Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 januari 2018

Fabelachtige comeback voor economische grootmacht

Je hebt vast wel al eens gehoord van de economische horror in Japan.

De jaren 90 en 2000 worden gezien als “A Lost Decade”.

Economisch mismanagement en de demografische situatie lagen aan de basis van dit verloren gegane decennium. Nadat de BUBBEL plofte in de jaren ’80, was er enkel kommer en kwel.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 28 december 2017

Goud zal terug glanzen

Ik vermoed dat ik deze chart al wel ééns getoond heb, maar het kan geen kwaad om er een tweede keer bij stil te staan.

Dit is namelijk de belangrijkste grafiek van dit moment.

Grondstoffen waren de voorbije 47 jaar nooit goedkoper dan vandaag.

De laatste keer dat grondstoffen een gelijkaardige waardering kregen, was tijdens de dotcom BUBBEL.

Bron: GoldRepublic
Geplaatst: maandag 25 december 2017

De cryptoBUBBEL is een symptoom van meer

Wanneer er sprake is van een kunstmatige economische expansie, gedreven door goedkoop krediet en te lage rentevoeten, dan weten we dat het vroeg of laat misgaat. Wat we niet weten, is hoe het precies misgaat.

We weten alleen dat – bij een kunstmatig lage rente – er in bepaalde sectoren waninvesteringen worden gedaan. In de jaren ’90 waren het beginnende internetbedrijven, domeinnamen en de NASDAQ. In de aanloop naar de crisis van 2008 waren het overwegend huizenprijzen, amateurvastgoedspeculanten en hypotheekverstrekkers. En ditmaal? Waar vormen de zeepbellen zich?

Bron: Geotrendlines
Geplaatst: maandag 18 december 2017

Crypto-valuta: Is er BUBBELvorming of is dit pas het begin?

De prijs van Bitcoin stond afgelopen weekend bijna op $20.000. Wereldwijd wordt door officiële instanties gewaarschuwd voor BUBBELvorming, ook door onze eigen AFM en DNB. Vergelijkingen worden gemaakt met de tulpenmanie en de dot-comcrisis. Gelet op alleen het koersverloop kan worden gesteld dat er sprake is van BUBBELvorming. Of is er misschien wat anders aan de hand en is dit pas het begin?

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: woensdag 6 december 2017

Bitcoin – BUBBEL (?)

Naarmate Bitcoin’s parabolische opmars onstuitbaar lijkt, is deze hype intussen wereldwijd nonstop in de spotlight komen te staan. Mij is verweten nooit de crypto’s te hebben aanbevolen, maar niet zonder redenen. Hoe dan ook blijken deze vooralsnog in variërend sterke mate het voordeel van de twijfel te hebben.

Het zijn vooral de jongere generaties die deze nieuwe geldsoort zonder voldoende kennis van de rol van het geld omarmen. Het enthousiasme voor Bitcoin wordt toegeschreven aan het relatief geringe aantal dat wordt uitgegeven. Hoe lang blijft die limiet onaantastbaar? Bitcoin is geen uitvinding van “onze lieve heer” maar van mensenhanden maar er kleven meerdere vraagtekens aan. Producten en diensten worden thans nog nauwelijks in Bitcoin aangeboden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$