Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

548 artikelen gevonden. Artikel 426 tot 430
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 7 juni 2012

De Spaanse bankencrisis: Europese leiders ontkennen de realiteit en liegen over de ware staat van de economie

De Spaanse bankenramp was alles behalve onvoorspelbaar, schrijft Jean Quatremer op zijn blog Coulisses de Bruxelles. Het wordt tijd dat de EU eens en voor altijd beseft dat het organiseren van in allerijl belegde noodsamenkomsten deze crisis niet zal oplossen:

‘De eurozone lijkt wel volledig verrast door de plotse escalatie van de Spaanse bankencrisis. Feit is niettegenstaande dat de vastgoedBUBBEL in dat land drie jaar geleden al plofte en dat de moeilijkheden bij ‘s lands op twee na grootste bank Bankia, die worstelt met oninbare hypotheekschulden en nu 23 miljard euro aan de overheid vraagt om gered te worden, alles behalve onvoorspelbaar waren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

De internetBUBBEL loopt leeg

Het verhaal van Facebook is gekend. Het aandeel noteert meer dan 30 % onder de IPO-prijs en bijna 50 % onder de hoogste koers van de eerste dag. En Facebook heeft nog andere internetaandelen mee de dieperik in getrokken.

Ook Groupon moet het ontgelden. Het aandeel zakte deze week on de $ 9 en noteert op een dieptepunt. Met een marktwaarde van $ 6 miljard is het bedrijf evenveel waard als het bod van Google 2 jaar geleden.

Bron: Aandelen.com
Geplaatst: woensdag 6 juni 2012

Werkt de EU aan een herwaardering van goud?

Kijk eens aan. Het idee van obligaties met goud als onderpand werd weer op tafel gegooid in Europa.

Duitsland wil andere landen nog wel geld lenen maar dan moeten wel de goudreserves in de deal betrokken worden.

Goud dus. Dat metaal waarvan men ons al decennia wil laten geloven dat het sentimentele waarde heeft.

Wat zei De Tijd er weer over? Dat het al 6.000 jaar een BUBBEL was omdat goud geen economisch nut heeft?

Dat barbaarse goud lijkt nu weer terug te keren binnen het monetair systeem.

Bron: Edelmetaal-Info.nl
Geplaatst: maandag 4 juni 2012

De GeldBUBBEL

Vers van de Pers: een nieuw boek en niet zo maar een. Sander Boon – onder lezers van Edelmetaal-Info geen onbekende – schreef het boek met de veelzeggende naam: De GeldBUBBEL.

Nog even oprakelen wie Sander is: Sander Boon (1971) is politicoloog. Na zijn studie werkte Sander bij politieke denktanks en hij specialiseerde zich in financieel-economisch en sociaal-economisch beleid. Hij adviseerde politieke partijen en schreef voor een aantal partijen het partijprogramma. Daarnaast deed hij de research en redactie van Willem Middelkoop’s bestseller ‘Als de dollar valt’ en publiceerde met hem een wekelijkse nieuwsbrief over geopolitiek, energie en financiële markten.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: zondag 3 juni 2012

Soros legt de vinger op de wonde: het moment waarop Angela Merkel de eurocrisis inluidde

De Amerikaans-Hongaarse beursmiljardair en filantroop George Soros heeft in een speech die hij in het Italiaanse Trento gaf ter gelegenheid van het Festival van de Economie de huidige crisis in Europa uitgelegd. Opmerkelijk genoeg is hij er als eerste in geslaagd waar en wanneer de Duitse bondskanselier Angela Merkel de eurocrisis heeft ingeluid.

Soros vergelijkt de Europese Unie met ‘een beursBUBBEL, een fantastich object’... onrealistisch, maar onmetelijk attractief’. 'De EU was de belichaming van een open samenleving - een vereniging van naties die opgericht waren op de principes van democratie, mensenrechten en een rechtsstaat waarin natie, noch nationaliteit eeen dominante positie zou hebben.'Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$