Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

542 artikelen gevonden. Artikel 111 tot 115
Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 17 mei 2015

Als een aandeel 3.280% stijgt op 60 dagen, is er dan sprake van een BUBBEL?

De fenomenale Chinese beursrally lijkt de voorbije weken ten einde te zijn gekomen, ondanks dat de Chinese centrale bank zondag de rentevoeten opnieuw verlaagde. Het in april geregistreerde record blijft dus voorlopig staan.

Zelfs het bedrijf dat door velen als de kanarie in de koolmijn wordt beschouwd - videobedrijf Beijing Baofeng Technology dat sinds het in maart zijn intrede op de beurs maakte elke dag 10% in waarde toenam voor een totale stijging van 3.280% - moest vannacht 4,41% van zijn waarde inleveren.  De fenomenale stijging maakte voorzitter  Feng Xin, die 21% van de aandelen bezit, op 60 dagen tot miljardair.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 11 mei 2015

Nieuwe huizenBUBBEL VS in de maak?

Het lijkt wel alsof Amerikanen niets geleerd hebben van de huizenmarktBUBBEL van tien jaar geleden, want er wordt weer volop gespeculeerd op stijgende huizenprijzen. Beleggers kopen huizen en appartementen, renoveren deze en proberen het vastgoed tegen een hogere prijs weer in de markt te zetten. Het is een lucratieve handel, want bij een succesvolle ‘trade’ levert tienduizenden dollars op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 mei 2015

Wij vragen ons af of de obligatieBUBBEL gebarsten is

Na 15 achtereenvolgende maanden van stijgingen, zijn investeerders in staatsobligaties uit de eurozone wakkergeschud: zelfs ondanks het opkoopprogramma van de centrale bank kan de markt beide kanten opgaan.

Zo is de Bloomberg Eurozone Sovereign Bond Index vorige maand met 1,4 procent gedaald; de eerste daling sinds december 2013. Daaraan voorafgaand steeg de index sinds 2013 met meer dan 18 procent.

Bron: Beursplein6.nl
Geplaatst: dinsdag 5 mei 2015

Bill Gates: Lage rente zorgt voor BUBBELrisico

Bill Gates, chairman van Microsoft, heeft maandag laten weten zich zorgen te maken over de negatieve gevolgen van de aanhoudend lage rente. Hij maakt zich in dat kader niet alleen zorgen over de Verenigde Staten, maar over de hele wereld.

‘De omgeving met de huidige lage rentetarieven, is wereldwijd erg ongewoon. Het zou niet mogen blijven aanhouden’, zei Gates. ‘Het zorgt voor problemen op het vlak van leverage en BUBBELs. Hoe we hieruit komen zonder een economische terugval te veroorzaken? Dat wordt nog heel lastig.’

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 4 mei 2015

Marc Faber: Aandelen gaan op zijn minst 40 procent dalen!

Al jaren voorspelt deze belegger een hoop onheil voor aandelenbeleggers. Ondertussen heeft hij aandelen natuurlijk fors zien oplopen en is hij er klaar mee: hij luidt zijn alarmbellen harden dan ooit. Over wie we het hebben?

Marc Faber, de auteur van het Gloom, Boom & Doom Report gelooft dat Amerikaanse aandelen en aandelen in veel andere plekken ter wereld zich bevinden in een BUBBEL, gecreëerd door centrale banken. En hoewel hij stelt geen tijdsaanduiding te kunnen geven van wanneer de BUBBEL zal barsten, denkt hij wel dat als de BUBBEL barst, de uitkomst verschrikkelijk zal zijn voor beleggers.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$