Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

541 artikelen gevonden. Artikel 261 tot 265
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Stijgende beurzen helpen economie nog niet

De Belgische economie groeide in het 3de kwartaal van 2013 met 0,3%. De economie in Spanje groeide 0,1 % in diezelfde periode.

De Nederlandse economie bevindt zich officieel nog altijd in een recessie maar DNB president Knot geeft aan dat de economie "waarschijnlijk’ weer aan het groeien is.

De aandelenbeurzen zijn de afgelopen tijd fors gestegen. Ook in de VS gaat het herstel verder en zoals Fed-voorzitter Bernanke zei: ‘als de beurzen stijgen voelen mensen zich goed en gaan ze meer uitgeven’. De BUBBELs moeten we maar op de koop toenemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Welke vastgoedBUBBEL? Oh ja, diegene die nu groter is dan in 2007

De Amerikaanse vastgoedmarkt kende doorheen de geschiedenis een vrij normaal verloop. Het is pas sinds Greenspan de rentevoet veel te lang veel te laag heeft gehouden dat vastgoed een speculatief karakter kreeg. Dit is duidelijk te zien op onderstaande grafiek. Het beleid van Bernanke dat in feite Greenspan in het kwadraat is, heeft er ondertussen voor gezorgd dat de vastgoedmarkt in de VS nu een hoger BUBBELgehalte heeft dan in 2007 - aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

JP Morgan en Warren Buffett zien BUBBELs

Volgens Nikolaos Panigirtzoglou van JP Morgan wordt de wereld weer volgepompt met overtollige liquiditeiten. De geldcreatie draait op volle toeren. Globale geldhoeveelheid M2 steeg in de eerste 9 maanden van dit jaar met $ 3 biljoen - waarvan $ 1 biljoen afkomstig van de G4. Dit is een stijging van 4,6 % ten opzichte van een stijging van 2 % van de globale inflatie.

In het verleden waren er nog 3 periodes met een dergelijke stijging van de globale geldhoeveelheid: 1993-1995, 2001-2006 en oktober 2008 - september 2010. Beide periode gingen gepaard met sterk stijgende activa wat er op wijst dat een overvloed aan liquiditeiten de markten ondersteunen. De huidige stijging die begon in mei van dit jaar is echter de sterkste stijging op korte tijd die we tot nu toe gezien hebben.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

's Werelds vijf grootste vastgoedBUBBELs volgens Goldman Sachs

Analisten van Goldman Sachs onderzochten ’s werelds snelst groeiende vastgoedmarkten in de hoop potentiële problemen te identificeren. Deze vijf landen lopen het grootste risico: 

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 28 oktober 2013

Aandeel Tesla in 2013 met 400% gestegen

Het aandeel Tesla Motors Inc is in 2013 alleen al met zo’n 400% gestegen. Het begint er op de lijken dat de producent van elektronische auto’s zich in een BUBBEL bevindt.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$