Nieuws / Artikelen met het woord

aardgas

226 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 8 november 2017

Rusland en Iran bouwen pijpleiding naar India

Rusland en Iran hebben afgelopen week besloten dat ze samen gaan bouwen aan een nieuwe pijpleiding voor AARDGAS van Iran naar India. Deze nieuwe pijpleiding wordt ongeveer 1.200 kilometer lang en moet de belangrijke AARDGASvelden in Iran via Pakistan met India verbinden. Het Russische energieconcern Gazprom zal Iran niet alleen helpen met de aanleg van deze nieuwe pijpleiding, ook zal het bedrijf diverse AARDGASvelden op Iraanse grondgebied die op de route liggen exploiteren.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 19 oktober 2017

Nord Stream 2 maakt AARDGAS in Europa goedkoper

Alle landen van de Europese Unie zullen profiteren van de aanleg van een tweede Nord Stream pijpleiding, zo concludeert het Duitse onderzoeksbureau Energie Research & Scenario in een nieuw rapport dat onlangs naar buiten werd gebracht. Met de bouw van een tweede Nord Stream krijgen Europese landen toegang tot meer AARDGAS uit Rusland, waardoor ze minder van het duurdere vloeibare AARDGAS hoeven te importeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 19 september 2017

Europa voert de druk op Rusland op met nieuwe pestmaatregel

Deze week heeft het Europees Parlement in Straatsburg de nieuwe regels voor de invoer en verdeling van AARDGAS in de EU goedgekeurd. De belangrijkste zorg voor de EU is het indijken van de machtspositie van Rusland. Door de beslissing krijgen de Europese lidstaten minder zeggenschap over van welke leverancier ze AARDGAS willen kopen.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 13 september 2017

Nord Stream: AARDGAS levert belangrijke bijdrage aan reductie CO2

AARDGAS kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het reduceren van de CO2 uitstoot en het behalen van de klimaatdoelstellingen, zo concludeert het bedrijf achter de aanleg van de tweede Nord Stream pijpleiding. Door kolencentrales te vervangen door AARDGAScentrales kan Europa een groot deel van haar doelstellingen ten aanzien van duurzaamheid realiseren, omdat er bij de energieproductie uit AARDGAS de helft minder CO2 wordt uitgestoten dan met steenkool.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 4 september 2017

Rusland en Turkije willen Iran helpen met olieproductie

Met een gezamenlijke investeringsproject tussen olieproducenten in Iran, Rusland en Turkije kan een productie van meer dan 100.000 vaten olie per dag en meer dan 80 miljoen kubieke meter AARDGAS per dag gehaald worden uit Iraanse olie- en gasvelden. Dat zei Abdolreza Hossein-Nejad van de Iraanse investeringsmaatschappij Ghadir Investment, dat vorige maand in Moskou een intentieverklaring ondertekende met het Russische Zarubezhneft en het Turkse Unit International.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$