Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 106 tot 110
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 3 juni 2015

Credit Suisse: Chinese aandelen zijn fors overgewaardeerd

Of er sprake is van een BUBBEL voor Chinese aandelen, hangt af van welke data je bekijkt. Hoe dan ook is de markt voorbij gegaan aan zijn fundamenten en zijn Chinese aandelen voor 23 procent ‘overbought’, aldus Credit Suisse.

‘Marges, winstgevendheid en waardecreatie blijven verder dalen nu de productiviteitsgroei achter blijft bij de reële loongroei en de verkoopprijzen van producten worden uitgehold’, zo schrijft Credit Suisse afgelopen week in een note.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 1 juni 2015

Ierse ‘bad bank’ waarschuwt voor huizenBUBBEL

De Ierse ‘bad bank’ National Asset Management Agency (NAMA) heeft minister van Financiën Michael Noonan gewaarschuwd voor een nieuwe zeepbel op de huizenmarkt. Dat schreef de krant Irish Independent zondag.

Door het plotselinge inzakken van de huizenmarkt in 2008 belandde Ierland in een diepe economische crisis, die het land pas achter zich kon laten met miljarden aan noodsteun van Europese geldschieters en het IMF.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 27 mei 2015

Chinese technologieaandelen noteren aan 71 keer winst

De BUBBEL in Chinese aandelen neemt alsmaar hallucinantere proporties aan. Miljoenen Chinezen openen brokeraccounts en beginnen te speculeren… met geleend geld dan nog wel.

Het resultaat is dat de beurs van Shenzhen, waar vooral technologieaandelen op noteren, het gemiddelde aandeel nu verhandeld wordt aan 71 keer de winst.

In één week is de beurs met maar liefst 15% gestegen. De rally was een gevolg van het nieuws dat de Shenzhen stock exchange later dit jaar gelinkt zal worden aan de beurs van Hong Kong. Zo wordt het gemakkelijker voor wie een aandelenrekening in Hong Kong heeft om te beleggen in China en omgekeerd.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 21 mei 2015

3 financiële BUBBELs klaar om uiteen te spatten

Goedkoop geld, artificieel krediet, zeer lage rentevoeten … creëren allemaal fouten in het economische systeem. De ene noemt het malinvesteringen, de andere noemt het een BUBBEL. De financiële crisis was het gevolg van het leeglopen van de vastgoedBUBBEL in de VS, als gevolg van het veel te losse monetaire beleid na de dotcom-crisis. Het moet dan ook niet verbazen dat er ook nu nieuwe BUBBELs geblazen worden.

Deze 3 BUBBELs hebben de grootste kans om leeg te lopen:

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 17 mei 2015

Als een aandeel 3.280% stijgt op 60 dagen, is er dan sprake van een BUBBEL?

De fenomenale Chinese beursrally lijkt de voorbije weken ten einde te zijn gekomen, ondanks dat de Chinese centrale bank zondag de rentevoeten opnieuw verlaagde. Het in april geregistreerde record blijft dus voorlopig staan.

Zelfs het bedrijf dat door velen als de kanarie in de koolmijn wordt beschouwd - videobedrijf Beijing Baofeng Technology dat sinds het in maart zijn intrede op de beurs maakte elke dag 10% in waarde toenam voor een totale stijging van 3.280% - moest vannacht 4,41% van zijn waarde inleveren.  De fenomenale stijging maakte voorzitter  Feng Xin, die 21% van de aandelen bezit, op 60 dagen tot miljardair.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$