Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

536 artikelen gevonden. Artikel 121 tot 125
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 maart 2015

Moeten we ons zorgen maken over een obligatieBUBBEL?

De prijzen van langetermijnstaatsobligaties zijn in de afgelopen jaren fors opgelopen. Hun bijbehorende rendementen zijn tegelijkertijd erg laag geworden.

Zo bereikte de 30-jaars Treasury bond in de VS een recordlage rente van 2,25 procent eind januari dit jaar. Die van het Verenigd Koninkrijk bereikte op dezelfde dag bijna een niveau van 2 procent en Japanse 20-jaars staatsobligaties kwamen in januari uit op nog geen 0,9 procent.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: woensdag 18 maart 2015

De wereld van 'junk-rated energy bonds'

Wie denkt dat de correctie in de energiesector nog zal komen zou zich mogen afvragen of niet juist deze prijsdaling de correctie geweest is. Hier lijkt een BUBBEL leeg te lopen en we hoeven ons waarschijnlijk niet af te vragen wie deze afschrijvingen zal gaan compenseren.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 maart 2015

Mike Maloney: Deze aandelen BUBBEL kan brutaal tot zijn einde komen

Mike Maloney haalt weer een fantastische analyse boven waarom de huidige stierenmarkt, in zijn ogen een aandelen BUBBEL, een brutaal einde kan kennen de komende tijd. Doorheen de geschiedenis leren we dat een nieuwe seculaire stierenmarkt pas begint bij het dieptepunt van de cyclische berenmarkten. Dat laatste punt hebben we nog lang niet gezien.

Tijdens de laatste seculaire berenmarkt daalde de koers/winst verhouding van de S&p 500 tot 6,6. Volgens Mike Maloney zitten we momenteel nog steeds in een seculaire berenmarkt. In 2009 bereikte de laatste cyclische berenmarkt een laagste waardering van 11,6. Dit is eerder het historisch gemiddelde van de aandelenmarkt dan een zware onderwaardering. In de huidige aandelenBUBBEL loopt de waardering weer enorm op.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 maart 2015

Peter Schiff: “De Fed weet dat aandelen BUBBEL gigantisch is”

Tijdens de laatste meeting van de Federal Reserve hoorde Peter Schiff iets dat de meeste analisten niet hebben gehoord. Janet Yellen zei dat de Federal Reserve er in de toekomst over na zou denken om de rentevoeten te verhogen. Dit toont volgens Peter Schiff aan dat ze de rentevoeten niet durven verhogen. Waarom?

Als ze zeggen dat ze in de toekomst gaan nadenken over het verhogen van de rentevoet, wat hebben ze dan al die tijd gedaan? Juist, erover praten – maar zeker niet over nadenken hoe ze het gaan aanpakken en al minder dat ze het effectief gaan doen. Waarom?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 2 maart 2015

De obligatie-BUBBEL staat op springen: tijd voor goud

Obligaties gelden traditioneel als veilige havens voor investeerders die in tijden van laagconjunctuur niet goed weten waarheen. Zonder interessante interesten op de markt die signaleren waar de opportuniteiten zich bevinden stond de staatsbon altijd garant voor een degelijk rendement op lange termijn.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$