Nieuws / Artikelen met het woord

bubbel

539 artikelen gevonden. Artikel 436 tot 440
Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 13 april 2012

China en zijn vastgoedBUBBEL: 'Zie daar, 2 klanten in het shoppingcentrum...'

De Chinese bouwsector is goed voor zo’n 12% van het bruto binnenlandse product. Ter vergelijking: toen de Amerikaanse bouwsector zijn absolute piek bereikte in 2005 was die goed voor amper 6,3% van het bbp.

Andere cijfers die de Chinese bouwwoede in perspectief zetten:

Bron: Goud.com
Geplaatst: woensdag 11 april 2012

China importeert in de eerste twee maanden van het jaar massaal goud uit Hong Kong

China heeft in februari dit jaar 40.000 kilo aan goud geïmporteerd van Hong Kong. Vorig jaar bedroeg de goudimport uit Hong Kong 3.115 kilo, dit betekent 13 keer weinig als dit jaar. In de eerste twee maanden van dit jaar bedroeg de Chinese goudimport uit Hong Kong 72.617 kilogram, vorig jaar was dat in dezelfde periode slechts 10.564 kilogram. De totale Chinese goudimport is de afgelopen jaren overigens voor ongeveer de helft afkomstig vanuit Hong Kong.

Een reden voor deze relatief grote hoeveelheid is de dip van de goudprijs aan het begin van het jaar. Daarnaast had het begin van het Chinese nieuwe jaar en de stijgende inkomens in het land ook een positieve invloed op de goudimport. Tevens is de vrees voor stijgende inflatie groot en bestaat er de grote kans dat de vastgoedBUBBEL  in China op springen staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 april 2012

Verkoop goudmunten heeft geen invloed op de goudprijs

Dr. Constantin Gurdgiev, een non executive lid van het GoldCore Investment comité heeft een analyse gemaakt over de verkoop van US Mint muntverkopen. Hij analyseerde data die teruggaan tot 1987. Zijn conclusie is dat er geen paniek is en geen BUBBEL op de goudmarkt van de muntverkopen. Muntverkopen hebben zelfs totaal geen invloed op de goudprijs.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 2 april 2012

Fiat valuta is de boosdoener van onze economische ellende

Het drukken van meer fiat geld was de oplossing voor het uiteenspatten van de vastgoedzeepbel en de kredietBUBBEL in 2007/8 de wereld werd overspoelde met een lawine aan dollars en euro’s. Jammer genoeg heeft Bernanke, als hoofd van de Amerikaanse Reserve de beschermheer van de US dollar -werelds reserve munt- de problemen niet opgelost, hij heeft ze alleen maar erger gemaakt. Zoals blijkt uit onderstaand korte videoclip met zijn diverse uitspraken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 28 maart 2012

POP gaat de Natural Gas ETF BUBBEL

We posten in het begin van de week de guest blog van Ronald Hendrickx waarin hij terecht aankaartte dat Natural Gas ETF’s niet representatief zijn voor de prijsevolutie van aardgas.

Ronald wees op het voorbeeld van GAZ. De blog van Ronald stond nog niet goed online, of de crash van de specifieke ETF werd al ingezet. Inmiddels halveerde het effect op enkele handelssessies!

De constructie binnen GAZ was compleet scheef gelopen nadat de uitgever van de ETF geen nieuwe aandelen meer uitgaf, een cruciaal onderdeel in de tracking van een ETF product.

We herhalen daarom nogmaals onze oproep: bezint eer ge begint met Natural Gas ETF’s.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$