Nieuws / Artikelen met het woord

BIS

352 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: woensdag 20 september 2017

BIS: Centrale banken kunnen virtuele munten niet negeren

Centrale banken kunnen de snelle groei van virtuele munten niet meer ontkennen en zouden op een gegeven moment zelfs moeten overwegen om hun eigen virtuele munten in omloop te brengen, zo schrijft de Bank for International Settlements in haar nieuwste kwartaalrapport. "De vraag of centrale banken een digitaal alternatief voor contant geld moeten uitbrengen is het meest urgent in landen waar het gebruik van contant geld snel afneemt, zoals in Zweden. Maar uiteindelijk zullen alle centrale banken voor zichzelf moeten beslissen of het zinvol is een zogeheten Central Bank Crypyo Currency (CBCC) te introduceren."

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 24 augustus 2017

Qatar herstelt diplomatieke banden met Iran

Qatar heeft haar diplomatieke banden met Iran weer hersteld, waarmee ze een duidelijk signaal afgeeft aan de AraBISche landen die de oliestaat al drie maanden proberen te isoleren. De minister van Buitenlandse Zaken van Qatar liet donderdag weten dat hun ambassadeur in Iran weer zal terugkeren naar de ambassade in Teheran.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 20 augustus 2017

Libie wil 20 miljard van Europa om vluchtelingenstroom te stoppen

Libië heeft de komende twintig jaar een bedrag van in totaal $20 miljard nodig om de stroom van vluchtelingen naar Europa tegen te houden. Dat zei Khalifa Haftar, generaal van het LiBISche leger, onlangs in een interview met de Italiaanse krant Corriere Della Sera. Volgens hem is het op dit moment onmogelijk de vluchtelingenstroom richting Italië en Spanje tegen te houden, omdat Libië niet de middelen heeft om alle mensen zelf op te vangen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 17 augustus 2017

LiBISche commandant vraagt Rusland om hulp in vredesonderhandeling

Begin deze week was de LiBISche militaire commandant Khalifa Haftar op bezoek in Moskou, waar hij met de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov en Minister van Defensie Sergey Shoigu sprak over de situatie in Libië, de strijd tegen terrorisme en het probleem van illegale migratie. Khalifa Haftar gaf in een exclusief interview met Russia Today toelichting over zijn ontmoeting in Moskou.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 1 augustus 2017

'Japanse grootbank vertrekt na Brexit van Londen naar Amsterdam'

De Japanse grote bank MitsuBIShi UFJ Financial Group (MUFG) heeft Amsterdam gekozen als zijn nieuwe uitvalsbasis voor effectenhandel in de Europese Unie na de Brexit.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$