Nieuws / Artikelen met het woord

aardgas

224 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 september 2017

Europa voert de druk op Rusland op met nieuwe pestmaatregel

Deze week heeft het Europees Parlement in Straatsburg de nieuwe regels voor de invoer en verdeling van AARDGAS in de EU goedgekeurd. De belangrijkste zorg voor de EU is het indijken van de machtspositie van Rusland. Door de beslissing krijgen de Europese lidstaten minder zeggenschap over van welke leverancier ze AARDGAS willen kopen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Nord Stream: AARDGAS levert belangrijke bijdrage aan reductie CO2

AARDGAS kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2 uitstoot en het behalen van de klimaatdoelstellingen, zo concludeert het bedrijf achter de aanleg van de tweede Nord Stream pijpleiding. Door kolencentrales te vervangen door AARDGAScentrales kan Europa een groot deel van haar doelstellingen ten aanzien van duurzaamheid realiseren, omdat er bij de energieproductie uit AARDGAS de helft minder CO2 wordt uitgestoten dan met steenkool.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 september 2017

Rusland en Turkije willen Iran helpen met olieproductie

Met een gezamenlijke investeringsproject tussen olieproducenten in Iran, Rusland en Turkije kan een productie van meer dan 100.000 vaten olie per dag en meer dan 80 miljoen kubieke meter AARDGAS per dag gehaald worden uit Iraanse olie- en gasvelden. Dat zei Abdolreza Hossein-Nejad van de Iraanse investeringsmaatschappij Ghadir Investment, dat vorige maand in Moskou een intentieverklaring ondertekende met het Russische Zarubezhneft en het Turkse Unit International.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

De prijs van onafhankelijkheid van Rusland

De VS willen voorkomen dat Europa te afhankelijk wordt van energie uit Rusland en is daarom begonnen met de levering van vloeibaar AARDGAS. In juni kwam het eerste schip met Amerikaans AARDGAS al aan in Polen en vorige week stak het eerste Amerikaans schip met steenkool de Atlantische Oceaan over om in Oekraïne haar lading te lossen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: dinsdag 8 augustus 2017

Uniper verdedigt Nord Stream 2

Volgens de topman van Uniper is vloeibaar AARDGAS (LNG) uit de Verenigde Staten, inclusief het vloeibaar maken en het transport naar Europa, ongeveer de helft duurder dan de referentieprijs voor AARDGAS uit Russische pijpleidingen. Zeker voor sectoren die veel AARDGAS verbruiken is dat een reden om de voorkeur te geven aan AARDGAS uit Rusland.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$