Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

536 artikelen gevonden. Artikel 56 tot 60
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Marc Faber: Financiële markten zullen crashen zoals de Titanic

Volgens Marc Faber zitten we in een kolossale activa inflatie sinds 1981 die slecht gaat aflopen. Deze BUBBEL staat op het punt om uiteen te spatten en er zijn maar weinig plaatsen die je bescherming bieden. Volgens Faber is het enige dat je nu nog kan redden de activa die fors ondergewaardeerd zijn.

In 1981 stond de tienjarige rente in de Verenigde Staten op 16%, nu is dat iets meer dan 2%. Dit is een gigantische stierenmarkt die al 35 jaar duurt. Maar naast obligaties stijgen ook aandelen en vastgoed al decennialang – globaal – door de immense kredietBUBBEL.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 15 december 2015

Bernanke: helikoptergeld mogelijk, VS richting bankroet?

Een negatieve rente is mogelijk in de VS. Maar volgens Bernanke zal de rol daarvan beperkt zijn. Als er echte problemen ontstaan, ziet Bernanke wel wat in het voorstel van de Britse econoom Adair Turner om de centrale bank een belastingverlaging te laten financieren. Helikoptergeld dus. Bernanke:

Zo, die zit. En Bernanke stipt ook nog even de begrotingsproblemen aan die aan de horizon opdoemen. Met name door de stijgende kosten voor de gezondheidszorg. Zolang de inflatie beperkt blijft, voorziet hij geen grote problemen. Maar zo niet? Bernanke:

Horen we Bernanke hier serieus waarschuwen voor een mogelijk bankroet van de VS? Hij zwakt deze zin vervolgens enigszins af door te stellen dat het planbureau van de overheid op de korte termijn geen begrotingsproblemen verwacht. Maar op de langere termijn dan? Superbelegger Stan Druckenmiller waarschuwde een tijdje geleden niet voor niets voor ‘een BUBBEL in kortetermijndenken die fout gaat aflopen’.

Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: dinsdag 1 december 2015

Rabobank: Goudprijs gaat naar $500

De goudprijs zal de komende jaren verder dalen tot $500 per troy ounce, dat beweert Han Dieperink als hoofd beleggingen van de Rabobank. Volgens hem was goud een zeepbel en zien we nu het leeglopen van die BUBBEL. Volgens de analist van de Rabobank moet de prijs van goud naar de $500 per troy ounce zakken, voordat het weer koopwaardig wordt. Dat is ruim een halvering ten opzichte van de actuele goudkoers. “Mensen kunnen veel makkelijker hun geld in Bitcoins stoppen“, zo grapt Dieperink.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: maandag 30 november 2015

Goudprijs naar $500 volgens Rabobank

Volgens de Rabobank is goud een BUBBEL die implodeert. De bank voorziet...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 november 2015

Deze BUBBEL is zó groot dat zelfs de Federal Reserve ze niet kan redden

We staan aan de vooravond van een grote catastrofe. De grootste golf van faillissementen van Amerikaanse bedrijfsobligaties staat voor de deur. Dit is het vervolg van een normale kredietcyclus en niemand kan dit tegenhouden, zelfs de Federal Reserve niet.

Door de interventies van de Federal Reserve na de financiële crisis zullen deze keer de gevolgen veel groter zijn dan normaal. Bij de vorige crisis in bedrijfsobligaties werd het normale zuiveringsproces verstoord. Dit zal nu als een boemerang terugkomen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$