Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

531 artikelen gevonden. Artikel 311 tot 315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 21 mei 2013

Marc Faber: “De overheid kan uw goud aanslaan”

Marc Faber, redacteur en uitgever van het Gloom, Boom & Doom Report, is een van ‘s werelds meest beroemde markt contrarians. Hij is al vrij goed in het voorspellen van financiële BUBBELs en de economische crisis van de voorbije decennia.

In dit interview bespreekt Faber bespreekt waarom hij koper is van goud, maar waarschuwt tevens voor de gevaren van de overheid, met name in de Verenigde Staten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

10 voorbeelden van een ontplooiende economische crash

Het is niet omdat de aandelenbeurzen op hoog niveau presteren, dat alles goed gaat in de wereld. In tegendeel. Europa hangt in de touwen en twee van de drie grootste economische landen zien hun economie verslechteren (China en Japan). Een BUBBEL is altijd het grootste vlak voor hij barst stelt

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 16 mei 2013

ObligatieBUBBEL spreidt zich uit naar Azië en Afrika

De lage rente en de geldpers financiering van centrale banken heeft een vlucht naar rendement teweeg gebracht. Als gevolg daarvan zijn Amerikaanse 'junk bonds', obligaties van de PIIGS-landen, Afrikaanse staatsobligaties en Aziatische bedrijfsleningen steeds populairder geworden. Overal daalt de rente!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Canadese woningmarkt dreigt volgende BUBBEL (en big short) te worden

Het detecteren van BUBBELs lijkt een wereldwijde sport te worden. Regelmatig wordt onze aandacht gevestigd op deze BUBBELs die binnen afzienbare kunnen of zouden kunnen imploderen. Enkele vb: de Australische Dollar, de Chinese economie, de beurs op Wall Street, (bijna) alle obligatiemarkten en ga zo maar door.

Steve Eisman, de hedge fund manager die naam maakte als stichter en portfolio manager bij Emrys Partners, heeft binnen de sector een reputatie hoog te houden. Hij ging namelijk volop short op hypotheken in 2008, een gok die hem handenvol geld opleverde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 mei 2013

Bitcoin BUBBEL Bullshit

De voorbije weken heb ik het Bitcoin-verhaal eens van dichterbij bekeken.

Al was het maar omdat ik een contrarian ben.

Als iedereen vertelt dat Bitcoin een BUBBEL is, dan is dat alleen al waarschijnlijk het bewijs van het tegendeel.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$