Nieuws / Artikelen met het woord

grondstoffen

961 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 25 juli 2017

GRONDSTOFFEN goedkoopst tegenover aandelen sinds 1999

GRONDSTOFFEN zijn sinds 1999 niet meer zo goedkoop geweest ten opzichte van aandelen als nu. De Amerikaanse S&P 500 index staat na een bull market van acht jaar ruim drie keer zo hoog als het dieptepunt van 2009, terwijl de Thomson Reuters Commodities Index in dezelfde periode per saldo juist omlaag ging.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: maandag 10 juli 2017

Geen ‘fat finger’ bij goud

Wanneer de prijs van een bepaald financieel actief in een mum van tijd en zonder enige concrete aanleiding lager duikt, spreekt men van een ‘flash crash’.

Deze flash crashes kunnen overal voorkomen: bij individuele aandelen, op indexniveau, op de valutamarkten en ook bij de GRONDSTOFFEN. Zelfs bij crypto-currencies als bitcoin en ethereum zijn deze de jongste tijd schering en inslag.

We willen het even hebben over de meest recente flash crash bij goud.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 30 juni 2017

Olie binnenkort waardeloze grondstof?

Olie, het zwarte goud van weleer, is nu één van de slechtst presterende GRONDSTOFFEN ter wereld. Deze basisgrondstof van de wereldeconomie laat momenteel het slechtste semester noteren van de laatste 20 jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 21 juni 2017

Palladium op zucht van hoogste niveau sinds 2001

De GRONDSTOFFENmarkt heeft er een ‘herboren ster’ bij, namelijk palladium. Het metaal steeg deze week naar 893 dollar per troy ounce, dat is niet meer zo ver verwijderd van zijn absoluut hoogterecord. In het topjaar 2001 noteerde het metaal aan 1090 dollar per troy ounce maar sindsdien verloor palladium veel van zijn waarde net zoals vele andere GRONDSTOFFEN.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 20 juni 2017

Noord-Korea zit op een enorme goudmijn… maar heeft geen materiaal om die te ontginnen

Noord-Korea bezit een rijke voorraad mineralen, maar beschikt niet over de middelen om deze GRONDSTOFFEN te ontginnen. Daardoor blijft het land afgesloten een grote bron van inkomsten.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$