EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord bubbel.
Artikel 76 tot 80 met de

betekenis van het woord BUBBEL

Geplaatst op: dinsdag 19 januari 2016

Leeglopen van BUBBELs

De Bank for International Settlements, ook wel de bank van de centrale banken genoemd, concludeert in een nieuw opzienbarend rapport dat er wereldwijd géén sprake is van seculaire stagnatie (een tijdperk van structureel lagere groei), maar dat het werkelijke probleem schuilt in kredietBUBBELs die de reële economie verstoren.

Lees verder op Marketupdate
Geplaatst op: woensdag 13 januari 2016

Albert Edwards: crisis China zal S&P 500 onder dieptepunt 2009 duwen

De Chinese devaluatie betekent voor de rest van de wereld deflatie en recessie. En dat is rechtstreeks het gevolg van de QE van de Fed. De monetaire verruiming liet de activaprijzen de lucht in vliegen, met name in opkomende markten. De wereld zag een grondstoffenBUBBEL en de schalie-olie hausse. Maar dat is nu allemaal voorbij, zo schrijft SocGen-strateeg Albert Edwards in zijn laatste commentaar:

De schoen wringt hem in China. Beleidsmakers hebben graag controle over het monetaire beleid, de betalingsbalans en de wisselkoers. Maar dat is onmogelijk. Van deze drie zaken kun je kiezen om bij twee aan de touwtjes te trekken, de derde is altijd een gevolg daarvan.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 7 januari 2016

Wie denkt dat het met de Chinese beurs nog goed komt kijkt best even naar deze 2 grafieken

Vele beleggers denken dat het nog altijd goed komt met China en halen dan de woorden ‘soft landing’ aan. Dat betekent: 'de Chinese overheid regelt de zaken wel.' Maar de voorbije jaren is het aantal aandelen dat op krediet door particulieren werd gekocht gestegen met 500%. De beurs was dus een casino geworden, waar men de indruk kreeg enkel te kunnen winnen. Alle elementen voor een perfecte BUBBEL waren aanwezig. Spectaculaire koersstijgingen ondanks een steeds zwakker presterende economie. Een stormloop van kleine beleggers die hun job lieten staan om zich enkel nog met de beurs bezig te houden en dat alles met geleend geld.

Twee onderstaande grafieken geven aan de 'soft landing' wel eens een onzachte landing zou kunnen worden.

Lees verder op Express.be
Geplaatst op: donderdag 7 januari 2016

Marc Faber: Financiële markten zullen crashen zoals de Titanic

Volgens Marc Faber zitten we in een kolossale activa inflatie sinds 1981 die slecht gaat aflopen. Deze BUBBEL staat op het punt om uiteen te spatten en er zijn maar weinig plaatsen die je bescherming bieden. Volgens Faber is het enige dat je nu nog kan redden de activa die fors ondergewaardeerd zijn.

In 1981 stond de tienjarige rente in de Verenigde Staten op 16%, nu is dat iets meer dan 2%. Dit is een gigantische stierenmarkt die al 35 jaar duurt. Maar naast obligaties stijgen ook aandelen en vastgoed al decennialang – globaal – door de immense kredietBUBBEL.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 15 december 2015

Bernanke: helikoptergeld mogelijk, VS richting bankroet?

Een negatieve rente is mogelijk in de VS. Maar volgens Bernanke zal de rol daarvan beperkt zijn. Als er echte problemen ontstaan, ziet Bernanke wel wat in het voorstel van de Britse econoom Adair Turner om de centrale bank een belastingverlaging te laten financieren. Helikoptergeld dus. Bernanke:

Een negatieve rente is mogelijk in de VS. Maar volgens Bernanke zal de rol daarvan beperkt zijn. Als er echte problemen ontstaan, ziet Bernanke wel wat in het voorstel van de Britse econoom Adair Turner om de centrale bank een belastingverlaging te laten financieren. Helikoptergeld dus. Bernanke:

Zo, die zit. En Bernanke stipt ook nog even de begrotingsproblemen aan die aan de horizon opdoemen. Met name door de stijgende kosten voor de gezondheidszorg. Zolang de inflatie beperkt blijft, voorziet hij geen grote problemen. Maar zo niet? Bernanke:

Horen we Bernanke hier serieus waarschuwen voor een mogelijk bankroet van de VS? Hij zwakt deze zin vervolgens enigszins af door te stellen dat het planbureau van de overheid op de korte termijn geen begrotingsproblemen verwacht. Maar op de langere termijn dan? Superbelegger Stan Druckenmiller waarschuwde een tijdje geleden niet voor niets voor ‘een BUBBEL in kortetermijndenken die fout gaat aflopen’.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs