Nieuws / Artikelen met het woord

grondstoffen

955 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 19 mei 2017

Kobalt en lithium, twee GRONDSTOFFEN om in te investeren met oog op de toekomst

Elektrische voertuigen zijn de toekomst, een toekomst die reeds dit decennium zal merkbaar worden op onze wegen. Maar niet enkel Europa maar ook China zet zwaar in op deze nieuwe technologie. Dit voornamelijk om de enorme vervuiling aan te pakken waardoor de Chinese grootsteden onleefbaar dreigen te worden (of reeds zijn). De vraag naar GRONDSTOFFEN voor deze industrietak pieken ondertussen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 2 mei 2017

Arctic nieuwe conflictzone tussen grootmachten?

Het Russische leger is de laatste tijd actiever dan ooit in het Arctische gebied waarbij het de naburige landen meer en meer onder druk zet. Onder meer Noorwegen, IJsland, Denemarken, Canada en de Verenigde Staten hebben ook interesse in het gebied dat rijk is aan GRONDSTOFFEN.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Analisten voorzien stijging goudprijs naar $1350 per troy ounce

De goudprijs zou als gevolg van de geopolitieke spanningen in Syrië en Noord-Korea verder kunnen oplopen tot $1.350 per troy ounce, zo verwacht GRONDSTOFFENanalist Phillip Streible van RJO Futures. In een interview met Bloomberg zegt hij dat de verwachting van meer renteverhogingen door de Federal Reserve een neerwaartse druk geeft op de goudprijs, maar dat dit effect momenteel overschaduwd wordt door geopolitieke ontwikkelingen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

Deze high-tech GRONDSTOFFEN moet u hebben!

Dit zijn wat ons betreft de beste marktsegmenten, om te profiteren in tijden van oplopende inflatie. En die prijsstijgingen, worden inmiddels hardnekkig.

Daar waar we eerder nog inflatie op hoofdlijnen zagen oplopen – inclusief energie en voeding – zien we nu ook dat de kerninflatie – exclusief energie en voeding – drastisch begint op te lopen.

Volgens de statistieken en projecties, kan er volgend jaar, rond deze periode, sprake zijn van circa 3% of meer. Vergeet niet, we komen van minder dan 1% (!) aan het begin van dit decennium.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 april 2017

El Salvador verkiest water boven goud

In El Salvador heeft het parlement woensdag een verbod op mijnbouw goedgekeurd op zijn ganse grondgebied. Het verbod geldt voor de extractie van alle metaalhoudende GRONDSTOFFEN, goud inbegrepen.

Het gaat om een wereldprimeur die als doel heeft de lokale waterbronnen in deze Centraal-Amerikaanse republiek te beschermen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$