat meestal een slecht economisch teken.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: maandag 26 augustus 2019

Wat komt er na de dollar?

De rol van de dollar als wereldreservemunt moet worden beëindigd en plaats maken voor een nieuw soort VALUTA die beter past bij een multipolaire wereld. Dat zei Mark Carney, gouverneur van de Bank of England, in een toespraak op de jaarlijkse bijeenkomst van centraal bankiers in Jackson Hole. Hij pleit voor een nieuw soort virtuele munt die door verschillende centrale banken uitgegeven kan worden. Een gezamenlijke VALUTA, in welke vorm die ook mag verschijnen, verdient volgens hem de voorkeur boven een systeem waarbij een andere nationale munt de rol van de dollar overneemt.

Lees verder op Geotrendlines.nl
Geplaatst op: maandag 26 augustus 2019

Ray Dalio: “Dit is een gevaarlijke omgeving voor de waarde van VALUTA

Beleggers doen er verstandig aan goud in hun portefeuille op te nemen, omdat de waarde van VALUTA de komende jaren onder druk zal komen te staan. Dat zei vermogensbeheerder Ray Dalio van Bridgewater Associates onlangs in een interview met CNBC Asia. Hij merkt op dat centrale banken steeds minder effectief zijn in het stimuleren van de economie, waardoor een steeds grotere rol wordt weggelegd voor overheden. Zij kunnen nieuwe fiscale stimulering toepassen, maar dat zal ten koste gaan van de waarde van het geld.

Lees verder op Geotrendlines.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Personal Finance
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs