Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 266 tot 270
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 8 november 2013

Doug Casey over contrair beleggen én een prima kooptip!!

Doug Casey is een contraire belegger in hart en nieren. Hij gaat op zoek naar koopjes op plaatsen die door de rest gemeden worden als de pest. Doug Casey heeft op deze manier al een fortuin vergaard. BUBBELs komen en gaan, ergens ter wereld is er een markt waar iedereen wil zijn en ergens anders is er een plaats waar niemand wil zijn, het is op die laatste plaats dat Doug Casey gaat zoeken.

Bron: thestorycorner.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

De eerste bank ging ook al op zijn gat

Het schuldenplafond, de economische crisis, een veranderende markt en het opraken van verscheidene grondstoffen. The economie kent sinds lange tijd niet zoveel onrust als nu. Het banksysteem lijkt niet goed te werken, maar desondanks gaan we gewoon verder op dezelfde manier… tot de BUBBEL barst. Hoe is dit systeem ontstaan?

[...]

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 1 november 2013

Stijgende beurzen helpen economie nog niet

De Belgische economie groeide in het 3de kwartaal van 2013 met 0,3%. De economie in Spanje groeide 0,1 % in diezelfde periode.

De Nederlandse economie bevindt zich officieel nog altijd in een recessie maar DNB president Knot geeft aan dat de economie "waarschijnlijk’ weer aan het groeien is.

De aandelenbeurzen zijn de afgelopen tijd fors gestegen. Ook in de VS gaat het herstel verder en zoals Fed-voorzitter Bernanke zei: ‘als de beurzen stijgen voelen mensen zich goed en gaan ze meer uitgeven’. De BUBBELs moeten we maar op de koop toenemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Welke vastgoedBUBBEL? Oh ja, diegene die nu groter is dan in 2007

De Amerikaanse vastgoedmarkt kende doorheen de geschiedenis een vrij normaal verloop. Het is pas sinds Greenspan de rentevoet veel te lang veel te laag heeft gehouden dat vastgoed een speculatief karakter kreeg. Dit is duidelijk te zien op onderstaande grafiek. Het beleid van Bernanke dat in feite Greenspan in het kwadraat is, heeft er ondertussen voor gezorgd dat de vastgoedmarkt in de VS nu een hoger BUBBELgehalte heeft dan in 2007 - aldus

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

JP Morgan en Warren Buffett zien BUBBELs

Volgens Nikolaos Panigirtzoglou van JP Morgan wordt de wereld weer volgepompt met overtollige liquiditeiten. De geldcreatie draait op volle toeren. Globale geldhoeveelheid M2 steeg in de eerste 9 maanden van dit jaar met $ 3 biljoen - waarvan $ 1 biljoen afkomstig van de G4. Dit is een stijging van 4,6 % ten opzichte van een stijging van 2 % van de globale inflatie.

In het verleden waren er nog 3 periodes met een dergelijke stijging van de globale geldhoeveelheid: 1993-1995, 2001-2006 en oktober 2008 - september 2010. Beide periode gingen gepaard met sterk stijgende activa wat er op wijst dat een overvloed aan liquiditeiten de markten ondersteunen. De huidige stijging die begon in mei van dit jaar is echter de sterkste stijging op korte tijd die we tot nu toe gezien hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$