Nieuws / Artikelen met het woord

Rusland

1993 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 22 januari 2018

VS: “Dreiging van RUSLAND en China nu belangrijker dan ‘war on terror'”

De ‘war on terror’ is niet langer de focus van het Amerikaanse defensiebeleid. De VS zeggen zich in plaats daarvan te gaan richten op andere grootmachten, zoals China en RUSLAND. Dat heeft de Amerikaanse defensieminister Jim Mattis (foto) presenteerde vrijdag gezegd bij de presentatie van de National Defense Strategy. Dat is een beleidsdocument waarin de prioriteiten voor het Pentagon in de komende jaren worden uiteengezet.

Volgens Mattis zijn China en RUSLAND “revisionistische machten”, die een “wereld willen scheppen die strookt met hun autoritaire politieke modellen”. Ze vormen daarom “een toenemende dreiging” voor de VS. De minister waarschuwde de twee landen. “Als jullie ons uitdagen, zal dat jullie duur te staan komen.”

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 20 januari 2018

RUSLAND rust oorlogsvloot uit met hypersonische Zircon raket

RUSLAND wil al haar grote oorlogsschepen uitrusten met de Zircon 3M22, een nieuwe raket die met een snelheid van 5.700 kilometer per uur doelwitten tot op 600 kilometer afstand kan uitschakelen. Met deze nieuwe raketten heeft het Russische leger een zeer effectief wapen in handen om een eventuele vijand op afstand te houden, want er is geen enkel luchtafweersysteem in de wereld dat een raket op een dergelijk hoge snelheid kan onderscheppen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 20 januari 2018

RUSLAND levert S-400 raketsysteem aan China

RUSLAND is begonnen met de levering van S-400 luchtafweersystemen aan China, zo meldt persbureau TASS. In november 2014 bereikten de twee landen al een overeenkomst over de levering van het S-400 raketsysteem, dat bekend staat als een van de meest geavanceerde luchtafweersystemen ter wereld.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: vrijdag 19 januari 2018

Dreigend militair ingrijpen van Turkije in Syrie

De afgelopen dagen zijn de ontwikkelingen in Syrië in een stroomversnelling geraakt. De eerste tekenen hiervan werden al zichtbaar in december vorig jaar en in het begin van deze maand met de aanvallen op de Russische luchtmacht basis Hmeimim en de marinebasis Tartus. Steeds meer incidenten rond deze twee steunpunten worden door RUSLAND bekend gemaakt.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 18 januari 2018

RUSLAND wil spoorbrug naar Japan aanleggen

RUSLAND zou bereid zijn miljarden te investeren in de aanleg van een nieuwe spoorbrug richting Japan. Eind deze maand wordt een nieuw rapport verwacht over de haalbaarheid van dit project, waarmee in de toekomst mogelijk goederentreinen en passagierstreinen tussen RUSLAND en Japan kunnen rijden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$