Nieuws / Artikelen met het woord

grondstoffen

953 artikelen gevonden. Artikel 1 tot 5
Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 21 april 2017

Analisten voorzien stijging goudprijs naar $1350 per troy ounce

De goudprijs zou als gevolg van de geopolitieke spanningen in Syrië en Noord-Korea verder kunnen oplopen tot $1.350 per troy ounce, zo verwacht GRONDSTOFFENanalist Phillip Streible van RJO Futures. In een interview met Bloomberg zegt hij dat de verwachting van meer renteverhogingen door de Federal Reserve een neerwaartse druk geeft op de goudprijs, maar dat dit effect momenteel overschaduwd wordt door geopolitieke ontwikkelingen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 4 april 2017

Deze high-tech GRONDSTOFFEN moet u hebben!

Dit zijn wat ons betreft de beste marktsegmenten, om te profiteren in tijden van oplopende inflatie. En die prijsstijgingen, worden inmiddels hardnekkig.

Daar waar we eerder nog inflatie op hoofdlijnen zagen oplopen – inclusief energie en voeding – zien we nu ook dat de kerninflatie – exclusief energie en voeding – drastisch begint op te lopen.

Volgens de statistieken en projecties, kan er volgend jaar, rond deze periode, sprake zijn van circa 3% of meer. Vergeet niet, we komen van minder dan 1% (!) aan het begin van dit decennium.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 april 2017

El Salvador verkiest water boven goud

In El Salvador heeft het parlement woensdag een verbod op mijnbouw goedgekeurd op zijn ganse grondgebied. Het verbod geldt voor de extractie van alle metaalhoudende GRONDSTOFFEN, goud inbegrepen.

Het gaat om een wereldprimeur die als doel heeft de lokale waterbronnen in deze Centraal-Amerikaanse republiek te beschermen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 8 maart 2017

Hedge funds zetten zich schrap voor selloff van aandelen … en kopen goud

De Amerikaanse aandelenmarkt steeg dit jaar al $1.500 miljard in waarde. Hedge funds die eerder positief waren over de aandelenmarkt bereiden zich nu voor om een stevige selloff. Om zich in te dekken kijken ze steeds meer naar goud.

De meeste hedge funds hebben hun positieve houding ten opzichte van de aandelenmarkt bijgesteld. Ze zijn minder geneigd nog aandelen te kopen van banken en GRONDSTOFFEN zoals koper. Dit betekent dat ze minder potentieel zien in de economische ontwikkeling. In plaats daarvan kopen ze steeds meer bescherming in de vorm van goud.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 22 februari 2017

Hoe beleggen in GRONDSTOFFEN nodig voor de Gigafabriek van Tesla en de opmars van elektrische voertuigen

Dit is een gigantische opportuniteit. Het tijdperk van de fossiele brandstoffen zal waarschijnlijk stilaan zijn piek bereiken. Elektrische voertuigen nemen het initiatief over. Dat wil zeggen dat er de komende jaren/decennia een gigantische vraag gaat zijn naar GRONDSTOFFEN voor batterijen. Welke GRONDSTOFFEN zijn belangrijk, en welke mijnaandelen gaan hiervan profiteren?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$