Nieuws / Artikelen met het woord

grondstoffen

969 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Dure Euro kan prille groei Europa doen stilvallen

Waar de stijgende Euro diverse voordelen heeft voor de Eurozone waaronder het goedkoper importeren van GRONDSTOFFEN, kan een verdere stijging de prille groei mogelijks in de kiem smoren. Voor de sterke Eurolanden is dit weliswaar geen probleem, voor landen als Spanje en Italiƫ is dit nog te hoog gegrepen.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: donderdag 31 augustus 2017

Bank of America verwacht stijging goudprijs naar $1.400

De goudprijs zal begin volgend jaar een niveau van $1.400 per troy ounce bereiken, gesteund door een lagere rente in de Verenigde Staten en het gebrek aan vooruitgang ten aanzien van de geplande economische hervormingen van president Trump. Dat zegt Francisco Blanch, hoofd van de onderzoeksafdeling voor GRONDSTOFFEN bij Bank of America Merrill Lynch, in een gesprek met Bloomberg.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 augustus 2017

Deze grondstof blijft het ondanks GRONDSTOFFENcrisis goed doen

GRONDSTOFFEN zijn al enkele jaren heel erg goedkoop. Het is niet ondenkbaar dat de gemiddelde prijs van de GRONDSTOFFENkorf laag zal blijven.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 29 augustus 2017

Column: Zijn de dagen van de petrodollar geteld?

De macht die de Verenigde Staten vandaag de dag geniet hangt voor een belangrijk deel samen met het gegeven dat de meeste olie en andere GRONDSTOFFEN wereldwijd in dollars worden afgerekend. Daarmee is de dollar letterlijk een wereldmunt, die gebruikt wordt op het moment dat twee landen met verschillende valuta handel willen drijven.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 24 augustus 2017

De Hollandse ziekte: rijk aan GRONDSTOFFEN niet altijd een zegen

Een grote rijkdom aan GRONDSTOFFEN is niet altijd een zegen. Dat moest Nederland al ervaren na de ontdekking van de Groningse gasvelden en wordt nu ook nog altijd in een aantal landen opgemerkt.

Dat schrijft het magazine The Economist op basis van een aantal economische rapporten van het Internationaal Monetair Fonds (IMF).Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$