Nieuws / Artikelen met het woord

aardgas

219 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017

Nederland kickt nog niet af van het AARDGAS en importeert steeds meer

In de eerste vijf maanden van 2017 werd er in Nederland, volgens de JODI Gas World database ruim 23 miljard m³ AARDGAS verbruikt. Dat is 13% meer dan over dezelfde periode van 2016 en 2015. In de grafiek hieronder is het maandelijkse binnenlands AARDGASverbruik voor Nederland uitgezet. De dooorgetrokken zwarte curve, het voortschrijdend gemiddelde over 12 maanden, laat zien dat het verbruik van AARDGAS dit jaar weer stijgt.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 17 juli 2017

Rusland begint aanleg Turkish Stream

Gazprom is eind vorige maand begonnen met de aanleg van de Turkish Stream, de nieuwe pijpleiding door de Zwarte Zee die op jaarbasis 30 miljard kubieke meter aan Russisch AARDGAS naar Turkije kan transporteren. De aanleg van deze nieuwe pijpleiding is niet alleen in het belang van Rusland, maar ook in het belang van Turkije en aangrenzende landen als Bulgarije en Griekenland.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: zondag 16 juli 2017

Poetin: Ons AARDGAS is goedkoper dan dat van Amerika

Poetin maakt zich geen zorgen over de komst van een nieuwe concurrent op de Europese markt voor AARDGAS, omdat het AARDGAS uit Rusland veel goedkoper is dan het vloeibare AARDGAS uit de Verenigde Staten. Hij ziet de plannen van president Trump om AARDGAS te verkopen in Polen en in centraal Europa daarom ook niet als een bedreiging voor het Nord Stream 2 project. 

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: donderdag 6 juli 2017

VS wil Europese markt voor AARDGAS veroveren

Als het aan president Trump ligt worden de landen in Oost-Europa minder afhankelijk van AARDGAS uit Rusland en halen ze in de toekomst meer vloeibaar AARDGAS uit de Verenigde Staten. Om dit plan kracht bij te zetten was de president vandaag aanwezig bij een bijeenkomst van het Three Seas Initiative, een alliantie van twaalf oost-Europese landen die minder afhankelijk willen worden van AARDGAS uit Rusland.

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Duitsland slaat terug na Amerikaanse sancties Nord Stream 2

Duitsland en Oostenrijk hebben hard uitgehaald naar de plannen van de Verenigde Staten om sancties op te leggen aan de Nord Stream 2, de nieuwe pijpleiding die over een paar jaar miljoenen Europeanen van Russisch AARDGAS moet voorzien. De VS wil met deze uitbreiding van de sancties de druk op Rusland verhogen, maar Duitsland en Oostenrijk zien de Amerikaanse boycot van de Nord Stream 2 als een directe aanval op het Europese energiebeleid en als een verkapte poging om de Europese afzetmarkt voor Amerikaans schaliegas te vergroten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$