Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 56 tot 60
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 januari 2016

Financiële crisis 2.0: Het is niet alleen China, heel de wereld zit in de problemen

Er hangen donkere wolken boven de bergen in Davos. ’s Werelds prominente financiële leiders dalen neer in het Zwitserse dorp en zien dat het niet goed gaat met de wereld. Er dreigt een nieuwe financiële crisis, een sneeuwbal aan schulden zal over de wereld razen waarin alles en iedereen wordt meegesleurd, aldus Forbes.

De huidige financiële paniek wordt toegeschreven aan de olieprijs en aan China, maar er is veel meer aan de hand. China speelt een belangrijke rol in de schuldenBUBBEL die op knappen staat, maar het is lang niet de enige speler. In tegendeel, heel de wereld lijkt tegen de touwen te hangen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 20 januari 2016

Michael Pento: komende recessie wordt erger dan 2008

De S&P 500 index begon nog nooit slechter aan een beursjaar dan dit jaar. Toch blijven veel marktvorsers optimistisch, terwijl ze uitleggen waarom de chaos in valuta’s en aandelen geen opmaat zal vormen naar een herhaling van 2008. Ook menen deze commentatoren dat er geen overeenkomsten zijn met het knappen van de dotcom-BUBBEL. Noch dat de huidige onrust in China ook maar enigszins vergelijkbaar is met de Azië-crisis van 1997.

Maar de realiteit zal flink tegenvallen, zo schrijft strateeg Michael Pento. Donkere wolken pakken zich samen boven de economie. En van degenen die altijd positief zijn over aandelen hoeven we natuurlijk niet te verwachten dat zij ons waarschuwen voor de op handen wereldwijde recessie en beurspaniek, aldus de strateeg. Want een recessie vindt in de VS zo elke vijf jaar plaats. En er zijn nu al zeven jaren voorbij sinds de vorige. De beurs zakte gemiddeld 37% bij de vorige zes recessies. Dat zou nu betekenen dat de S&P 500 naar 1.300 punten kan zakken. Pento:

Bron: Marketupdate
Geplaatst: dinsdag 19 januari 2016

Leeglopen van BUBBELs

De Bank for International Settlements, ook wel de bank van de centrale banken genoemd, concludeert in een nieuw opzienbarend rapport dat er wereldwijd géén sprake is van seculaire stagnatie (een tijdperk van structureel lagere groei), maar dat het werkelijke probleem schuilt in kredietBUBBELs die de reële economie verstoren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 13 januari 2016

Albert Edwards: crisis China zal S&P 500 onder dieptepunt 2009 duwen

De Chinese devaluatie betekent voor de rest van de wereld deflatie en recessie. En dat is rechtstreeks het gevolg van de QE van de Fed. De monetaire verruiming liet de activaprijzen de lucht in vliegen, met name in opkomende markten. De wereld zag een grondstoffenBUBBEL en de schalie-olie hausse. Maar dat is nu allemaal voorbij, zo schrijft SocGen-strateeg Albert Edwards in zijn laatste commentaar:

De schoen wringt hem in China. Beleidsmakers hebben graag controle over het monetaire beleid, de betalingsbalans en de wisselkoers. Maar dat is onmogelijk. Van deze drie zaken kun je kiezen om bij twee aan de touwtjes te trekken, de derde is altijd een gevolg daarvan.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 januari 2016

Wie denkt dat het met de Chinese beurs nog goed komt kijkt best even naar deze 2 grafieken

Vele beleggers denken dat het nog altijd goed komt met China en halen dan de woorden ‘soft landing’ aan. Dat betekent: 'de Chinese overheid regelt de zaken wel.' Maar de voorbije jaren is het aantal aandelen dat op krediet door particulieren werd gekocht gestegen met 500%. De beurs was dus een casino geworden, waar men de indruk kreeg enkel te kunnen winnen. Alle elementen voor een perfecte BUBBEL waren aanwezig. Spectaculaire koersstijgingen ondanks een steeds zwakker presterende economie. Een stormloop van kleine beleggers die hun job lieten staan om zich enkel nog met de beurs bezig te houden en dat alles met geleend geld.

Twee onderstaande grafieken geven aan de 'soft landing' wel eens een onzachte landing zou kunnen worden.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$