Nieuws / Artikelen met het woord

2016

680 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 22 juni 2017

Nederland stijgt naar vierde plek op lijst innovatieve Europese landen

Nederland behoort volgens de Europese Commissie tot de top vier van de meest innovatieve Europese landen.

Nederland is in 2016 naar de vierde plek op de lijst gestegen, blijkt dinsdag uit de European Innovation Scoreboard van de Europese Commissie.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 20 juni 2017

Olieprijs flink onderuit door toenemend aanbod

Goed nieuws voor alle nog niet elektrisch rijdende autobezitters. De prijs van een vat ruwe olie daalt deze week namelijk flink! De olieprijs gaat door het spreekwoordelijke putje op hoge volumes. De olievoorraden liggen inmiddels bijna 50 procent hoger dan het 5 jaars gemiddelde. Door bekendmaking van OPEC over een groter aanbod dan verwacht uit o.a. Lybië, stortte de prijs verder naar beneden en bereikte het laagste punt sinds november 2016.

Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 20 juni 2017

Staat de palladiummarkt op knappen?

Als enige edelmetaal is palladium in 2017 bezig met een significante opmars. Sterker nog, sinds januari 2016 is het metaal 59% gestegen, een grote outperformance. Tegelijkertijd zijn de palladium ETF houders, het zogenaamde ‘smart money’, en masse uitgestapt (-40% over dezelfde periode). Normaliter is er een positieve correlatie tussen koers en bezit van ETF’s. Ook zien we normaal gesproken een verband tussen de koersen van alle edelmetalen, stijgt de ene, dan doen ze dat doorgaans allemaal. Dit geldt voor palladium de laatste tijd overduidelijk niet. Wat is er aan de hand?

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 15 juni 2017

Platina: achtergebleven edelmetaal

De grondstoffen kunnen tot nog toe hun prestatie van vorig jaar niet evenaren. In 2016 klommen de grondstoffenprijzen voor het eerst in 5 jaar met een stijging van 11 procent voor de Bloomberg Commodity index (BCOM). Dit bleek niet de start van een nieuwe trend want mei was de derde maand op rij met eennegatief rendement voor deze grondstoffenindex.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 9 juni 2017

De PR-uitspraken van de Wereldbank

De Wereldbank voorspelt dat de economie in de hele wereld het komende jaar gaat groeien. ‘Dat zijn PR-uitspraken van de Wereldbank. Dat kan wel even wat duiding gebruiken. 2016 was voor de wereldeconomie namelijk een heel matig jaar, een van de slechtste jaren na de crisis.’Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$