Nieuws / Artikelen met het woord

2016

699 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 januari 2018

China vervalst zijn economische data… en geeft nu zelf het bewijs

Drie regio’s in het noorden van China hebben toegegeven jarenlang hun economische cijfers te hebben gemanipuleerd om de brutale groeivertraging tussen 2012 en 2016 te maskeren. Dat schrijft de Financial Times.

De Chinese economische groei zou in 2017 zijn uitgekomen op 6,9%, blijkt uit cijfers die donderdag zijn vrijgegeven. Dat cijfer is het beste in 2 jaar, maar zal waarschijnlijk niet kloppen. Het land heeft ondertussen een sterke reputatie opgebouwd in het vervalsen van zijn economische prestaties. Zowel de regering als de regionale overheden werken aan de maskerade mee.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 9 januari 2018

Europese bankensector: uitbraak naar nieuw hoogtepunt

De Europese bankensector komt uit een moeilijke periode.

De vrees voor een nieuwe bankencrisis laaide in de zomer van 2016 weer op. De koersen van bankaandelen bleven maar dalen.

Deutsche Bank bezorgde beleggers heel wat kopzorgen: het omvallen van zo’n bank, zou een systeemcrisis kunnen veroorzaken.

Beleggers die in deze paniek kochten, deden een slimme zet.

Bron: BitcoinSpot.nl
Geplaatst: zondag 31 december 2017

Ja: Ripple is veel geld waard en: Nee het wordt niet de nieuwe Bitcoin

Wat is Ripple en waarom is het zoveel waard geworden? Ripple heeft Ethereum ingehaald qua marktwaarde welke nu rond de 8.7 Miljard dollar schommelt. Op het moment van schrijven is één ripple 2,2 dollar waard waarmee deze bijna 350x over de kop is gegaan sinds december 2016. We hebben tot nu toe minimale aandacht besteed aan Ripple omdat het, want ons betreft, niet de eigenschappen bevat die een cryptocurrency aantrekkelijk maken. Sterker nog het is niet echt een cryptocurrency. Wordt Ripple enkel gekocht omdat het nu nog zo goedkoop is en wat is Ripple eigenlijk?

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 28 december 2017

Eén loon waarvan je met twee (of meer) moet leven? Met deze jobs kan het

In 2016 gaven Belgische gezinnen gemiddeld 34.167 euro uit aan hun woning, eten en drinken, transport en andere dagdagelijkse dingen. In sommige gevallen spekken twee partners samen de bankrekening om, maar in veel gevallen heeft maar een persoon een voltijdse job. Denk maar aan een partner die (deels) thuisblijft voor de kinderen, of single ouders. Eenverdieners kijken door een andere bril naar vacatures. Deze jobs zijn voor hun slimme keuzes.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 12 december 2017

Het slimme geld zit short goud

Het ziet er niet al te goed uit voor goud. Er komt maar geen versnelling naar boven in de prijs en dit was – op uitzondering van 2016 – weer eens een jaar zoals de vorige 4, een teleurstelling dus voor de goudkevers.

En het slechte nieuws loopt hier waarschijnlijk niet ten einde zo blijkt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$