Nieuws / Artikelen met het woord

aardgas

229 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zaterdag 16 december 2017

Britten kopen AARDGAS uit Rusland

Britse huishoudens worden deze winter verwarmd met AARDGAS uit Rusland, omdat de belangrijkste pijpleiding tussen het Verenigd Koninkrijk en het Europese vasteland vanwege onderhoudswerkzaamheden enige tijd buiten gebruik is. Een opvallende ontwikkeling, omdat het AARDGAS uit Rusland afkomstig is van een project dat onder de nieuwe Amerikaanse sancties valt.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 12 december 2017

Grote explosie in gaspijpleiding Oostenrijk

Bij een grote explosie in een verdeelstation voor AARDGAS nabij het Oostenrijkse Baumgarten is vandaag één persoon om het leven gekomen. Ook raakten achttien mensen gewond. De hulpdiensten rukten met in totaal veertien brandweerwagens, tien ambulances en een reddingshelikopter uit naar de plaats van het ongeluk, dat van grote afstand al te zien was aan een metershoge vlammenzee.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 27 november 2017

Krijgt Duitsland nieuwe terminal voor vloeibaar AARDGAS?

De havenstad Hamburg in het noordwesten van Duitsland kan in de toekomst een nieuw knooppunt worden voor de aanvoer van vloeibaar AARDGAS, zo meldt Bloomberg. Het Nederlandse Gasunie en Vopak en het Duitse bedrijf Oiltanking hebben namelijk plannen gemaakt om een nieuwe terminal voor vloeibaar AARDGAS te bouwen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 8 november 2017

Rusland en Iran bouwen pijpleiding naar India

Rusland en Iran hebben afgelopen week besloten dat ze samen gaan bouwen aan een nieuwe pijpleiding voor AARDGAS van Iran naar India. Deze nieuwe pijpleiding wordt ongeveer 1.200 kilometer lang en moet de belangrijke AARDGASvelden in Iran via Pakistan met India verbinden. Het Russische energieconcern Gazprom zal Iran niet alleen helpen met de aanleg van deze nieuwe pijpleiding, ook zal het bedrijf diverse AARDGASvelden op Iraanse grondgebied die op de route liggen exploiteren.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 19 oktober 2017

Nord Stream 2 maakt AARDGAS in Europa goedkoper

Alle landen van de Europese Unie zullen profiteren van de aanleg van een tweede Nord Stream pijpleiding, zo concludeert het Duitse onderzoeksbureau Energie Research & Scenario in een nieuw rapport dat onlangs naar buiten werd gebracht. Met de bouw van een tweede Nord Stream krijgen Europese landen toegang tot meer AARDGAS uit Rusland, waardoor ze minder van het duurdere vloeibare AARDGAS hoeven te importeren.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$